Koukam je to stejne auto i se stejnym motorem. Kolik mas najeto? Bylo to servisovane? Kape ti olej? Mas to dovezene nebo je to z cech? Promin ze jsme tak zvedavy.PetrRP píše:Ahoj,
auti mam od kvetna.
Mimo mesto dokazu jet 70km dlouhou trasu domu i pod 4.5l/100km, ale dlouhodoby prumer (mesic) je nyni 5.4l/100km mimo mesto.
Po meste nevim presne, ale bylo to cca pod 8l/100km.
PetrRP
spotřeba
- PK500
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
spotřeba
Moje pětidveřová Corolla se pohybuje v dlouhodobém průměru mezi 6,6 až 7.2 l/100 km. Zlatý střed mi většinou často vychází na 6,9l. Měřeno vždy od plného natankování až do necelého vyjetí nádrže. Nejnižší spotřeba, o kterou jsem se trochu snažil, byla 6.3l a naopak nejvyšší, v zimě na sněhu, kdy jsem blbnul na zasněžených silnicích a velkých parkovištích, tak spotřeba vycházela 8,7l. Mám ji 5 let, je to motor 1.3 16V 65 kW, ročník 95, obutá na pneu 185/60 R14 (nahuštěné na 2,5), olej používám Castrol 5W40. Najezdím tak 5-6 tisíc km ročně. Moje cesty většinou vedou po městských silnicích a okreskách, kde se snažím jet klidně, ale zároveň svižnější jízdou, od 45 km/h po městě až po 140 km/h na rovných mimoměstských, kdy používám rozmezí otáček od 2 do 5 tisíc (podle chuti a nálady). Pod 2000 otáček bych nechodil, protože Corolla to nemá ráda a velmi dlouho jí to trvá než začne táhnout. Znám takových pár lidí, kteří jezdí v nízkých otáčkách (často hodně pod 1800), aby ušetřili pár deci benzinu a aby se potom chlubili, jak jim auto málo žere a přitom, že jim skomírá motor pod kapotou jim vůbec nevadí. Opačný konec je zase přetáčení motoru, kdy Corolle se při vytočení nad 5000 už také moc nechce zrychlovat a akorát je při tom velká spotřeba. Max. otáček u 1.3 65kW končí kousek za hranicí 6000 ot./ minutu, kdy potom razantně zasáhne omezovač, který velmi rychle sníží otáčky. Ideální cestovní rychlost tohoto typu auta a motoru je do 100 km/h, při vyšších rychlostech značně stoupá hluk uvnitř, který jde zepředu od motorové části vlivem vysokých otáček, kdy při této rychlosti motor točí 3000 otáček. Při 130 km/h už je to 4000 ot. Tato Corolla by měla zvládnout podle techničáku předepsanou max. 175 km/h, já ji překonal o 10 km/h na rovině při nějakých 5300 ot./min. s plynem na podlaze, rychlejc už se jí nechtělo. Ale z kopce se dá rozjet na 200, jak se mi nedávno podařilo na jednom dálničním sjezdu, otáčky byly tuším 5800, šla by ještě dál, určitě až k omezovači, ale jízda z kopce pomalu končila a navíc dálnice se stáčela doprava, tak jsem raději sundal nohu z plynu a pokračoval mírnější tempem. Během celého tohoto zdolávání rychlosti ale Toyota seděla v přímém směru, nikam neujížděla do stran, ani nervózně neposkakovala, nikde nic nedrnčelo, jen svištění vzduchu a velký řev motoru. No při téhle rychosti musela být vcelku velká i spotřeba, ale opět jsem se vešel do svého rozmezí. Nutno ještě podotknout, že tachometr mi ukazuje o 5-8 km/h více než je skutečnost. Aspoň teda podle pouličních návěstních radarů, co jsem zkoušel. Toť mé postřehy z užívání Toyoty Corolly.
P.S. Nezlobte se prosím na mě, já se jaksi rozepsal, komu nebudou po chuti moje bláboly, přijmu i negativní kritiku.
TOYOTÁM ZDAR !!!
P.S. Nezlobte se prosím na mě, já se jaksi rozepsal, komu nebudou po chuti moje bláboly, přijmu i negativní kritiku.
TOYOTÁM ZDAR !!!
Jiřik
Jura666, pochybujem, ze by niekomu vadilo, ze si sa rozpisal
A naviac, same zaujimavosti o niektorych som ani nevedel.
Ja mam Corollku z 95 ako ty, ale mam 55kW, to by ma zaujimalo, ze od ktory mesiac sa znizil vykon kvoli znizeniam emisii. Pri 130tke mi toci 3900ot. a pri 140tke je to 4000ot. Pri 165tke to bolo tusim 5700ot. ale vyskusane len raz
Co je ale zaujimave, ze od stovky do 130km/h je corollka hlucnejsia a ked pridam, tak nad uz nad 130km/h je vyrazne tichsia. Napr. Pri 160tke je tichsia ako pri 130tke.
Nech sa Ti corollka drzi
Ja mam Corollku z 95 ako ty, ale mam 55kW, to by ma zaujimalo, ze od ktory mesiac sa znizil vykon kvoli znizeniam emisii. Pri 130tke mi toci 3900ot. a pri 140tke je to 4000ot. Pri 165tke to bolo tusim 5700ot. ale vyskusane len raz
Nech sa Ti corollka drzi
Toyota Auris TS Hybrid 2016
Panove, ze se vam pletu do diskuse, ale ja mam corollu rok 96(spis konec roku 95) 55kW 16V a pri 180, podle tachometru, mi toci 5,5 tis. otacek.
Abych nebyl moc offtopic mam kombinovanou spotrebu(50% mesto a 50%okresky) 6.4 - 7.2 l Shell V power 95ky, jinak na dalnici pri vyssi prumerne rychlosti si vezme 7,8 l.
Abych nebyl moc offtopic mam kombinovanou spotrebu(50% mesto a 50%okresky) 6.4 - 7.2 l Shell V power 95ky, jinak na dalnici pri vyssi prumerne rychlosti si vezme 7,8 l.
Už 10 let mám spotřebu pořád 6.8 - 7.2l ať dělám co dělám. A nejezdím na spotřebu spíše svižněji....
Jen když s celou rodinou a zapnutou klimou frčíme do CHorvatska a neloudám se ( těch 130 - 170 ), tak jsem někde mezi 7.8 - 8.2.
P.S. Ten motor je fakt výtečnej
Letos v Chorvatsku Octávií combi 4x4 1.8T a bylo tam 9 - 10l.
Jen když s celou rodinou a zapnutou klimou frčíme do CHorvatska a neloudám se ( těch 130 - 170 ), tak jsem někde mezi 7.8 - 8.2.
P.S. Ten motor je fakt výtečnej
Letos v Chorvatsku Octávií combi 4x4 1.8T a bylo tam 9 - 10l.
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
Spotřeba
musím také se svou trochou do mlýna, mám E90 1,6 Gl ještě karburátor a co se týče spotřeby pohybuje se dle stylu jízdy mezi 6,5-8,5 při cestě po německých dálnicích s průměrem rychlosti 125km na 450 km byla spotřeba 7,8 což mi nepřijde tak zlý, také jezdím Avensisem 1,6LB, ale vzhledem k váze vozu je tady spotřeba při kombinaci 50% město +50% mimoměsto 7,5-9 tady jsem měl volit raději motorovou verzi 1,8 nebo 2,0 u obou vozidel používám olej Castrol 5W-40 a hustím pneu na 2,5 jak předek tak i zadek to ke spotřebě