To je pravda. Číselně je ta hodnota tlakové ztráty oproti BMEP malá, v řádu jednoho procenta (o tolik se navýší i spotřeba). Stejně tak minimální je i nárůst spotřeby kvůli aktivnímu vypalování. Jenže když se porovná motor s/bez DPF, tak je rozdíl ve spotřebě typicky 5-10%, řekněme 0.5 l/100km .... Podle mne za to může stejně nejvíc špatný proplach válců, což vyjadřuje "statická" hodnota protitlaku jen částečně. Druhá věc totiž je ta, že DPF zatlumí šíření rázových vln z válce, které dokáží vzduch z válců "vycucnout". Nevím, každopádně nainstalované DPF je na spotřebě znát. Je jedno, jestli na Toyotě, Fordu nebo VW ...awe_cz píše:Ano, ale minimalne.
Zase 2.2 D-CAT 130kw a taky vstřikovače PIEZO DENSO
Re: Zase 2.2 D-CAT 130kw a taky vstřikovače PIEZO DENSO
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
razove vlny a pod, to su techniky ktore sa pouzivaju pri atmosfericky plnenych motorov.
U turba je zamer vyrobcu jednoznacny: dat spaliny co najskor prec, pretoze spomalenie spalin = spomalovanie turba - co navysuje spotrebu najme pri prechodovych rezimoch (z deceleracie do akceleracie). Preto ta vyssia spotreba. Jednoducho turbo nepracuje tak efektivne.
U turba je zamer vyrobcu jednoznacny: dat spaliny co najskor prec, pretoze spomalenie spalin = spomalovanie turba - co navysuje spotrebu najme pri prechodovych rezimoch (z deceleracie do akceleracie). Preto ta vyssia spotreba. Jednoducho turbo nepracuje tak efektivne.
čau,jsem taky majitelem DCatu. Pravdou je,že mám najeto teprve 167 000 i když auto mám už 9 let. Co se týká spotřeby,tak s tou jsem "mimo" tak nějak pořád,ale z větší části to bude tím,že jezdím těžkou nohou.Člověku to totiž nedá,když ví že auto jede / a to teda jede
/. Zatím jsem s autem nějaké problémy neměl,pokud teda neberu výměnu xenonů a přeprogramování řídící jednotky kvůli kouření v zimě. Ale k dotazu na vstřikovače : zkus se zeptat v PAS Zábřeh. Jednou jsem si tam byl nechat dělat vstřikovače na jiné auto a při té příležitosti jsem se ptal i na tady tyto.Pokud si dobře vzpomínám,tak mě tvrdili,že už to snad jde repasovat. Já to zatím nepotřebuji,ale ten kdo už jo,tak snad mu tady ta informace pomůže. 
RAV 4 Hybrid 2021
ex: BMW 520 D 2012
ex Avensis 2,2D 2007
ex : CarinaE 2,0TD 1997
ex: BMW 520 D 2012
ex Avensis 2,2D 2007
ex : CarinaE 2,0TD 1997
Jestli můžu přilejt olej do ohně - zastal bych se commonusera. Podle mě se jednoduše z lesa ozvalo, jak se do něj zavolalo. Tečka 
K DCatu - koupil jsem cca 150t km, teď mám něco přes 200t km a o svoje zkušenosti jsem se celkem snad podělil. Dodal bych k tomu asi jenom to, že jsem s ním naprosto spokojený, ale musel jsem si projít některými problémy, které tu popisujou, hlavně ta hlava válců. Trochu bojuju s klimoškou, někdy se sama vypne a asi to bude ten senzor. Teď mi v toyotě vyměnili olej, filtry, jukli na tu klimošku a musím říct, že super, spotřeba šla dolů, motor si přede, většinu času o něm nevím a na pojezdy po dálnici je to supr kára. Jestli má někdo problémy se vstřiky, ucpaným EGR atd. tak si až skoro myslím, že kašle na údržbu a snaží se mermomocí ušetřit kde se dá. Když si koupí nějaký polský superlevný vzduchový filtr, cpe do toho naftu, která vypadá jak tmavé pšeničné pivo, nebo filtr jenom po skončení životnosti vytřepe a vysaje, tak se ani nedivím, že to žere 8 litrů a padá do nouzáku.
Myslím, že to v tomhle vlákně už bylo pěkně shrnuto. Dneska bych se asi bál koupit si DCAT, ale ne proto, že by to bylo špatné auto, spíš proto, že bych nevěděl, jak se k němu předchozí majitel choval...
K DCatu - koupil jsem cca 150t km, teď mám něco přes 200t km a o svoje zkušenosti jsem se celkem snad podělil. Dodal bych k tomu asi jenom to, že jsem s ním naprosto spokojený, ale musel jsem si projít některými problémy, které tu popisujou, hlavně ta hlava válců. Trochu bojuju s klimoškou, někdy se sama vypne a asi to bude ten senzor. Teď mi v toyotě vyměnili olej, filtry, jukli na tu klimošku a musím říct, že super, spotřeba šla dolů, motor si přede, většinu času o něm nevím a na pojezdy po dálnici je to supr kára. Jestli má někdo problémy se vstřiky, ucpaným EGR atd. tak si až skoro myslím, že kašle na údržbu a snaží se mermomocí ušetřit kde se dá. Když si koupí nějaký polský superlevný vzduchový filtr, cpe do toho naftu, která vypadá jak tmavé pšeničné pivo, nebo filtr jenom po skončení životnosti vytřepe a vysaje, tak se ani nedivím, že to žere 8 litrů a padá do nouzáku.
Myslím, že to v tomhle vlákně už bylo pěkně shrnuto. Dneska bych se asi bál koupit si DCAT, ale ne proto, že by to bylo špatné auto, spíš proto, že bych nevěděl, jak se k němu předchozí majitel choval...
Trošku jsem četl forum a objevil zajímavé věci o členu Commonuser.
On je "oblíbeny" asi na celém foru.
Myslím si že nemáme zapotřebí s nim diskutovat ignorace asi bude to nejlepší řešení.
At si žije ve svém světě.
On je "oblíbeny" asi na celém foru.
Myslím si že nemáme zapotřebí s nim diskutovat ignorace asi bude to nejlepší řešení.
At si žije ve svém světě.
pysta1 píše:CommonUser píše:Nie je vacsia arogancia tahat svoj problem do kazdeho vlakna, len preto, ze je moj ??? Preco si to potom zmazal ?! Ked je ta tvoja slusnost ? Na velku dieru, velka zaplata.pysta1 píše:hanz - len k členovi --CommonUser-- je to arogancia sama o sebe! Rieši si tu svoje komplexi a myslí si o sebe, že je najmúdrejší na svete! Ak niekto nechce poradiť, tak nech nepíše, ale potom nech ani nepodceňuje ostatných používatelov tohto fóra, ktorý majú záujem o pomoc...
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 25#p315349
Ti co hladaju pomoc, ako maju sancu nieco najst ??? Cize ty sam nepomahas, ale uplne naopak, robis tu chaos. Tak sa clovek ozve, kvoli ostatnym.
Okrem toho, uz sme ti pisali v inom vlakne (s RIPom). Ale asi problem pochopit ? Neviem co ti este nie je jasne. Skus precitat este raz.
Inak je to len a len tvoj ego-pohlad. Za par dni uz robis tvrde usudky. Vid co som pisal predtym.
Do akeho kazdeho vlakna? Co to tu splietas 2 na 3? Otazku som vymazal, aby som neoxidoval v tvojom vlakne, neboj uz sa tam pytat určite nebudem. Mozes byt kludny! Ja Ta len chcem poprosit, aby si sa zamyslel nad stylom Tvojej komunikacie s ostatnými užívateľmi. Na machrovanie tu nie je nik zvedaví, to mi ver... Caf...