Olej do valvematic
Olej do valvematic
Zdravim, viem ze okolo oleja sa tu točilo viac tem , avsak mi neda sa neopytať na olej do 1.6 valavematic. Chcem tam dat 5/30, ale ozaj by som bol rád, keby mi niekto poradil, čo konkretne tam mam dať. Prešiel som veľa fór ale stále neviem.V serviske vyrobca uvadza alternatívu 5/30 API SJ alebo SM. Uz mam z toho bolesti hlav, pretože chcem to meniť sám doma. Ešte raz ďakujem za radu. Inak podĺa faktury tam servis leje 5/30 ale co konkretne, tak to neviem. Asi tam davaju všetko co dostanu v sudoch za dobru cenu.
Re: Olej do valvematic
Dej tam fritovací olej palmový, ale ne ztuzeny.... Víš alespoň jak se jednotlivá značení lisi a co která znamenají? Pokud ne, tak se drž prosím jen toho jediného. Tedy 5W-30. Na API nekoukej a na ILSAC už vůbec ne... Toyota tovární normu nemá, takže ty zkratky VW a MB tě nezajimajooooo...
Back in Czech.
- marceltokar
- Manager Týmu
Toyota fuel economy 5w-30 za 39,50eur patlitrova bandaska napr. u firmy RWK unit v eshope.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
Ahoj já beru tenhle ..Castrol Magnatec 5W-40 C3 už několik let ho vozím na pravidelný a vždy mi ho tam balení. Auris 1,6 luna 2010
http://www.olejesgaranci.cz/uvod/podle- ... c+5W-40+C3
http://www.olejesgaranci.cz/uvod/podle- ... c+5W-40+C3
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
A je to tu. On napíše, že z toho má hlavu jako pátrací vzducholoď a vy mu tady začnete házet značky a .... A .... A nic se nezměnilo. Stejně tomu prd rozumí a nakonec stejně vybere nějakou nejhorší variantu...
))

Back in Czech.
dej tam olej Toyota 5W30 a nic nezkazíš. Pokud budeš respektovat doporučení výrobce, při další výměně dáš olej Toyota 0W20 přesně tak jak je to uvedeno v příručce. Názory na použití olejů 0W20 se různí. Nekdo říká že je to "vodička" a není vhodný pro jízdy za venkovních teplot 30-35 C. Tento názor nesdílím. Pokud tento olej výrobce doporučuje, není důvod se obávat. Zatím jsem nanašel relevantní materiál, z kterého by bylo patrno, že použití nízkoviskozních olejů má negativní účinky na motor, zejména životnost. Já osobně používám Mobil 1 0W20 Advanced Performance, měním po 12 000 až 12500 km. Jezdím převážně denně trasy 15 km, dálnice minimálně, zbytek okresky. Olej motor nebere, při výměně dávám 4 lt a je to těsně pod rysku FULL, samozřejmě vždy měním olejový filtr.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
- daihatsu.materia
- Člen Týmu
Ahoj, měl bych takový dotaz. Mám aurise z r. 2012. Když kontroluju olej, tak po zasunutí měrky a jejím zpětném vytažení na ní nelze nic vyčíst, protože tam ulpí jen takový olejový mazanec. Je to jen můj dojem, nebo udělali soudruzi v Japonsku opravu někde chybu? 

2 daihatsu.materia
Soudruzi z JPN udělali chybu. Měření hladiny oleje podle příručky je zavádějící. Měřím hladinu oleje zpravidla ráno před nastartováním, nebo tak 2-3 hodiny po jízdě. Vytáhnu měrku a hned odečítám výši hladiny oleje.
Soudruzi z JPN udělali chybu. Měření hladiny oleje podle příručky je zavádějící. Měřím hladinu oleje zpravidla ráno před nastartováním, nebo tak 2-3 hodiny po jízdě. Vytáhnu měrku a hned odečítám výši hladiny oleje.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Presne tak, kontroluj tak, ze po dlhšom odstátii auta pozri stav tak, ze vytiahni rysku oleja a pozri. Nic neutieraj lebo nič nezistiš. Ja to robim tak. Japonci to urobili proste zle. Aj na mojej felde to bolo lepšie.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
A v cem je presne problem?
Ja vytahnu merku, otru ji do hadru, pak ji opatrne vlozim, abych ji nepospinil od usti te trubky a pak vytahnu a kdyz je mezi temi prolisy, tak ok...osobne se mi za vice nez 5let provozu Aurise nestalo, ze by v motoru chybelo oleje...nikdy ani deci.
Ja vytahnu merku, otru ji do hadru, pak ji opatrne vlozim, abych ji nepospinil od usti te trubky a pak vytahnu a kdyz je mezi temi prolisy, tak ok...osobne se mi za vice nez 5let provozu Aurise nestalo, ze by v motoru chybelo oleje...nikdy ani deci.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- daihatsu.materia
- Člen Týmu
JJ, zkusím to, ale přítulkyně má nissana, a tam (a i u jiných aut) to jde bez problémů kdykoliv. U aurise mi to přijde, jako když chtěli hodně ušetřit a místo měrky tam dali jaký hodně tenký prut plechu, který neplní svoji funkci. Když měrku vracím dovnitř, tak si připadám jako když na pouti nějaký asistent strká artistovi šavli do krku. 

Osobne si nemyslim, ze je niekto "levej", pretože sa na to sťažuje veľa ľudi. Aj v toyota servise vraveli že je to nešťastne riešenie a keď to mechanik pozeral ( pre do mnou) tak tam maturoval s handričkami, pchal to tam, bolo vidieť, že mu je trapne z tak hlupeho riešenia. Ale asi aj on a ostatny boli "levej".
Ahojte TOYOTACI:
AURIS od r.2009 olej som nedoplnoval nikdy ale odmerka oleja katastrofa!
Ci setrili alebo to bolo technicke riesenie-olejova vana a horny priestor neviem?
Pre zakaznika "NEVYHOVUJUCE" - slusne povedane!!!!!!
AURIS od r.2009 olej som nedoplnoval nikdy ale odmerka oleja katastrofa!
Ci setrili alebo to bolo technicke riesenie-olejova vana a horny priestor neviem?
Pre zakaznika "NEVYHOVUJUCE" - slusne povedane!!!!!!