Auris 1,6 jemne klapani motoru na volnobeh

nová modelová řada - nástupce Corolly
farnell
Věčnej rejpal

Re: Auris 1,6 jemne klapani motoru na volnobeh

Příspěvek od farnell »

Každý si zoberie to svoje. Ja som sa dacomu "poducil" a aj som sa dačo dozvedel.
Toš tak...
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Stehlik - no prave, mal som dojem, ze opisujes turbo ako motor s uplne "mordorskymi" vlastnostami voci atmo. A tie hranolky to len "dopiekli".
Ja mam radsej z praktickeho hladiska atmo. Ale FIAT Uno turbo alebo Coupe 20V turbo boli rakety ... alebo aj 2,5T od Volva.
Upadok kvality je dosledkom moralneho prepadu (zmrdomanazement, politici) a toho, co pisem Kocurovi. Vsetko so vsetkych suvisi, treba len chciet otvorit oci.
Ak to budeme stale akceptovat, tak sa nic nezmeni.

Kocur - babka sice vedela, ze musi viac prikurit vo vacsej zime, ale to hadam ani netusila, co je Celsius ... a postavit pec sotva mohla. O tom pisem. Sranda, ze ludia radsej pocuvaju (citaju) mile zvasty s nulovou hodnotou ako tvrdo opisany realny stav.

Jan Werich: „Hlúposť je najväčšie zlo.“ alebo „Nad ľudskou hlúposťou nezvíťazíme. Ale nikdy nesmieme prestať proti nej bojovať.“

BTW Dufam, ze je jasne, co sa mysli hlupostou (ziadne osobna injektiva).

EDIT:
farnell - presne TAK ! Mna spravna podlozena kritika posuva dalej, niekoho len naserie a funguje ako predtym. System bez spatnej vazby :angry:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tak tomu ku mne nerozumiem už vôbec. Mne tiež netreba vedieť kto bol Celsius ani ako sa vyrábajú motory na to, aby som vedel, že čím väčšia zima je tým bude väčšia spotreba.
To pri tej hlúposti, tie osobné injektíva to je čo? Nemyslel si invektíva?

Asi budem zbytočne filozofovať ale keď niekomu pripravíš stejk z kvalitného argentínskeho hovädzieho ale zasypeš ho hrsťou chalapeňos, môžu jeho vnemy zahliť viac papričky ako samotné mäso. Čítaj medzi riadkami.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ja mám pocit ,že sa tu už príliš polemizuje o "hovne".
Inak to napísať fakt neviem a s témou to už prestáva úplne súvisieť.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

No ono samotná problematika zadaná zakladateľom témy je dosť ťažko napísaná. Ja ako laik počujem klepot či nejaké cvakanie pri každom spaľovacom motore. Bez výnimky. Pohyb mechanických častí, medzi ktorými sú trecie plochy, expanzia zmesi paliva a vzduchu. Niečo iné je keď sa ten zvuk od nejakej doby zmení a klepe to inak, bez viditeľnej zmeny podmienok. Toto ale martin_praha nikde nespomína. Ak to myslel tak, potom to môže byť kadečo ako spomínaš práve ty v jednom zo svojich predchádzajúcich príspevkov. Kľudne to môže byť blbosť typu uvolnená skrutka na plastovom kryte niečoho a pri nízkych otáčka motora vďaka tej správnej frekvencii sa proste ten plast rozvibruje a rozvrní. Mne na picasse takto vrnel uvolnený kryt motora odspodu, dokonca pri určitej rýchlosti sa mierne odklopil o pár cm a na jeho hrane sa lámal vzduch takým spôsobom, že vydával zvuk ako húkačka lokomotívy, len tichší. A sviňárna bola v tom, že to robilo len občas, ani za boha s mechanikom na palube.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
marcelstehlik
Člen Týmu

Příspěvek od marcelstehlik »

@Martin: ja so mal raz problém s chladničkou, začala vydávať rôzne divné zvuky, na koniec to bol "sokel" ktorý nebol dotiahnutý zospodu. Tiež úplná blbosť. Zistil som to až po niekoľkých mesiacoch, keby ste ten zvuk počuli, nechápali by ste aký otravný zvuk dokáže vytvoriť kúsok blbej umelej hmoty. Keďže som vedel, že keď príde opravár, tak určite bude chladnička pracovať ako má, tak som ten zvuk nahral do mobilu (na koniec som si pomohol sám). Chcem týmto celým povedať, aby si mal po ruke mobil a keď auto začne vydávať tie "nezvyčajné" zvuky tak si to nahraj. Prípadne urob rovno video a urob si kolečko okolo prednej časti, kde je motor. Možno z videa budeš vedieť identifikovať kde sú zvuky najhlasnejšie a podľa toho budeš vedieť kde asi zhrubá môže byť problém. Ak sem dáš link, tak možno sa nájde nejaký používateľ Toyoty, ktorý mal rovnaký problém a povie ti hneď, jasné veď to je toto ... :) Za skúšku nič nedáš.
Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
Odpovědět

Zpět na „Auris“