Zapojení repro v zadních dveřích Yaris NG

vše ohledně modelové řady Yaris
miloshi
Navigátor

Příspěvek od miloshi »

nazdar... chcel by som sa opytat ci niekto riesil moznost vymenit predne chrastitka za nieco lepsie a tie z predu potom hodit do zadu? slo by to? viete niekto odporucit nejake dobre repraky? dakujem
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

miloshi píše:nazdar... chcel by som sa opytat ci niekto riesil moznost vymenit predne chrastitka za nieco lepsie a tie z predu potom hodit do zadu? slo by to? viete niekto odporucit nejake dobre repraky? dakujem
aky mas model? ak mas po 2005 yarisII,tak nechapem ze sa ti nepaci zvuk z prednych originalov.Ja som dost audiofil,ale tak ten zvuk je jeden z lepsich,su to neodymove magnety,a pochybujem ze najdes nieco lepsie...take repraky stoja od 3000sk,a dosiahnes len porovnatelne,alebo horsie...
to uz skor musis doplnit subwoofer,ine radio...a do celeho kufra dat repro sustavu....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
miloshi
Navigátor

Příspěvek od miloshi »

mio píše:
miloshi píše:nazdar... chcel by som sa opytat ci niekto riesil moznost vymenit predne chrastitka za nieco lepsie a tie z predu potom hodit do zadu? slo by to? viete niekto odporucit nejake dobre repraky? dakujem
aky mas model? ak mas po 2005 yarisII,tak nechapem ze sa ti nepaci zvuk z prednych originalov.Ja som dost audiofil,ale tak ten zvuk je jeden z lepsich,su to neodymove magnety,a pochybujem ze najdes nieco lepsie...take repraky stoja od 3000sk,a dosiahnes len porovnatelne,alebo horsie...
to uz skor musis doplnit subwoofer,ine radio...a do celeho kufra dat repro sustavu....
fuuha ... tak to som dost zaskoceny.. prvy krat ked som pocul ten zvuk tak som si vravel ze to musi ist cim skor von. bol som zvyknuty na staru carinu a tam sa mi to pacilo o moc viac :) no nic dam na tvoju radu a budem investovat radsej do iPod sady :)
Vanis
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vanis »

Nazdar všichni...chtěl jsem si dát do zadních dveří Yarisa(mám r.v.2007) repro..mám centrál ale do dveří mi vedou pouze dva dráty(asi pouze pro centrál)...co teď s tím..to budu muset rozdělat komplet auto, abych si tam dal repráky..??

Předem díky za odpovědi....
Toyota Yaris 1.3 NG , 17" ALU TS
josh
Člen Týmu

Příspěvek od josh »

Mio: tak to si delas prdel :), to akoze fakt povazujes ten zvuk z tych origo chrastitok v yarise za dobry zvuk? :)
Toyota Yaris NG 1.3 Terra Cool 2007 (Lunarna strieborna)
Fiat Bravo 1.4 Dynamic 2007 (Red Tango)
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

josh píše:Mio: tak to si delas prdel :), to akoze fakt povazujes ten zvuk z tych origo chrastitok v yarise za dobry zvuk? :)
;D jasne ze ano. a nie len ja. nato ze su to od vyroby repraky,maju kvalitnu reprodukciu oproti konkurencii.
Alebo ich porovnavas s HIFi Harman Kardon,ako ma BMW, 17 reprakov ako standart? :D
Teraz mam v zadnych dverach Pioneer za cca 1500Sk a to je chrastitko.
ja som s prednymi max.spokojny nato ze boli v cene auta a nemusim ich vymienat...ako kamosi v skodovkach ci renaultoch....atd
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

mio píše:
josh píše:Mio: tak to si delas prdel :), to akoze fakt povazujes ten zvuk z tych origo chrastitok v yarise za dobry zvuk? :)
;D jasne ze ano. a nie len ja. nato ze su to od vyroby repraky,maju kvalitnu reprodukciu oproti konkurencii.
Alebo ich porovnavas s HIFi Harman Kardon,ako ma BMW, 17 reprakov ako standart? :D
Teraz mam v zadnych dverach Pioneer za cca 1500Sk a to je chrastitko.
ja som s prednymi max.spokojny nato ze boli v cene auta a nemusim ich vymienat...ako kamosi v skodovkach ci renaultoch....atd
Nech si hovorí kto čo chce,nikomu nechcem brať názor a ani ďalej nebudem tuto debatu nejak zvlášť rozvádzať,no ale suhlasím s miom !!!!
Nechcem nikomu vnucovať môj názor a nikoho nemám v úmysle presviedčať o niečom,čo nie je až tak podstatné.,Práca s hudbou a so zvukom hudby je mojou profesiou už viac ako 20 rokov.Nič iné nerobím,takže v inej profesii sa s nikým "hadať" nebudem, no audio v yarise považujem z môjho pohladu ako nepísanú povinnosť sa ho " zastať "!!!
Krivdíte mu-a nezaslúži si to auto!
Ja-keďže sa hudbou a všetkými tými vecami okolo s ňou súvisiacimi živým,musím vedieť ,ako má zvuk v akom štýle hudby vypadať-inak by som robiť to,čo robím nemohol...u mňa to je niečo ako keby niekto vedel výborne jazdiť autom,ale neovládal by dopravné predpisy...jednoducho ak chcete "hodnotiť" audio zvuk,je nevyhnutné,aby ste vedeli na 100%,aký má mať "prírodný"(alebo ak chete "prirodzený" )zvuk daného hud. nástroja (nie je to však len u elektrických nástrojoch,ale predovšetkým aj akustický nástrojoch-bez ohladu na to,či je to dychový,sláčikový ,bicí a pod... ) To je alfou-omegou pre toho,kto si trufne prípadne kritizovať alebo chváliť určitý "vyrobený"-alebo ak chcete zmixovaný master zvuk.
Nie som discjokej,- ale vlastne na tom nezáleží... Samozrejmosťou je u mňa to,že som v úzkom kontakte s mnohými ludmi z rôznych známych a aj menej známych kapiel.Budete sa možno niekto čudovať,no zhodli sme sa v jednom-a to je to,že ide z nich velmi pekný zvuk(treba samozrejme brať do úvahy aj triedu nasadených reprákov) a musím však skonštatovať,že každému sa páči iný zvuk-to nie je ako "ponižovanie",ale jednoducho-má niekto iný vkus a hotovo.Niekomu musia duneť repráky tak, aby basy natriasali okolité baráky,atd... Ja však zvuk ako taký nemôžem brať z pohladu napr.vyrastajúcich teenagerov na diskotékach. Spolu teda s kolegami-tiež prof. v tejto brandži sme skonštatovali,že audio konkrétne v yarise(keďže mám yaris) je pekne - citlivo vyvážený a nie je najmenší dôvod ich vymeniť .Dokonca ja osobne mám korekcie zvuku na "0" . Ako príklad napíšem: Hi-hatky krásne "cinkajú",ak je v nahrávke použitá orig.basgitara-čiže nie je to nič umelého,tak perfektne tvrdí akusticky muziku,spev je korekčne pekne vyvážený,čiže nie su tam zbytočne predimenzované "sikavky" a je pekne čitateľný a zrozumiteľný (samozrejme záleží na danej nahrávke),použité nástroje v hudbe na 90% je zvukovo na "pravom" mieste ! Tých zvyšných 10% je už o vyrobenom zvuku na CD,za čo samotné repráky už nemôžu.....tak čo vlastne by sme ešte chceli mať lepšieho-potom nechápem...Dokonca tieto repráky pekne a vieryhodne hraju aj "modernú" hudbu,čo je vo väčšine prípadoch reprákov nasadených od výrobcu automobilu "uhuhňanné" a"rozmazané" . Jediné,čo mi vadí je absencia reprákov, vzadu 8) 8)

P.S. Nikoho nepresviedčam ,len sa mi nepáči,ako niektorí (aspoň tak sa mi zdá podla reakcií) zhadzujú zvuk týchto reprákov. :sly: :sneaky:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josh
Člen Týmu

Příspěvek od josh »

tak ja tiez nikomu neberiem nazor. Moj je taky ze tie origo repraky su slabe. Ale treba povedat ze origo repraky nehraju snad v ziadnom aute(v tejto cenovej kategorii) dobre
Toyota Yaris NG 1.3 Terra Cool 2007 (Lunarna strieborna)
Fiat Bravo 1.4 Dynamic 2007 (Red Tango)
miloshi
Navigátor

Příspěvek od miloshi »

tak som si konecne nahodil repraky dozadu... rozdiel ziadny nepocujem... jedine ak si sadnem dozadu ;) takze uznavam, ze tie predne budu asi dost dobre :lol:

p.s. niekto, kto si nahadzoval repraky dozadu: ako ste dali kable do toho bieleho konektoru? ja som ich tam zatial nechal iba tak volne.. neviem co s tym
pfkvn
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Velikost repro?

Příspěvek od pfkvn »

Můžete mi někdo vysvětlit, jak je to s velikostí těch zadních reproduktorů? Chtěl bych si do zadních dveří nechat namontovat repro, ale nevím, jakou velikost koupit. Bobek tady píše, že otvory pro repro jsou 141mm, Mio si tam dal průměr 17m a v obchodě mi řekli, že to jsou typický 13cm. V autorizovaném servisu velikost neznají, ale ochotně mi je tam namontují. Jakou velikost repro tedy mám koupit? Díky za tipy.
miloshi
Navigátor

Příspěvek od miloshi »

no ja som tam dal 17cm x-Plody a sadli ako uliate... ziadne kruzky, nic som nedokupoval-navrtal som ich do plechu... nezavadzaju ani oknu pri otvarani ;) uplne bez problemov az na ten konektor v B-stlpiku- mam to tam zatial iba na dobre slovo :(
shallowhal
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shallowhal »

miloshi píše:no ja som tam dal 17cm x-Plody a sadli ako uliate... ziadne kruzky, nic som nedokupoval-navrtal som ich do plechu... nezavadzaju ani oknu pri otvarani ;) uplne bez problemov az na ten konektor v B-stlpiku- mam to tam zatial iba na dobre slovo :(
Hele, v tapecírunku je reálný prostor pouze na "váleček" 130mm, uvažoval jsem taky o tom, že nacpu 165mm přímo do plechu, což zřejmě jde, ačkoli originální reproduktory jsou na redukci cca 2,5cm nad plech a poté jsou pomocí těsnění spojený s vnitřkem dveří (tapecírunkem). Tím pádem hrají pouze do mřížky >> tedy do prostoru auta. Pokud nedáš onu redukci, a nespojíš repro s tapecírunkcem, pak reproduktor hraje i do prostoru pod tapecírunk, což by mohlo vést k nežádoucím interferencím.

Ti, co tu vykládají, že instalují reproduktory do aut 20 let, tak jejich názor by mě zajímal...

Osobně jsem koupil bez předchozího měření koaxiální repro 165mm a až poté viděl rozdělané dveře :-/ Takže dle mého názoru opravdu správně by se měl dát redukční kroužek síly cca 2,5cm, na něj 130mm reprák, na něje těsnící kroužek spojující reproduktor s platovým vnitřkem dveří... tedy tak jak je to u předních dveří...

Obrázek
přední dveře

Obrázek
zadní dveře
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Podľa vlastných skúseností aj keď som namontoval redukčný krúžok, tak nejaké zlepšenie zvuku som v aute nepostrehol. Len keď potlačím hlasitosť v predných.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
satanda
Navigátor

Vybrání reproduktorů do zadních dveří

Příspěvek od satanda »

Ahojte, až se bude tepleji chci se povrtat v zadních dveřích a přidat repráky, jenže nevim s jakým maximálním výkonem si mám pořídit abych rádiu neublížil, máte nějaký typ reproduktorů třeba na této stránce se kterýma máte dobré zkušenosti?
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/130-mm-5
Vše ostatní jsem si přečetl na foru jak pokračovat :) ...díky
Toyota Yaris Dream(2010) 1,33 Dual VVTi 74KW
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Na výkon vůbec nekoukej, stejně z rádia poleze ani ne 10W... Spíš se zaměř na zkušenosti ostatních s konkrétním typem.

Za sebe doporučím tyhle http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... -blue-b-5x . Velmi dobrá cena, pěkný zvuk...
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Odpovědět

Zpět na „Yaris“