Návod jak vyleštit přední světla - plastová

vše ohledně modelové řady Yaris
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

Thomas píše:
Henry33 píše: a po prelesteni pastou na skrabance
Jakou pastu jsi použil?
pouzil som toto :
http://www.levneoleje.sk/rimuovi_graffi/
neviem ci sa to da este kupit ale naposledy som to vbidel na slovnafte ale kazdy vyrobca ma nieco podobne v testu som to videl tiez :thumbsup:
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

BUDVAR12 píše::shock: Zírám v němém údivu, ale takový šílence jsem ještě neviděl. Musím smeknout před touto makačkou, já jsem línej auto vyvenčit aspoň na VAPku, čekám až zaprší :lol:
Já bych spíš přemýšlel kolik stojí new plast. Je fakt, že jsem se schválně běžel podívat před barák na oné světla, a jsou doopravdy sakra poškrábaný. :( No budu přemýšlet, co s tím.
S U P E R N Á P A D !
ja to robim ako relax vzdy ked je pekne cez vikend tak idem na pumpu a tam pekne vypnem mozog a relaxujem. vies ako tyzden cumis na pc tak potom si rad ze robis nieco manualne ;) a ked to ma este aj nejaky viditelny vysledok tak tym lepsie ;)
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Právě že origo nové plexi je drahé :-( Na přední světla se dá koupit plexi zvlášť, ale jestli to jde i u zadních netuším. Například na můj prskolet chce Toyota za 1ks předního plexi 2000,- nebo celé světlo za 6000,- :evil:
A jak píše Henry33, je to takovej relax po "práci" u PC.

Jinak hoši, ta zadní světla jsou supr. Až takový výsledek bych nečekal.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

Henry33 píše:
Thomas píše:
Henry33 píše: a po prelesteni pastou na skrabance
Jakou pastu jsi použil?
pouzil som toto :
neviem ci sa to da este kupit ale naposledy som to vbidel na slovnafte ale kazdy vyrobca ma nieco podobne v testu som to videl tiez :thumbsup:
Koukal jsem na SONAX, ten má přímo odstraňovač škrábanců z plastů.Nezkoušel to někdo třeba TEMPO pastou na lak?
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Thomas píše:
Henry33 píše:
Thomas píše: Jakou pastu jsi použil?
pouzil som toto :
Koukal jsem na SONAX, ten má přímo odstraňovač škrábanců z plastů.Nezkoušel to někdo třeba TEMPO pastou na lak?
No já použil pastu SONAX na lak,..takže by to taky mohlo dobře fungovat.
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
VaclavK
Člen Týmu

jakou lestici pastu byste doporucili

Příspěvek od VaclavK »

XERAPOL jako takovy nesezenu (jsem v zahranici), proto hledam odzkousene nahrady.. cim vic tim vetsi sance ze tu neco sezenu
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Xerapol se dá sehnat prakticky všude....ČR, SR, německo, anglie, polsko, rakousko. Nebo hledej jakoukoliv "plastic polish". Tempo je hrubé a výledek nebude tak dobrý jako s pastou na plexi.
VaclavK
Člen Týmu

tak me to nakonec vylestil primo toyota servis

Příspěvek od VaclavK »

kdyz jsem tam musel kvuli brzdovym diskum... kazde svetlo si pocitali jako 0.5hodiny tedy celkem hodina tedy celkem E80.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

telleke píše:Bohužel nestačilo. Stejně bys musel použít smirek a potom ti TEMPO nepomůže, protože je hrubé a nedokázal bys tím vyleštit sklo úplně do čista. TEMPO prostě není na plasty a na polykarbonát už vůbec ne.
Sice reaguji dost pozdě, ale nemohu to potvrdit.
Tempo používám také k leštění plastů, například také k leštění plastových a polykarbonátových sklíček hodinek - tam jsou o hodně větší nároky na kvalitu výsledku.
Pokud jsou škrábance hluboké, začít s hrubším šmirglem, pak postupně na jemnější - optimálně skončit u 2000.
Pak to stačí párkrát přejet tempem a je to jako nové.

Jinak také používám na leštění silichrom, ten je sice určen zas na kovové povrchy, ale taky se dá. Má ale hrubší částice, takže na doleštění do leskla u plastů a podobně to opravdu není.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Moje zkušenosti jsou zcela opačné. Zkoušel jsem 2x na plexi budíků a nikdy se mi ho nepovedlo vyleštit tak dobře, jako pastou k tomu určenou. Neříkám, že to bylo nějak extra špatné, ale výsledek nebyl tak dobrý.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Nejdůležitější je dobře to připravit šmirglem. Tempo samo o sobě neodstraní škrábance apod. - je potřeba mít rovnoměrně přebroušený povrch, v podstatě jako čisté zmatněný rovný povrch.

Jak říkám, leštím s tím skla hodinek a tam i vlasový škrábanec nepřichází v úvahu a tento postup funguje.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

Našel jsem na netu sadu na renovaci plastových světel u AUTOKELLY.Přemýšlím jestli to má za tu cenu smysl kupovat... :roll:
http://www.autokelly.cz/#CT=5
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

kup si smirgel a mas to lacnejsie a nejaku pastu na skrabance trebars aj turtle wax a urobis to bez problemov.
alebo kup skus a mozes dat vediet ako to dopadlo ;)
lucifuk01
Člen Týmu

Příspěvek od lucifuk01 »

super, ďakujem pekne za návod. vyzerajú super tie svetlá. Ja som sa to už pokúšala odstrániť viac krát rôznymi možnými spôsobmi (resp.môj priateľ :-) )
ale nič nepomohlo. aj v servisoch som sa pýtala a nikto mi nevedel poradiť . skusim tento spôsob a dám vám vedieť. už len nájsť si na to čas a pevné nervy. asi to zase ostane na priateľovi :D
Kesu
Člen Týmu

má to leštění

Příspěvek od Kesu »

vliv na dosvit světlometů, nebo je to jen na parádu????
Odpovědět

Zpět na „Yaris“