zimne starty
ja to robim odjakziva tak ze nastartujem a potom si oskriabem okna a medzicasom sa mi zadne roztopi takze pohodka.
spojka s tym nic nema a priroda tiez nie lebo vsak ci idem alebo stojim tak auto produkuje nejake skodliviny ale tak ked stoji ma mensie otacky a zavretu skrtiacu klapku tym padom asi znecistuje menej nie.
je to len o tom ze my v Europe tu pocuvame kadejake <>viny o znecistovani a v USA a Cine im je to u prdele a pouzivaju auta ktore jedno ma taku produkciu skodlivyn ako 20 yarisov ! a je uplne bezne nechat bezat auto so zapnutou klimov aj dve hodiny aby potom nemuseli soferovat v horku. im je to jedno cena benzinu je tam smiesna a nejake emisna kontrola?
takze o com to potom je ?
spojka s tym nic nema a priroda tiez nie lebo vsak ci idem alebo stojim tak auto produkuje nejake skodliviny ale tak ked stoji ma mensie otacky a zavretu skrtiacu klapku tym padom asi znecistuje menej nie.
je to len o tom ze my v Europe tu pocuvame kadejake <>viny o znecistovani a v USA a Cine im je to u prdele a pouzivaju auta ktore jedno ma taku produkciu skodlivyn ako 20 yarisov ! a je uplne bezne nechat bezat auto so zapnutou klimov aj dve hodiny aby potom nemuseli soferovat v horku. im je to jedno cena benzinu je tam smiesna a nejake emisna kontrola?
takze o com to potom je ?
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak zase emisne normy v kalifornii su ovela prisnejsie ako v europe. V zasade zvysene znecistenie je, lebo motor mezi p ten cas skrabania viac nez keby si hned vyrazil ale to je v zasade jedno.
Ja tiez vzdy nastartujem dam naplno fukanie vsetky vyhrievania co sa daju zapnut a este aj svetla zapinam a idem skrabat a ked doskrabem, tak ked dalej pada sneh tak aspon neprimrza znovu, lebo mam uz teple sklo.
Ale myslim si, ze dalsia polemika v tomto smere je bezpredmetna.
Ja tiez vzdy nastartujem dam naplno fukanie vsetky vyhrievania co sa daju zapnut a este aj svetla zapinam a idem skrabat a ked doskrabem, tak ked dalej pada sneh tak aspon neprimrza znovu, lebo mam uz teple sklo.
Ale myslim si, ze dalsia polemika v tomto smere je bezpredmetna.
mates,mates..Mates. píše:A nejen spojku a auto, ale i přírodu, zeměkouli a celý vesmír jde do hajzlu, když nastartujete a jdete škrabat![]()
Je vidět, že mediální masáž funguje... Já bydlet v Německu, tak už dávno sedím... Celý život v zimě praktikuju to, že napřed káru nakdáknu a pak se starám o škrabání. Jo a taky dělám to, že když čekám na otce před špitálem v zimě, tak to auto nechám třeba hodinu brblat a topím si...to je minimálně na roztrhání německými psy![]()
Tyvole ničí se spojkaJsem si málem smíchy zlomil žebro.
No, ešteže som si tvoj príspevok prečítal až do konca:
myslel som si,že ti šiblo - ale bol to trefný príspevok
Apropo-na margo tých dieslov - tam je to trochu iné-hlavne tie "nové" z dovozu,čo maju nabehané na tachometri 150tis.... !!!
No a inak - už vidím toho machra v zime,ako nastartuje a púšťa sa ihned na cesty..Hlavne ak má aj zvnutra od vlhka námrazu na skle
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Problém témy bol iný-naštartoval a zdochlo.Asi problém v prísune paliva,a nie v kvalite paliva.Osobne tankujem iba shell,aleboOMV.A iba 95! Tie rôzne prísady pri našej kubatúre nie sú podstatné-aj perfekconistické deje čo opísal "MUCO" -čo sa deje v nádrži v súvislosti s vodou,majú zanedbatelný vplyv na celkovú funkciu pal. sústavy.Treba si dávať hlavne pozor,čo tankujet! Nemá zmysel pre pár drobných si skuv.ľ motor.
Tak je to len na tebe,či tam naleješ alebo nenaleješ nejaké aditivum...vlado5805 píše: Tie rôzne prísady pri našej kubatúre nie sú podstatné-aj perfekconistické deje čo opísal "MUCO" -čo sa deje v nádrži v súvislosti s vodou,majú zanedbatelný vplyv na celkovú funkciu pal. sústavy.Treba si dávať hlavne pozor,čo tankujet! Nemá zmysel pre pár drobných si skuv.ľ motor.
Ja som to napísal z vlastných skuseností,kedy sa mi už 2x stalo,že mi upchali vodové kristaliky trysku (alebo ako sa tomu hovorí) a bol som v p...
Nie raz som tu napísal,že to odporučam-už niekolko rokov sa o tomto bavíme(nie len teraz) a stojim si za svojim názorom!
A ked už píšeš,že nezáleží na benzine,ale kde tankujeme . Tu poznámku že treba dávať pozor "čo tankujeme" by som asi vypustil,lebo verím tomu,že ani ty nevieš,čo natankuješ...Alebo si si istý,že nemáš šancu natankovať bordel z OMV alebo Shell ???...
No a na margo toho by som ešte podotkol - ja tankujem ZÁSADNE u OMV (výnimočne na Shell- mám to od ruky) a tankoval som aj na bývalej ESSO pumpe.Takže zrovna ja som z tých,ktorí na menejznáme pumpy NECHODIA !!!!!
Takže ja len tolko..
Ale prajem ti,aby sa ti také niečo nestalo,lebo v tom momente -kedy som kvôli tomu nemohol nastartovať by si sa mi krvy nedorezal a ten "báječný pocit" sa nedá opísať-hlavne ak sa ponáhlaš.
No ako hovorím stále- je to na každom z nás,ako sa tomu postaví.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco: jak ti mohl led "upchat" trysku? Copak led projde přes palivovej filtr?
Já nevím...asi bude problém v benzinkách na Slovensku. Za 20 let ježdění mi trysky žádnej led neupchal a nic do nádrže (kromě benzinu) neleju. A nebo ty káry nebyly na to náchylný (stříkačky byly skoro všechny), zatímco nový Yarisy jo.
Já nevím...asi bude problém v benzinkách na Slovensku. Za 20 let ježdění mi trysky žádnej led neupchal a nic do nádrže (kromě benzinu) neleju. A nebo ty káry nebyly na to náchylný (stříkačky byly skoro všechny), zatímco nový Yarisy jo.
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Mates. píše:muco: jak ti mohl led "upchat" trysku? Copak led projde přes palivovej filtr?
.
Su to zamrznuté vodné mikro krystaliky ľadu v palive-čo je bežnou vecou,pretože v lete sa palivo z nadrže trochu akokeby "odparuje"-čo je bežná záležitosť,kedy vznika pri výparoch jednoducho voda.Nie je to na litre a ani na 1 dcl,ale to stačí na to,aby to v zime robilo neplechu...
Inak- stalo sa mi asi v r. 1998 ešte na 120-tke,že som ho nenastartoval.Nevedel som o čo ide...myslel som si,že tam nemám benzin,lebo po tých štartovaniach som necítil ani benzin po "prechlastaní". Ale kamarát mi len tak povedal,aby som vyčistil sitko pod AC pumpou.No škoda,že sa to nestalo - "dnes",kedy nie je problém hodiť digi fotky na forum-to by si čumel... To sitko som nemohol vklepať,lebo bolo celé obalené ľadom !!!!!
Musel som vyniesť do bytu celú nadržku so sitkom,aby sa rozpustil a potom som ho vyčistil.
Takže preto tu píšem,že som na vlastnej koži a na vlastné oči videl to,čo niekomu sa zdá možno sci.fi !
P.S.
Nech mi niekto povie jeden jediný dôvod,prečo by som mal kecať a krmiť vás kravinami"
Naposledy upravil(a) muco dne pát 10.12.2010, 17:22, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ps: Muco neuraz sa, ale ja osobne si rozmyslím či mám napísať postreh alebo hocičo, lebo prvá odpoveď je od Teba. Keby o tebe vedeli v Toyote tak si už dávno v Japonsku! A najviac ma ser...ú tí traja debili, čo sa v aute trepú. Ja keď ich vidím, tak si stránku ani nečítam. Chceš vyniknúk s tými trepotajúcimi debilmi, veď nikto na fóre nemá animované obrázky len Ty. Je to môj názor a teraz ma môžeš ukameňovať!
Ok- ja sa na teba nehnevám,len urobím menšie kozmetické upravy-kedže si podráždený z tých -ako si písal troch debilov
A aby som nevinikol-ako píšeš,tak už radšej ustúpim s mojimi reakciami vôbec.Náhodou sa aj to nebude niekomu páčiť- no to mi za to nestojí
A aby som nevinikol-ako píšeš,tak už radšej ustúpim s mojimi reakciami vôbec.Náhodou sa aj to nebude niekomu páčiť- no to mi za to nestojí
Naposledy upravil(a) muco dne pát 10.12.2010, 18:18, celkem upraveno 1 x.