Strana dve. Jasny popis toho co se deje s hybridnim systemem.

A pak... http://www.toyota.com/t3Portal/document ... _02-01.pdf
Strana 4 - 5 nikdy nedavejte N za jizdy..... Takze max to P na krizovatce......

Je to tak, Prius je možno rovnou vypnout a "P" se navolí automaticky. Co se týče používání parkovací brzdy, aby se šetřila převodovka, o tom jsem nikdy nikde nečetl, a to ani na zahraničních fórech. Tím nechci tvrdit, že to není pravda, naopak to zkusím zase pohledat.udo píše:Pokud vím, tak zařazení P se provede při vypnutí systému automaticky. Podstatné pro životnost převodovky je zašlápnout parkovací "ruční" brzdu před uvolněním brzdového pedálu.
A co v zimě, když mrzne ? Nepřimrznou přes noc ty brzdy ? Garáž nemám.udo píše:Zatahování parkovací brzdy jsem samozřejmě myslel na parkování, ne na semafor. Na semaforu nechávám normálně D a nohu položenou na provozní brzdě.
Jasně že zdravý rozum velí "ručku" zatahnout v prudkém kopci. Nicméně na zdejším fóru jsem se dočetl (možná aczasa nebo někdy jiný z matadorů?), že to zhoupnutí tam a zpátky nedělá té převodovce úplně dobře. Všímám si toho a faktem je, že i na něčem, co považujete za skoro rovinu, to zacvaká. Takže ano, aniž bych věděl přesně proč, tu "ručku" už úplně automaticky zatahuju vždy, když vystupuju z auta.