Olej do valvematic
- JenniColky
- Řidič
Re: Olej do valvematic
Já měl původně taky 0W20, ale bál jsem se ho, ono přeci je rozdíl můj čistě NA motor a tvůj hybrid
.
Celkově můj postoj k zlepšení je způsoben tím, že zmíněný Eneos Sustina 5W-30 má téměř shodnou viskozitu jako Toyota 0W-20, jenže jsem zkoušel "běžné" 5W-30 oleje (Toyota, Mobil) a ten WOW efekt když jsem přešel na Eneos je způsoben tím. Na druhou stranu, Toyota ani Mobil olej nebyl tak černý, když se vysál... Pokud čistící funkce Sustiny opravdu tak dobře funguje, tak jsem jedině rád.

Celkově můj postoj k zlepšení je způsoben tím, že zmíněný Eneos Sustina 5W-30 má téměř shodnou viskozitu jako Toyota 0W-20, jenže jsem zkoušel "běžné" 5W-30 oleje (Toyota, Mobil) a ten WOW efekt když jsem přešel na Eneos je způsoben tím. Na druhou stranu, Toyota ani Mobil olej nebyl tak černý, když se vysál... Pokud čistící funkce Sustiny opravdu tak dobře funguje, tak jsem jedině rád.
eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
- JenniColky
- Řidič
Měnil jsem jí 2x, teď budu brzy potřetí..
OK. Dej vědět jestli zase bude černý. Protože to by nemuselo úplně znamenat že má výborné čisticí a vymyvaci schopnosti.
Back in Czech.
- JenniColky
- Řidič
Uvidím, dám vědět 

Tak vezmem olej toyota. Este zaujimava vec, pri nahadzovani do shop-ov na filtre diely atd. mi vyhadzuje klasicke filtre ale aj vlozky. Viem ze by mali ist vlozky ale predsa nahodim. Nechce sa mi davat zbutocne dole plast. S pozdravom.
Menil som olej tento tyzden a na 1,6 velvematic (2010) ide papierova vlozka. Aj z klucom na uvolnenie umelohmotneho obalu to islo odskrutkovat dost tazko - ale podarilo sa. S tvojho prispevku mam chapat ze sa da miesto umelohmotneho obalu + papierova vlozka naspet nainstalovat filter ktory je z jedneho kusu bez toho aby sa daval naspet umelohmotny obal ???? -petervop píše:Tak vezmem olej toyota. Este zaujimava vec, pri nahadzovani do shop-ov na filtre diely atd. mi vyhadzuje klasicke filtre ale aj vlozky. Viem ze by mali ist vlozky ale predsa nahodim. Nechce sa mi davat zbutocne dole plast. S pozdravom.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Mám dotaz. Zjistil jsem, že při minulé prohlídce mi v Tsushu dali olej Toyota 5W40, přitom v návodu ani není uvedený. Jaký je rozdíl mezi 5W40 a 5W30? Vím, že druhé číslo označuje viskozitu za provozní teploty, ale co konkrétně to pro motor znamená? Mám koupit radši 5W30 dle návodu?
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Zdravim dnes som bol na garancke a doniesol som si svoj olej 0-20w a v servise toyota mi povedali ze je to zbytocne a po case mi to môže zrat olej oni davaju 5-30 ze ten je vhodnejší pre naše klimatické podmienky a tvrdil že môže ísť aj 5-40.
Nie ja som si tam dal dať 0-20W ja len tak že príspevok k diskusii.
A tak to je ohrana story. Doporučují co maji. Sázejí na to, že jsou odborníci a ví o čem mluví. Heh... 5W-40.... Ufff..
Back in Czech.
Letos jsem poprvé dal taky ten ENEOS SUSTINA 5W30. Jsem zvědavý co to je za zázrak za ty prachy????
Jo motor 3UZ-FE V8.....

Naposledy upravil(a) radohanno dne sob 22.11.2014, 12:40, celkem upraveno 2 x.
Lexus LS 430. 2002
Když mám názor, řeknu to.
Když mám názor, řeknu to.
- JenniColky
- Řidič
Já ho budu testovat na 1UZ-FE, snad se také osvědčí stejně skvěle jako u XZR-FAE