Zájem nového, plně neznalého kupujícího

vše ohledně modelové řady Yaris
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

mrazik píše:ajne proc to omezeni Km ? Nekoukej jen na ujete Km, ale i na celkovy stav auta, dojem z majitele atd. Leckdy auto s vice km vypada lepe nez to druhe s mensim poctem kilometru.

amen :wink:
ajne
Navigátor

Příspěvek od ajne »

Já vím, že to není úplně to hlavní, ale raději se zatím orientuji po nižším počtu najetých km :wink:
Srandista
Manager Týmu

Příspěvek od Srandista »

To by bol fajn pristup, keby sme nezili v Ceskej Republike, ale bohuzial, vzhladom na to, ze stacanie tachometrov je tunak narodny sport, je to podla mna hodnota na aute uplne irelevantna...
ajne
Navigátor

Příspěvek od ajne »

To je bohužel pravda. Většina ale má servisku.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ano,najdu sa takí,ktorí su blázni do auta v tom,že to udržiavajú v takom stave,akokeby to zišlo z linky..
Nemusím ísť ďaleko - ja mám najazdených 22.520km -r.v.2007-kupované v r.2008-ako fungl.Starám sa o neho ako o vlastné dieťa !!!
Okrem toho,že pri prípadnom predaji neuveria,že som nalietal za 3roky 22tis.,neuverí ani to,že to auto nie je čerstvo nastriekané. Ja ak ho vyglancujem,tak je fakt akokeby zišiel z linky !
Čiže nájdeš takých blbcov..- ako som ja 8) A ani jedno slovo by nebolo klamstvo z mojich úst ak by som ho predával,no ak neuverí,že to auto je také aké je po takom čase, pochopím ho 8) ,len ma bude mrzieť, že na mna bude pozerať ako na podvodníka :?
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
ajne
Navigátor

Příspěvek od ajne »

To znám, bohužel, hodný a spravedlivý člověk slouží většinou za boxovací pytel... :(
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

No ono hlavně si nikdo nekoupí takové auto, aby s ním nalítal 50000km ročně ;) Takže těch 15000km ročně je tak maximum,i když existují vyjímky. Takže desetileté auto se 100 000km je dost uvěřitelné. A rozhodně tomu budu věřit víc, než Passatu v V6 TDI, který má za deset let provozu 130000km.

Ad servisní knížka.... není problém jí vyrobit za 1000,-Kč s origo razítkama ;) Dneska už je bohužel všechno možné :-(
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
ajne
Navigátor

Příspěvek od ajne »

No, to je bohužel pravda...dneska se nevyplatí ani věřit sám sobě :-) Ale je to škoda, já se snažím být důvěryhodný jak jen je to možné, ale stejně díky podobným vykutálencům mi stejně nikdo nebude plně důvěřovat. Naštěstí při výběru případného kousku je můj brácha zkušený automechanik (ostatně, téměř veškeré větší práce na Puntu jsou jeho zásluhou), takže by uměl poradit při výběru a kontrole stavu. I já sám, jelikož nejsem úplný blbec, dokáži rozpoznat nějaké neklamné znaky opotřebení. Ovšem na mechanika se zkušenostma nemám. Jinak kromě větších prací se dokážu o auto vzorně postarat, údržbu, nějaké vychytavky či doplňky, malé opravy zvládnu. Rozebrat ale motor či nápravu bych si netroufl. Ani bych na to neměl všechno nářadí.

Jinak důkaz, že se o svůj vůz starám pečlivě: :D

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
hanzipv
Navigátor

Příspěvek od hanzipv »

Měl jsem staré uno a po referencích na YARIS jsem se rozhodl jej pořídit,prošel jsem bazary,na výběr je....Padl mi do oka přímo v Prostějově,tak jsem ho jel zkouknout.Je to Japonec,rok vyroby 2000,v plné výbavě a stal před 2 roky 95 tis.-lité kola plus nové brzdy a pneu.
To bylo vidět ihned,jinak žádná historie,auto bylo dovezeno z Italie.
Pozval jsem si kamoše...pro jiny názor...a nechali jsme si to zvednout.
Spodek mě překvapil...vše originál barva,žádná koroze,žádné vůle.
Vše jsme prohlídli během 3 hodin,taky projeli.Překvapilo mě že na 10 let tak super....a podle tachom.70 000km.
Jediná vada je potukamý lak od kamínku...ale ne moc,i mě to stojí venku...tomu se neubrání.
Verdikt...koupil jsem,během měsíce vyměnil olej,filtr motoru,paliva,klimy,vzduchu.vyměna brzdovky,chladící kapaliny a svíček.
To je vše,pak na podzim jsem si nechal za 2000 kč udělat nástřik spodku,dutin a výfuku-ten vypadá že je novější.
Ted ho mám vic než 2 r.,žádný problém,najel jsem 15 tis.Jedině slabota je při větších mrazech baterka...ta je stará ale když ji dobiju před zimou,vydrží do dalšího podzimu,kdy je před zimou dobiji.
Jak řikam...DOPORUČUJI !
Alarm tam nemám,jen imobilizer ale skus toto http://cgi.ebay.com/Auto-Car-And-Truck- ... 19c2ed4c98
ajne
Navigátor

Příspěvek od ajne »

Díky za kladné reference :wink:
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

jsem zjistil že brzdovku a chladící kapalinu jsem měnil před 6ti lety...hehe...už by to asi chtělo coooo
hanzipv
Navigátor

Příspěvek od hanzipv »

Dnešní chladící kapaliny jsou na 5 let,mužeš ji změřit a pokud odpovídá -30 tak to taková hrůza není.
stačí ti tak 2l,naředíš z toho 4l a stojí to kolem 200kč.
Brzdovka je tak na 2 roky,4 není problém.
Přiznávám že jsem měl ve fiatu 10let :o
Což je chyba ale měnil jsem jednu trubku tak při odvzdušnování se to vlastně celé obměnilo.
ajne
Navigátor

Příspěvek od ajne »

Brzdovka by se měla teoreticky měnit každý rok, ale jak brácha říká, je to hloupost. Vydrží mnohem déle. Já to měl dva roky a ještě kdoví jak dlouho od předchozího majitele a žádný problém. Nedávno se pro jistotu měnili přední gumové trubky u kol, tak se u toho vyměnila i kapalina :)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Nie-nie.Brácha hovorí dobre :?
Ako to je u iných kvapalinách(napr.v chladiči),to na 100% neviem,a ak tu píšu chlapi,že sa to má meniť každých 5 rokov,nemám im prečo neveriť. Avšak brzdovka sa má meniť (ofcialne) každé 2 roky.To viem určite - a ak by to tak nebolo,neverím tomu,žeby na záručných prehliadkach to nerobili každý rok...Ved by prichádzali o peniaze 8)
Vždy to bolo tak,že sa mení každé 2 roky a mám taký dojem,že sa (čo si pamätám) menila aj pred 15-20 rokmi,kedy boli aj možno "menej" kvalitné.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
ajne
Navigátor

Příspěvek od ajne »

Ono je to z důvodu vázání vody a snižování bodu varu. Při velké koncentraci vody by mohla v brzdě začít "vařit" a bylo by zle. Ovšem, když je brzdový systém (víko nádržky a nádržka) těsný, nemá se tam ta voda moc jak dostat. Ono se to dá poznat i podle barvy, jak říkám, zkušené oko. Brácha mrkne a řekne, zda už je na výměnu :-) Ale já platil na Punto asi stovku, jestli dobře pamatuji, tak se tam vešlo třičtvrtě litru, takže i kdyby to bylo jednou za dva roky, je to pakatel. Spíš je to práce pro dva, šlapat na brzdový pedál a odvzdušnit...
Odpovědět

Zpět na „Yaris“