Pískajúce brzdy - Auris 2015
Re: Pískajúce brzdy - Auris 2015
OK, tka ti rikaji, ze destickama, cemu by mela pomoci vymena desticek? Kdyz pouziji stejneho vyrobce a typ? Tak si opravdu myslis, ze se neco zmeni nebo ze to spis velmi velmi velmi brzo bude uplne stejne?
Jako hint ti dam, ze pri rozebrani a slozeni se mimo jine.. pokud to nejsou moc velka prasata taky vsechno cisti a vice ci mene promazava, takze to vypada, ze spise vetsi vliv ma cisteni a mazani nez vymena... Cimz se pomalu dostavame k tomu, ze toyota v tomto smeru (akustickem) doslova neumi udelat brzdy. Bylo by potreba brzdy poradne zajet a udrzovat je dle predepsanych postupu, vcetne cisteni, rozborky a mazani kazdy rok pouzivani... Ale to by moc stalo, bylo dost casu a tak se na to proste ...... kasle...
Jako hint ti dam, ze pri rozebrani a slozeni se mimo jine.. pokud to nejsou moc velka prasata taky vsechno cisti a vice ci mene promazava, takze to vypada, ze spise vetsi vliv ma cisteni a mazani nez vymena... Cimz se pomalu dostavame k tomu, ze toyota v tomto smeru (akustickem) doslova neumi udelat brzdy. Bylo by potreba brzdy poradne zajet a udrzovat je dle predepsanych postupu, vcetne cisteni, rozborky a mazani kazdy rok pouzivani... Ale to by moc stalo, bylo dost casu a tak se na to proste ...... kasle...
Back in Czech.
Brzdy som už dal rozobrať, všetky, to bola prvá vec, čo sa robila.
Zadná pravá bola drsná, ale zbrúsili ju a povedali, že to bude OK a že pískanie je spôsobené niečim iným.
Foto doštičky:
http://i.imgur.com/Quwajfj.jpg
Zadná pravá bola drsná, ale zbrúsili ju a povedali, že to bude OK a že pískanie je spôsobené niečim iným.

Foto doštičky:
http://i.imgur.com/Quwajfj.jpg
No, nevadi... asi mame malo spolecnych predstav o rozebrani, vycisteni a namazani.. .
))))) A to, ze das neco udelat neznamena, ze to udelaji jak maji, ze?
Ale to je jedno... Bud si zvykni, enbo vymenuj desticky..
))))) Otazka je co zpusobilo to zdrsneni, ze? A uz jsme zase zpet...

Back in Czech.
Mám Aurise 2010 brzdy jsou ticho, je pravda, že je nechám v servise vyčistit a promazat jednou za rok. Asi to v Trencaru Olomouc umí 

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
A už jste někdo zkoušel zajíždět brzdové destičky podle toho návodu, který jsem dával výše?
Ne že bych prudil, ale zajímalo by mě, jestli to má vliv i na to pískání. A já myslím, že by mělo.
Jinak proti pískání je nejlepší namazat zadní stranu destiček (nebo ten plechový mezikus, co se vkládá mezi destičku a pístek), pak samozřejmě všechny plošky destičky držící ve třmenu nějakým speciálním mazivem, např. Ati Plastilube.
A ještě specielně pro Kůrovce:
Divil by ses, jak někdy dlouhodobě bezproblémové brzdy můžou začít pískat po výměně destiček za nové, samozřejmě přísně ekologické. Takže konstrukcí jako takovou to velmi pravděpodobně nebude.
Ne že bych prudil, ale zajímalo by mě, jestli to má vliv i na to pískání. A já myslím, že by mělo.
Jinak proti pískání je nejlepší namazat zadní stranu destiček (nebo ten plechový mezikus, co se vkládá mezi destičku a pístek), pak samozřejmě všechny plošky destičky držící ve třmenu nějakým speciálním mazivem, např. Ati Plastilube.
Divil by ses, jak někdy dlouhodobě bezproblémové brzdy můžou začít pískat po výměně destiček za nové, samozřejmě přísně ekologické. Takže konstrukcí jako takovou to velmi pravděpodobně nebude.
ja uz se nedivim dnes nicemu, jeste vcera jo, ale zitra uz reknu, ze jsem videl vsechno.... Kona chcat, hada srat, elektrucku cuvat...
)))

Back in Czech.
Skúšal som podľa návodu, nepomohlo píska stále... V pondelok sem napíšem čo je novéJimmi píše:A už jste někdo zkoušel zajíždět brzdové destičky podle toho návodu, který jsem dával výše?
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 17:57, celkem upraveno 1 x.
U nás v meste pomerne často stretávam zlatavý Lexus, ktorý píska ako vlak brzdiaci pri nástupišti. V toyote som ho minule spomenul, vraj si s tým už dlhšiu dobu nevedia dať rady, už na ňom skúšali všeličo - rôzne doštičky, kotúče, mazanie a čistenie a prd, začne pískať zasa. Lexus. To nasere pri aute za 10 litrov, nie za 40.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
to Corolla2014: Naprosto souhlas. Přístup Toyoty CZ taky dokazuje to, že ti prodejci/servisy, kde něco umí (např. Trendcar Olomouc, jak psal Čepo, že aspoň pročistit umí a já mám taky s předchozím autem dobrou zkušenost) už nejsou autorizovaní prodejci Toyoty, ale pouze nezávislí prodejci a nedělají záruční servis ani opravy ze svolávacích akcí. Zato např. C&K Brno, kde mám osobní velmi špatnou zkušenost, jako autorizovaný dealer zůstává.
Já ty brzdy nechávám pískat, přestože mě to štve. Ale ať všichni vidí/slyší, jak na tom toyoty teď jsou.
Já ty brzdy nechávám pískat, přestože mě to štve. Ale ať všichni vidí/slyší, jak na tom toyoty teď jsou.
Auris 1.33 2010
Uz som reklamoval brzdy 4x. Prvy krat my menili platnicky vraj tam dali nejake modifikovane ktore nebudu piskat. Pisklali stale. Dalsie servisi 2 x premazali pastou a vycistili. Stvrty krat sa na to len pozreli prisli na to ze nevedia co s tim je. Tak volali do hlavneho servisu ci im schvalia vymenu brzd lebo si s ti nevedia dat rady. Takze schvalili a teraz cakam kym my zavolaju ze mozem prist menit. Najazdenych 10 000km.
Auris TS 2014 1.6 Valvematic M
Njn... proste to neni ani o destickach ani o tom, kdo to neumi vycistit a promazat a sestelovat..... :-/ Takze pokud to piska, tak jim to reklamujte reklamujte az se z toho po.... at si konecne najmou nekoho, kdo vi co s tim...
Back in Czech.
- Standa50
- Manager Týmu
Na bejvalým autě jsem si nechával na předku měnit v autorizáku kotouče s destičkama.Vše origo(na brzdách se šetřit nemá).Po necelým 1 tis.km začal předek pískat.Samozřejmě následovala reklamace,ovšem po několika jízdách pískání opět začalo a znovu servis.Nakonec už mě nebavilo poslouchat ty výmluvy, že si to ještě sedne,atd.Koupil jsem za 8 kil nový destičky od ate, a od tý doby byl klid.Na vině byla směs na destičkách.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Měl jsem tři Toyoty. Ani jedna rušivě nepíská. U všech aut v minulosti jsem zajížděl prvních 500Km brzdy. Při výměně desek , vše důkladně očistit, namazat specialni skelnou vazelinou od ATE vodítka a specialni pastou (vazelina na 1500°C) na brzdy opatrně kontaktní plochy mezi deskou a třmenem a deskou a pístkem . A samozřejmosti je používáni kvalitních desek a kotoučů Textar (prozatím nejlepší zkušenost), ATE, TRW, Ferodo.
AUR 10, OCT II, VER 13

-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 17:58, celkem upraveno 1 x.