Yaris 1.3 07 pískání mezi 2-3 tisíce ot.

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
robokoneko
Člen Týmu

Příspěvek od robokoneko »

ahoj, nekdo z jiné diskuze vyplývá, že po výměně pumpy ševelení ustalo, ale změnilo se zase ve zvonění :D jak je to u tebe? je charakter zvuku po výměně pumpy jiný?
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Pred výmenou pumpy som nepostrehol žiadne piskoty a ani iné pazvuky.
Keby som sa do motorovej časti nepozrel,tak by som ani o tom nevedel,keby som sa nepozrel na ňu-vďaka tomuto foru...
Videl som len ružový povlak na pumpe a ofrckaný filc na kapote zvnutra akurát v časti nad pumpou.
Preto som to dal vymeniť.teraz sice nevidím žiadny únik vody,ale len sem-tam ten piskot sa ozve ako to tu opisujem...
Zrovna dnes som položil otázku kolegovi v robote-kedže ON nemá väčšinou žiadne problémy skoro hoci čo opraviť,tak som sa ho spýtal na tento záhadný zvuk.
Povedal mi,aby som otvoril výko na doplnenie vody a zatvoril...možno tam vzniká nejaký "podtlak"..ale nemusí. Takže dnes mi to sice nerobilo,ale ked som prišiel domov z roboty,teda mal som zohriatý motor tak som pri nastartovanom motore otvoril opatrne výčko.
Neviem ,či sa niečo udialo,uvidím možno v najbližšej dobe .Všimol som si ale,že ako som pomaly otvaral otvor na dolievanie chl.kvapaliny,tak mi trochu pretieklo vrchom.Mal som teda až dovrchu naliatú vodu.Možnože sa voda vytlačí ,ked je motor zohriatý,ale len konstatujem,čo som zistil. :?

Skusim -ak to ešte bude robiť to výko otvoriť vtedy,kedy to budem počuť,že to píska a som zvedavý,či to prestane 8)

A ty si po víkende nezistil nič???

Inak - mne to nedá pokoja...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
alexmon
Člen Týmu

Příspěvek od alexmon »

Mam Yaris 1,33 dual vvt-i (od juna 2010), najazdenych 4900 km a to nepravidelne piskanie sa mi objavilo asi pred tyzdnom. Prejavuje sa to pri zohriatom motore medzi 1700 a 2500 otacok (aj na volnobehu) a je to take jemne pravidelne piskanie čip čip... čip čip. Prvy krat ked som to zaznamenal isiel cez jednu dedinu a myslel som si ze pocujem nejaku hydinu (hus, kacice). Zatial som to neriesil v servise, uvidim ci sa mi to najblizsie prejavi.
robokoneko
Člen Týmu

ja jsem si yarise ted vzal na tyden na pozorovani :) jinak s nim jezdi manzelka... vcera jsem ujel asi 40km a dela to vzdy po zahrati, po ujeti asi 5km. vcera to ale skoro nedelalo, byl to opravdu minimalni zvuk. skoro neslysitelny. podle me to teda bude ta vodni pumpa, neco tam podle me nepatrne dre. vcera jsem volal do toyoty, cloveku, co nam ho pred 2 roky prodaval. kupodivu si na nas pamatuje... prej at to privezu, a ze to nahrajou.. :) podle me to nebude slyset! znamy ze servisu podel popisu tipuje svicky, remen nebo pumpu. podle me je to nejaka kladka. ten zvuk je kovovy. jako spatne lozisko.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no ja mam tiez 1.33 dual a najazdenych 9000km a zatial teda nic som nepocul a ze ja pocujem vsetko co pukne alebo vydava iny zvuk :) tak budem sledovat ;)

len ma tak napadlo nerobia to kamienky v gumach ?
alexmon
Člen Týmu

Příspěvek od alexmon »

Henry33 píše:no ja mam tiez 1.33 dual a najazdenych 9000km a zatial teda nic som nepocul a ze ja pocujem vsetko co pukne alebo vydava iny zvuk :) tak budem sledovat ;)

Asi ne, ked to robi aj ked auto stoji :)
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

alexmon píše:
Henry33 píše:no ja mam tiez 1.33 dual a najazdenych 9000km a zatial teda nic som nepocul a ze ja pocujem vsetko co pukne alebo vydava iny zvuk :) tak budem sledovat ;)

no musim si toho vsimnut dnes ze ci budem pocut nieco a bude to pucut aj vo vnutri ked budem stat ci musim to pocuvat zvonku ?
robokoneko
Člen Týmu

no mne to dela jenom kdyz jedu. na neutral i po proslapnuti plynu na cca 3000 otacek to nedela.
Wario
Řidič

Příspěvek od Wario »

zapíská Vám občas při nastartování ?
Yaris 1.3 VVT-i 2006 Orange
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

Wario píše:zapíská Vám občas při nastartování ?
zatial nie
ale predpokladam ze ti to robi ked je vlhko a este si nemeniol klinovy remen ?
robokoneko
Člen Týmu

nemenil jsem vubec nic. dela to za kazdeho pocasi. subjektivne na podzim min :) v lete a v zime stejne. po garancni prohlidce po 2 letech jakoby s mensi hlasitosti i frekvenci. babo rad. o vikendu jedem cca 100km a pak to dam do toyoty tsusho modrany. rad bych to servisakum predvedl, ale zatim jsem neprisel na zaruceny zpusob, jak to nasimulovat :)
alexmon
Člen Týmu

Příspěvek od alexmon »

Henry33 píše:
alexmon píše:

no musim si toho vsimnut dnes ze ci budem pocut nieco a bude to pucut aj vo vnutri ked budem stat ci musim to pocuvat zvonku ?
Ked si to nepocul predtym tak to ani teraz nebudes pocut. Pocula to aj manzelka a pocut to aj pri stojacom aute ale len okolo 2000 a nie na volnobehu ako som to predtym pisal. Inak intezita piskania je nezavisla od otacok.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

alexmon píše:Mam Yaris 1,33 dual vvt-i (od juna 2010), najazdenych 4900 km a to nepravidelne piskanie sa mi objavilo asi pred tyzdnom. Prejavuje sa to pri zohriatom motore medzi 1700 a 2500 otacok (aj na volnobehu) a je to take jemne pravidelne piskanie čip čip... čip čip. Prvy krat ked som to zaznamenal isiel cez jednu dedinu a myslel som si ze pocujem nejaku hydinu (hus, kacice). Zatial som to neriesil v servise, uvidim ci sa mi to najblizsie prejavi.
Preeeeesne tak to robí :cry: :cry: :cry: :cry: (ako malé kurence pri lampe) u mňa to robí pri otáčkach medzi 2000-3000.na volnobehu nie....
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Wario píše:zapíská Vám občas při nastartování ?
Nie.Ten zvuk je (aspoň u mňa) výlučne pri tých spomínaných otáčkach.Nie samozrejme vždy.Dnes mi to nerobilo.Je to také pravidelné -čip.čip.čip alebo ako keby bolo nejaké suché ložisko....a čo je na tom zaujímavého-ako to už písal alexmon, nezrýchluje sa to a ani nespomaluje bez toho,či pridávam plyn alebo nie.
A nerobí to ked je vlhko(tiež som si to myslel).Robí to aj ked je celý týždeň "sucho" Dokonca min.týždeň -kedy boli tie teplotné rekordy -nejakých +15-20 stupnov,tak to robilo.
Ak vám to bude robiť,udržujte pokial sa dá otáčky pri tom zvuku a zapnite klimatizáciu.Malo by to ihneď stíchnuť..Potom cca po pol minute môžete klimu vypnuť a zasa je na nejaký čas pokoj.Je samozrejme otázne,dokedy to bude takto fungovať...

Pre Henryho 33.:
Nemusíš stáť-robí to počas jazdy a je to krásne počuť (no ako tu píšeme-nie je to vždy).A je to jedno,či su tie otáčky napr.2500 pri zaradení II stupňa alebo III stupňa rýchlosti.
Naposledy upravil(a) muco dne stř 10.11.2010, 16:47, celkem upraveno 3 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

robokoneko píše: rad bych to servisakum predvedl, ale zatim jsem neprisel na zaruceny zpusob, jak to nasimulovat :)
To je na tom ten prioritný problém...mali by sme možno vyhraté vtedy,keby servisy medzi sebou komunikovali a vymienali svoje skúsenosti.Ak by sa nám niekemu podarilo ukázať v servise čo to robí,tak by možno bolo lahšie im to vysvetlovať a možno by vedeli na základe iného servisu-ktorý tento problém už riešil rovno ísť po niečom ,čo to spôsobuje :roll: :roll:

Inak ako tu čítam,je jedno,či ide o yaris 1.33 alebo 1.0.Dokonca je jedno,či je ročník 2007 alebo 2010...
Preto mi napadla jedna vec-(možno blbosť),že tie pumpy,ktoré nám-straším ročníkom vymenili kvôli tomu,že tiekli a dali novšie (su akokeby v inom obale) a tie už sice možno netečú,ale majú pre zmenu iný problém,na ktorý dúfam prídeme,pokial máme niektorí ešte v záruke,samozrejme ak to robí vodná pumpa :?
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“