RAV 4 2005 trhá pri ťahu
xxx
takže zase po nejakom čase - dnes som bol v Turbo servise, turbo je premerané a vraj OK, ale a teraz pozor -maník odpojil ten podtlak čo ovláda tiahlo do turba niečo tam kukol, vyskúšal či to dobre chodí a zase ho namontoval naspäť a zrazu na ceste domov RAVka 3x núdzový režim normálne sa ten motor do kopca udusil tak ako to robilo predtým a to pripomínam, že minule v servise keď to tiahlo premazal tak to išlo dobre teraz to len odpojil a zase zapojil a ide to blbo takže nenapadá vás niečo v súvislosti s tým podtlakom ???
Loni v listopadu jsem také koupil Ravku D4D 2,0. Chvíli jsem si to ježdění užíval,než se objevily problémy s cukáním a nouzovým režimem. Několikrát jsem absolvoval diagnostiku v autorizovaných servisech, výměny SCV ventilů, vzduchového filtru, palivového filtru,váhy vzduchu, čištění palivového systému, nádrže apd. Samozřejmě jsem vyslechl i spoustu řečí o nekvalitě české nafty. Mám rok výroby 2004, takže nepřipadal v úvahu ani EGR ventil ani filtr pevných částic, které mají až D4 cat. Už mě ta roční anabáze začínala unavovat a přemýšlel jsem o prodeji. Nakonec jsem objevil servis, kde se mému autíčku jeden den věnovali a výsledek super. Auto jde za plynem jako blázen, žádné cukání a zlepšila se pružnost motoru i při otáčkách do 2 tis. Konečně si to ježdění v klidu užívám bez starostí,že přidám plyn a vyskočí kontrolky. Pokud máte stejné potíže, mrkněte na jejich webovky. http://www.power-service.cz/
TOYOTA RAV4, 2,0 D4D,r.v. 2004
Re: RAV 4 2005 trhá pri ťahu
zdravim mam presne ten isty problem, prosim vas kde mam hladat chybu,
po tom co som navstivil autorizovany servis toyota, kde mi po troch hodinach diagnostiky a skusani vozidla povedali ze je problem v riadiacej jednotke, kde "nejaka cast" vykazuje velmi nizke hodnoty okol 4(neviem coho) a mali by vykazovat 12-13(neviem coho). Po tom co mi z neistotou povedali ze by vymenili celu riadiacu jednotku (cca 900€) som mierne v koncoch!! Odvolaval som sa aj na podtlakovy regulator aj na turbo ale ze vraj oba su v poriadku a pracuju v normale...
Uz neviem co si mam o tejto chybe mysliet... a kde mam hladat chybu, turbo som este neriesil ale skusim ho dat vycistit ze vraj po lenivych jazdach byva zakarbonizovane ci takenejake, lebo viem ze predchadzajuci majitel tak najskor jazdil...
Dakujem za rady..
po tom co som navstivil autorizovany servis toyota, kde mi po troch hodinach diagnostiky a skusani vozidla povedali ze je problem v riadiacej jednotke, kde "nejaka cast" vykazuje velmi nizke hodnoty okol 4(neviem coho) a mali by vykazovat 12-13(neviem coho). Po tom co mi z neistotou povedali ze by vymenili celu riadiacu jednotku (cca 900€) som mierne v koncoch!! Odvolaval som sa aj na podtlakovy regulator aj na turbo ale ze vraj oba su v poriadku a pracuju v normale...
Uz neviem co si mam o tejto chybe mysliet... a kde mam hladat chybu, turbo som este neriesil ale skusim ho dat vycistit ze vraj po lenivych jazdach byva zakarbonizovane ci takenejake, lebo viem ze predchadzajuci majitel tak najskor jazdil...
Dakujem za rady..
-
- Manager Týmu
kod 1251je ovladani turba,ten selenoid odchazi velice často
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
a prosim ta co je to ten selenoid a co stoji taka oprava?
Zkus spíš solenoid.. On Tomás servis je takový.... No jako všichni garaznici... Spousta divnych názvů pro několik jednoduchých věcí.. )) Tato bude těžko mit se Selenem něco společného.
Back in Czech.
-
- Manager Týmu
ovladaci ventil turba,dva podtlaky,tech přičin je tam vic ale jsem jen garažnik s diagnostikou origo ale jinak nic moc toho nevim
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
a ten ovladaci ventil turba nie je nahodou ventil DENSO 25819-27040 podtlakovy ventil turba? ak ano ten mi kontrolovali v servise a mal by byt v poriadku.
-
- Manager Týmu
odchazi hodne často ale kdyz rikali ze je dobry tak jo a samotne ovladani turba je v poradku,vyndat turbo a kouknout se na to
takze turbo bolo vonku bolo ho treba vycistit hlavne naklapacie lopatky a robili mi to tu http://www.power-service.cz/ ten servis je zamerany na D4D motory a evidentne sa tomu aj rozumia chvalim tiez pristup mechanika....auto zas slape super, velka spokojnost, uvidime dokedy jedine co ma stve ze som musel vymenit scv ventile pretoze auto zle startovalo a hadzalo zase do nudzoveho rezimu s kontrolkou motora... snad to vydrzi...
Na predaj regulátor podtlaku turba na Toyotu Rav 4, kód motora 1CD-FTV
Je to úplne nový originálny diel !!
Číslo dielu:
Toyota 25819-27040
Desno 139700-0770
Pôvodná cena 500,-eur
Kontakt: austin_3-16@azet.sk
Je to úplne nový originálny diel !!
Číslo dielu:
Toyota 25819-27040
Desno 139700-0770
Pôvodná cena 500,-eur
Kontakt: austin_3-16@azet.sk
- Přílohy
-
- 1.jpg
- (39.54 KiB) Staženo 1974 x
Jak jsem tu psal někde výše, v roce 2011 jsem tam byl s Ravkou a absolvoval to samé. Mohu se svámi podělit o zkušenost, že od té doby až do nedávného prodeje (prosinec 2015) už Ravka šlapala švýcarské hodinky. Nyní jsem přesedlal na Toyota Camry (hybrid) a naprostá spokojenost.Jurasko píše:takze turbo bolo vonku bolo ho treba vycistit hlavne naklapacie lopatky a robili mi to tu http://www.power-service.cz/ ten servis je zamerany na D4D motory a evidentne sa tomu aj rozumia chvalim tiez pristup mechanika....auto zas slape super, velka spokojnost, uvidime dokedy jedine co ma stve ze som musel vymenit scv ventile pretoze auto zle startovalo a hadzalo zase do nudzoveho rezimu s kontrolkou motora... snad to vydrzi...
Prostě jak jednou podlehneš Toyotě, není co řešit
TOYOTA RAV4, 2,0 D4D,r.v. 2004