spotřeba III.gen
Re: spotřeba III.gen
Mondeo bylo v servisu 4x, zatím co Prius 5x. Mondeo tedy i při vyšší hodinové sazbě bylo na dílně kratší dobu, než Prius. Rozdíl je naopak jednoznačně ve prospěch Priusu.
Zeman není můj prezident
to je aka motorizacia? A si si isty, ze tam nebolo este nieco navyse?
ta suma je totiz nejaka divna. Pozeram co ma stal servis na lexusa na 80.000km a je to nieco nad 1000eur, cize podla stareho kurzu 26.000Kc. (mimochodom tiez 5 navstev)
Aku ma lexus hodinovku asi nemusim spominat.
ta suma je totiz nejaka divna. Pozeram co ma stal servis na lexusa na 80.000km a je to nieco nad 1000eur, cize podla stareho kurzu 26.000Kc. (mimochodom tiez 5 navstev)
Aku ma lexus hodinovku asi nemusim spominat.
K dynamike moderných naftových 1.6 asi takto:matus69 píše:mondeo je o triedu vyssie ako prius, takze tam je aj hodinovka ina.
Podciarknute a scitane, pravidelny servis v ramci triedy stoji +- rovnako bez ohladu na palivo. A keby tu niekto mal pristup k servisnym nakladom nejakej naftovej 1.6 s vykonom 120k (t.j. bude rovnako dynamicka ako prius) ze by tu niektori boli aj prekvapeni.
Naftová 1.6 e-HDi 115k s automatom z 0 -100 km/h 12,9 s
Naftová 1.6 CRDi 128k s automatom z 0 - 100 km/h 11,7 s >>> Prius 10,4 s
No a k zaradeniu Priusa do tried sme sa už bavili.
btw...Ukáž mi model z C-segmentu (kam očividne Prius zaraďuješ), ktorý má v základe veci ako HUD, automatickú klímu, bezkľúčové štartovanie, LED denné svietenie, automatickú prevodovku, parkovaciu kameru...
ukaz mi model C segmentu, ktoremu cenovka zacina na 26.800€. A toto auto sice ma HUD, ale nema kozeny volant...takto sa mozme dotahovat donekonecna.
Ja sa tu nechcem hadat. Ja hybridu fandim, ale treba ostat objektivny - nie je to liek na vsetko a ako kazde riesenie, aj toto ma nedostatky. Jednoducho som nemohol ostat ticho, ked sa tu tvrdia nepresnosti. Tak ako hybrid, aj dizel a aj klasicky benzinak maju dnes svoje opodstatnenie a cielovu skupinu.
Ja sa tu nechcem hadat. Ja hybridu fandim, ale treba ostat objektivny - nie je to liek na vsetko a ako kazde riesenie, aj toto ma nedostatky. Jednoducho som nemohol ostat ticho, ked sa tu tvrdia nepresnosti. Tak ako hybrid, aj dizel a aj klasicky benzinak maju dnes svoje opodstatnenie a cielovu skupinu.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Nové poznatky ohledně spotřeby.Nahozeny or.17 a nahuštěny na 2.6 a 2.5.Jak je fouknu na předepsaných 2.3 a 2.2,tak plasty vržou a auto se hůře ovládá.Namontované denní světla.Tankování mě vychodí po cca 800 km a P.P. ukazuje 4.3 a podle měření po okraj naplněné nádrže je spotřeba 4.45.V pátek jsem tankoval už po čtvrté na 17 a pokaždé stejné hodoty.Momentátně mám od pátku najeto 350km a podle P.P. 3.5,ale je vtom dvakrát Zlín.
Tiež jazdím na 2.5 ale asi jediné čo kleslo je jazdný komfort. Auto už ako také je na 17" dosť tvrdé, nie to ešte s pretlakovanými gumami.
Vplyv na spotrebu je veľmi otázny. To by chcelo odsledovať pri ustálenej teplote okolia.
btw...viete ako majiteľ HSD zistí, že zima už skončila? No predsa tak, že na palubáku sa objaví trojka vpredu...
Vplyv na spotrebu je veľmi otázny. To by chcelo odsledovať pri ustálenej teplote okolia.
btw...viete ako majiteľ HSD zistí, že zima už skončila? No predsa tak, že na palubáku sa objaví trojka vpredu...
- Přílohy
-
- 20140421_165800.jpg
- (137.92 KiB) Staženo 3102 x
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Na nízkoprofilových pneu jezdím 30 roků a moje poznatky jsou,že při vyšším tlaku v pneu nepoškodím ráfek a nevím jak je to možné,ale auto tak nedrnčí.Moje mylná přectava,že jak je fouknu méně budou lépe"pružit" na nerovné cestě se nepotvrdila.Mám zamluvené 215/50 r17 a jsem zvědavý jestli tento rozměr dorovná půměrnou spotřebu s P.P.Musím se přiznat,že jsem tomu nevěřil,že dokáže III
generace na 215 jezdit za 4.0 L,ale dá se to a nezdržuju provoz.Ti co jezdí na skutrech do práce mají buď stejnou nebo vyšší spotřebu.
generace na 215 jezdit za 4.0 L,ale dá se to a nezdržuju provoz.Ti co jezdí na skutrech do práce mají buď stejnou nebo vyšší spotřebu.
tak to je divne, lebo napr +0.3, ktore davam ked viem ze nalozim auto doplna je citit...Pavel Liška píše:Moje mylná přectava,že jak je fouknu méně budou lépe"pružit" na nerovné cestě se nepotvrdila.
to tazko, ked 150ccm 4takt berie 2.5l pri jazde brzda plyn....Ti co jezdí na skutrech do práce mají buď stejnou nebo vyšší spotřebu.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
nevím za kolik jezdí 4takt 150,ale co májí unás předělané 2takty,tak ti jezdí až za 5
co se týká pneu je každého věc jaký tlak v daném rozměru používá,napsal jsem jenom moji zkušenost
chtěl bych vidět jak rovnoměrně jsou ojeté pneu při doporučovaném tlaku,už jsem několik sad zbytečně doku....... při předepsaném tlaku a nebylo to špatným tlakoměrem
co se týká pneu je každého věc jaký tlak v daném rozměru používá,napsal jsem jenom moji zkušenost
chtěl bych vidět jak rovnoměrně jsou ojeté pneu při doporučovaném tlaku,už jsem několik sad zbytečně doku....... při předepsaném tlaku a nebylo to špatným tlakoměrem
Naposledy upravil(a) Pavel Liška dne čtv 24.04.2014, 19:37, celkem upraveno 1 x.
to uz neviem. Ale co som mal znameho s prerobenym 2taktom, ktory mal tak vysoku spotrebu, tak 100km/h na tom daval pod 5sPavel Liška píše:nevím za kolik jezdí 4takt 150,ale co májí unás předělané 2takty,tak ti jezdí až za 5

v ktorej casti mas nerovnomerne opotrebenie?chtěl bych vidět jak rovnoměrně jsou ojeté pneu při doporučovaném tlaku,už jsem několik sad zbytečně doku....... při předepsaném tlaku a nebylo to špatným tlakoměrem
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
u mého priuse 17 při předepsaném tlaku se sjíždí na odou krajích-malý tlak
mam podobny problem na prednej naprave - u letnych 225/45/17 sa vonkajsie kraje opotrebovavaju zjavne viac. Po cca 90.000km som bol prvy krat na geometrii a vsetko v norme (na nasich cestach asi maly zazrak)
Len pripominam 2 fakty:
-mne sa rychlo opotrebovavaju len vonkajsie 1-2cm, zvysok gumy, vratane vnutorneho kraja je OK, zadne 245/45/17 su rovnomerne opotrebovane
-na zimnych 205/55/16 mi to nerobi
Jeden z dovodov moze byt, ze letne rafy su rovnako siroke na oboch napravach, avsak na zadnej su gumy 245 a na prednej 225, cize vpredu je ta guma trocha natiahnuta.
Technik na geometrii povedal, ze predtym robil v Toyote a ze je to pomerne bezny problem a nikdy neprisli na to, cim je sposobeny.
Len pripominam 2 fakty:
-mne sa rychlo opotrebovavaju len vonkajsie 1-2cm, zvysok gumy, vratane vnutorneho kraja je OK, zadne 245/45/17 su rovnomerne opotrebovane
-na zimnych 205/55/16 mi to nerobi
Jeden z dovodov moze byt, ze letne rafy su rovnako siroke na oboch napravach, avsak na zadnej su gumy 245 a na prednej 225, cize vpredu je ta guma trocha natiahnuta.
Technik na geometrii povedal, ze predtym robil v Toyote a ze je to pomerne bezny problem a nikdy neprisli na to, cim je sposobeny.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Moje přední jsou na krajích také hodně ojeté,ale jak jsem je víc nafoukl,tak se už tak nesjíždí.Na cecilce jsem dost často měnil sbíhavost a různě měnil osklon,abych nakonec zjistil,že nejvěčí vliv na opotřebení má tlak v pneu.Pro vysvětlení odklonu-stavitelné tlumiče s horním stavitelným uložením.