Corolla TS Compressor 2005-2007

vše ohledně modelové řady Corolla
Jerry86
Člen Týmu

Re: Corolla TS Compressor 2005-2007

Příspěvek od Jerry86 »

Ahoj,
o bolestech 2zzge jsem si uz nastudoval hodne, ale nikde se nemuzu nejak moc dopatrat informaci o tom kompresoru, chapu, ze se tam musi menit nejaky specialni olej, ale zajimalo by me treba jestli je to nejaky poruchovy prvek(ten kompresor). Prece jen si rikam, ze kompresor by tak poruchovy byt nemusel. Urcite by me zajimalo, jestli se nejak ty motory NA 2zzge a Supercharged 2zzge lisi. Mysleno hlavne pokud by treba odesel, zda je mozne pouzit jako nahradu Atmo(NA) verzi a nebo to musi byt vzdy ta preplnovana. Idealne, pokud byses mohl nejak i rozepsat na co si dat pri koupi pozor pripadne na jake veci, krom liftovych sroubu, oleje .. se vrhnout hned po koupi. Diky
Jerry86
Člen Týmu

Příspěvek od Jerry86 »

Nebo mi klidne do SZ napis tvuj tel. a ja ti zavolam, abys to nemusel vypisovat :-)
Eon
Člen Týmu

Příspěvek od Eon »

Ahoj. Toyotu s kompresorem mám. Řekl bych, že mám najeto i nejvíc kilometrů, alespoň tady v ČR. Motor (jako železo) je stejný s NA po FC. Je tam přídavný chladič oleje (nevím jestli to mají všechny NA). Na spodku jsou přídavné rozpěry, kvůli tuhosti karoserie. Auto má origo podvozek od firmy Eibach (tlumiče i pružiny). Jednotka a asi i vstřikovače jsou jiné.
Co se týče kompresoru, použit je japonský Ogura TX12, je to stejný princip, jako kompresor pro klimatizaci. El. mag. spojka, ta se obecně vždycky jednou pokazí, dá se to opravit, jeden uživatel opravoval (cca 6oootis Kč.) Jinak je to čistá mechanika, pokud je tam olej, nebude problém. Samozřejmě můžou prosakovat gufera, pokazit se ložiska/ozubení.. Ano sehnat druhý je problém, ale dá se v UK splašit. Olej je Klübersynth GH 6-80. Jinak zbytek údržna 2zz-ge.. Kdyžtak SZ, klidně dám číslo. Ještě je super skupina na FB 2ZZ-GE Owners Club CZ/SK.
Toyota Corolla TS TTE Compressor
Jerry86
Člen Týmu

Příspěvek od Jerry86 »

Ahoj, dekuju moc za info, nakonec jsem auto vyresil kraet jinak. U kompresoru jsem zustal, ale znacku jsem dal jinou. Sice mam radeji japonce, ale protoze to melo byt auto spis na dlouhe cesty, zvitezilo pohodli. Nicmene opravdu moc dekuju vsem za info. Pokud vysetrim nejaky penize, dost mozna koupim i tu TTE, pokud jeste bude :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“