Petruv Prius IIgen 2008
Re: Petruv Prius IIgen 2008
Rozbité sklo hodně zamrzí, ale nechat v našem (razovytem) kraji něco cenného z oknem v nehlídaném parkovišti není dobrý nápad…
Ale toto je prvně, co slyším o kráděži vestavěného parrotu z auta.
Ale toto je prvně, co slyším o kráděži vestavěného parrotu z auta.
Něco bych tady i napsal, ať vlákno není mrtvé. Ale není co:) Prostě jen jezdím, nic problém nedělá. Za půlrok najeto 6tis km, spořebu se mi daří vylepšovat když si už na auto zvykám. Poslední měření ukázal palubní komp 4.0l/100km, dle reálném spočítání dle plné nádrže pak i přesně 4.0 vyšlo. Na nádrž ujet téměř 1100km, to se mi zamlouvá:)
Prius II 2008
...přijeď porajtovat k nám do kopců na Vysočinu -hned půjde spotřeba o půl litru nahoru...

Jen o půl litru?Tak to se ještě mám co učit.V pátek jsme se ženou a psíkem jeli na valchy na chalupu.Kosa jak z nosa,pršelo,takže jsem přitápěl a stíral.Cesta mírně do kopce,kdo zná směr Ostrava-Velké Karlovice ví jak vypadá kopec Pindula a pak Soláň.Asi 80km.No v cíli mě zaskočila spotřeba 5,6L/100.Ta samá trasa v neděli zpátky,sluníčko,bez topení a stěračů 4,3L/100.
Jo, ještě doplním,zpátky jsme vezli plný kufr jablek,nejmíň 50kg
Jo, ještě doplním,zpátky jsme vezli plný kufr jablek,nejmíň 50kg

PRIUS II.G 2008
Co mne vadí na mém priusu je aerodynamický hluk. Resp on samotný je v pořádku, ale někde od A sloupku řidiče docela sviští. Je to taková vyšší frekvence, ostřejší pískání, které se objeví od cca 50kmh jemně, při 70 jde slyšet a při 90 už je to dost otravné. Ten A sloupek může být jen orientační, třeba i roletka od kola, zrcátko apod, mám zkušenosti, že to přesně určit nejde. Podezření mám ale na gumu od okna, viz jedna z fotek, je taková dívná. Na druhé straně auta se mi tento zvuk neozývá. Jak jsou na tom vaše Priusy, setkali jste se už s něčím podobným? Případně níže pár fotek strany řidiče, nemáte tam něco jinak? Myslím, že to bude nějaká drobnost...
Prius II 2008
chce to zkusit oblepit prozatím třeba lepenkou od torpéda ke strese,zdali se zmeni hluk...pokud ano,muzes ještě zkusit ten bauset celniho skla podebrat od spodu torpéda slabsim sroubovackem,ci necim podobnym a ject nahoru podel sloupku nahoru narovnat ho,aby nebyl pretoceny...pokud ne,jit dal,treba za jizdy pritlacit dveře za madlo dovnitř,pritlaci se tesneni,muze byt vyskocene z ramu dveri,zkontrolovat,daji se utopit vice na voditku,nebo trosku za zavrene okno v ramu zatlacit ven,pokud se zmeni zvuk ...drzim palce,ale na to prijdes...není to nic zavazneho..