Mimo mesto dokazu jet 70km dlouhou trasu domu i pod 4.5l/100km, ale dlouhodoby prumer (mesic) je nyni 5.4l/100km mimo mesto.
Po meste nevim presne, ale bylo to cca pod 8l/100km.
PetrRP
Koukam je to stejne auto i se stejnym motorem. Kolik mas najeto? Bylo to servisovane? Kape ti olej? Mas to dovezene nebo je to z cech? Promin ze jsme tak zvedavy. Diky
V tuhle chvili me zere moje Corollka E10 1,3 16V zhruba 10litru/100km. Je to dano hlavne koly a pneu 205/40 R17 a taky tedka zpusobem jizdy, jelikoz ji mam novou, tak ji trochu honim, ale ne na max!
Moje pětidveřová Corolla se pohybuje v dlouhodobém průměru mezi 6,6 až 7.2 l/100 km. Zlatý střed mi většinou často vychází na 6,9l. Měřeno vždy od plného natankování až do necelého vyjetí nádrže. Nejnižší spotřeba, o kterou jsem se trochu snažil, byla 6.3l a naopak nejvyšší, v zimě na sněhu, kdy jsem blbnul na zasněžených silnicích a velkých parkovištích, tak spotřeba vycházela 8,7l. Mám ji 5 let, je to motor 1.3 16V 65 kW, ročník 95, obutá na pneu 185/60 R14 (nahuštěné na 2,5), olej používám Castrol 5W40. Najezdím tak 5-6 tisíc km ročně. Moje cesty většinou vedou po městských silnicích a okreskách, kde se snažím jet klidně, ale zároveň svižnější jízdou, od 45 km/h po městě až po 140 km/h na rovných mimoměstských, kdy používám rozmezí otáček od 2 do 5 tisíc (podle chuti a nálady). Pod 2000 otáček bych nechodil, protože Corolla to nemá ráda a velmi dlouho jí to trvá než začne táhnout. Znám takových pár lidí, kteří jezdí v nízkých otáčkách (často hodně pod 1800), aby ušetřili pár deci benzinu a aby se potom chlubili, jak jim auto málo žere a přitom, že jim skomírá motor pod kapotou jim vůbec nevadí. Opačný konec je zase přetáčení motoru, kdy Corolle se při vytočení nad 5000 už také moc nechce zrychlovat a akorát je při tom velká spotřeba. Max. otáček u 1.3 65kW končí kousek za hranicí 6000 ot./ minutu, kdy potom razantně zasáhne omezovač, který velmi rychle sníží otáčky. Ideální cestovní rychlost tohoto typu auta a motoru je do 100 km/h, při vyšších rychlostech značně stoupá hluk uvnitř, který jde zepředu od motorové části vlivem vysokých otáček, kdy při této rychlosti motor točí 3000 otáček. Při 130 km/h už je to 4000 ot. Tato Corolla by měla zvládnout podle techničáku předepsanou max. 175 km/h, já ji překonal o 10 km/h na rovině při nějakých 5300 ot./min. s plynem na podlaze, rychlejc už se jí nechtělo. Ale z kopce se dá rozjet na 200, jak se mi nedávno podařilo na jednom dálničním sjezdu, otáčky byly tuším 5800, šla by ještě dál, určitě až k omezovači, ale jízda z kopce pomalu končila a navíc dálnice se stáčela doprava, tak jsem raději sundal nohu z plynu a pokračoval mírnější tempem. Během celého tohoto zdolávání rychlosti ale Toyota seděla v přímém směru, nikam neujížděla do stran, ani nervózně neposkakovala, nikde nic nedrnčelo, jen svištění vzduchu a velký řev motoru. No při téhle rychosti musela být vcelku velká i spotřeba, ale opět jsem se vešel do svého rozmezí. Nutno ještě podotknout, že tachometr mi ukazuje o 5-8 km/h více než je skutečnost. Aspoň teda podle pouličních návěstních radarů, co jsem zkoušel. Toť mé postřehy z užívání Toyoty Corolly.
P.S. Nezlobte se prosím na mě, já se jaksi rozepsal, komu nebudou po chuti moje bláboly, přijmu i negativní kritiku.
TOYOTÁM ZDAR !!!
Jura666, pochybujem, ze by niekomu vadilo, ze si sa rozpisal A naviac, same zaujimavosti o niektorych som ani nevedel.
Ja mam Corollku z 95 ako ty, ale mam 55kW, to by ma zaujimalo, ze od ktory mesiac sa znizil vykon kvoli znizeniam emisii. Pri 130tke mi toci 3900ot. a pri 140tke je to 4000ot. Pri 165tke to bolo tusim 5700ot. ale vyskusane len raz Co je ale zaujimave, ze od stovky do 130km/h je corollka hlucnejsia a ked pridam, tak nad uz nad 130km/h je vyrazne tichsia. Napr. Pri 160tke je tichsia ako pri 130tke.
Panove, ze se vam pletu do diskuse, ale ja mam corollu rok 96(spis konec roku 95) 55kW 16V a pri 180, podle tachometru, mi toci 5,5 tis. otacek.
Abych nebyl moc offtopic mam kombinovanou spotrebu(50% mesto a 50%okresky) 6.4 - 7.2 l Shell V power 95ky, jinak na dalnici pri vyssi prumerne rychlosti si vezme 7,8 l.
Už 10 let mám spotřebu pořád 6.8 - 7.2l ať dělám co dělám. A nejezdím na spotřebu spíše svižněji....
Jen když s celou rodinou a zapnutou klimou frčíme do CHorvatska a neloudám se ( těch 130 - 170 ), tak jsem někde mezi 7.8 - 8.2.
P.S. Ten motor je fakt výtečnej
Letos v Chorvatsku Octávií combi 4x4 1.8T a bylo tam 9 - 10l.
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
musím také se svou trochou do mlýna, mám E90 1,6 Gl ještě karburátor a co se týče spotřeby pohybuje se dle stylu jízdy mezi 6,5-8,5 při cestě po německých dálnicích s průměrem rychlosti 125km na 450 km byla spotřeba 7,8 což mi nepřijde tak zlý, také jezdím Avensisem 1,6LB, ale vzhledem k váze vozu je tady spotřeba při kombinaci 50% město +50% mimoměsto 7,5-9 tady jsem měl volit raději motorovou verzi 1,8 nebo 2,0 u obou vozidel používám olej Castrol 5W-40 a hustím pneu na 2,5 jak předek tak i zadek to ke spotřebě