Corolla FX GT by MiTMaN

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Rampa:
Diky za odpovezeni na moje predchozi dve otazky :wink:

Tak je sice jedna rano, ale ja mam obrovskou radost :lol: sice nevim jestli zejtra rano vstanu,ale to je jedno :lol:
No k tomu co se me konecne po dlouhem boji povedlo:

1)Je odpojena celá elektrika kolem motoru a celý svazek je venku z auta
2)Jsou odpojeny veškeré hadice od motoru

A z tech 85 fotek který zatim mám (fotím opravdu vše :wink: ) , přidám alespoň 3 :lol:
Rozebraný interier :
Obrázek
Pohled na motor (současný stav) :
Obrázek
Kablíky :
Obrázek

Ted uz jen
1)odpojit prevodovku
2)odpojit hydrauliku spojky
3)odpojit prevodovku od zbytku auta
4)odpojit motor od zbytku auta
5)vyndat motor a prevodovku
6)pouklidit motorovy prostor a pripravit ho na implementaci nových dílů
7)otevrít kapotu u cerese a premejslet kde zacnu :lol:
8)postupne prendavat veci z cerese do corolly
9)vyndat motor + prevodovku z cerese
10)sehnat prevodovku na 4age
11)dat motor + prevodovku dokupy
12) usadit motor s prevodovkou do corolly
13) propojit prevodovku se zbytkem auta
14) zapojit vsechny hadice + lanka
15) zapojit elektriku
16) vse prekontrolovat
17) pripojit ecu (snad nevadi ze je to ecu z automatu - Idaho, bude to fungovat vid?)
18) zkusit nahodit
19) poprve to nepude, takze vsehno zase zkontrolovat
20) zkusit nahodit, pokud nepujde opakovat bod 19 :lol:

Postup co mam v planu jsem napsal schvalne, doufam ze proti tomu budete mit nejake namitky, ci pripominky co byh mel prohodit a popripade pokud s necim z toho mate zkusenosti, tak rady :wink:
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
jaroo021
Řidič

Příspěvek od jaroo021 »

nie som si isty bodom 17....ecu z automatu...lebo na zahranicnom fore(bolo ich tolko ze neviem na ktorom) som cital ze ked davali nieco s automatu na manual tak to nefungovalo....ale nie som si isty ze to bola ecu...popripade ecu sa da cez ebay za nejakych 150-200 dolarov...mal by som zaujem o Electrical Wiring Diagram na e11 co si nasiel....ak by si mohol tak by si mi to mohol poslat na e-mail..diki moc
AE111 1.6 20V Black Top 6speed
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Jaroo:
tady to mas :

Kód: Vybrat vše

http://uloz.to/4370072/ewdxxxu.zip
No doufam ze bude fungovat, kdyz ne, tak se bude muset poridit z MT, ale co si matne pamatuju, tak Idaho rikal ze predelaval nejaky auto uz z AT na MT a ze to fungovalo, tak uvidime :wink:
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
jaroo021
Řidič

Příspěvek od jaroo021 »

diki moc..skusim to stiahnut....tak to bude oki potom s ecu...mne sa nieco iba marilo....
AE111 1.6 20V Black Top 6speed
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jdeš na to zbytecne složitou cestou :)

kdybys odpojil ecu od kabeláže motorové, tu prostrčíil do motorového rpostoru, a pka jen odpojil cca 8-10 konektorů a pár koster co spojují tyto kabeláž s přívodem od baterky an ekolik apodpurných systému, tak bys potom motor motr vytáhl i s nastrojenou kabeláží a veci an které se blbe dpstává když je motor v aute bys mel krásne přístupné, navíc, bys krásne videl kudy kabeláž vede atd.. mohl bys ji zatím nechat na motoru a mít tak krásnej přehled :)

třeba nekdy příšte :wink:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

nepředelával jsem corolu ale na suprách to funguje tak že na jeden pin musíš privést kostru, která ECu signalizuje "P" polohu řadičky a tudíž umožní nastartovat.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Souhlas, já když předělával corollu automat na manuál, tak sem sice vyměnil ECU za manuál, ale problém byl v kabeláži - u automatu je konektor k převodovce navíc, kterej kontroluje tu P polohu, tam se akorát sletoval jeden drátek dohromady, abys to nastartoval a bylo po problému. Kdyžtak ti to vyfotím...

Jo a co to tam máš za zlepšovák s tou vodovodní trubkou ? :D :D
Holomek!
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Kdybys nevedel co se zbylou ECU, tady jsem neco zahlidl ... jestli to teda mas ten spravny typ:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=13888

Jinak respekt a drzim palce :)
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Jaroo:
Nemás zac :) tys me toho poslal mnohem vic :)

Idaho:
Vidis, to je dobrej napad =D to sem ale vul ze sem na to neprisel driv =D , no takhle to udelam az budu vyndavat motor z cerese ;o)
Jinak to snad bude stejny jak u supry no :), doufam =D

Rampa:
Diky za potvrzení informace ;o), vyfotit muzes, budu rad ;o) email jeste mas ne? :)
Jinak trubka nahrazovala puvodni prisun vzduchu do airboxu, nyní vedena z mezi naraznikem a podbehem a dodava vzduch pro filtr, kdo vi jak bude vist, az tam bude novej motor =D

Gramo:
Mela by to snad byt ona, jeste na to mrknu a dam dotycnemu vedet, myslim ze me psal i sz :)
Diky ;o) kazdej palec se hodi :)
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Tak a motor je venku :wink: dalo to sice praci, ale nakonec se podarilo :D
Corollka naposledy vykoukla s 4EFE z garaze :
Obrázek
Motor je venku :
Obrázek:
Motorovy prostor:(prijde pekne vycistit a natrit)
Obrázek

A muze zacit prace na ceresoj :lol: to bude ta tezsi faze :cry: , vypada to ze vecina drzaku motoru bude ok, az ne ten z boku motoru, ten je uchycenej do kastle na jinym miste :( ,ale to se snad nejak vyresi :wink: (ale jak?)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

my ted s Martasem menine sice jen 4AFE v celice za jine 4AFE , ale taky pekna prace , na tom tvym bych delal radsi , kdyz to zacalo odnaset i moje naradi se kterym sem zpravil uz 3 auta tak uz me to sere :D ale na vyndavani motoru uz jsem pekne "kovanej" , preji hodne stesti, my snad uz pristi vikend vyjedem a budem se moc pustit do 3SGE u bratra :twisted:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Pavo.B : tak doufam ze se vam to podarilo :wink: a hodne stesti s 3SGE :)

Dneska sem se pustil do odstrojovani Cerese. Je tam toho mnohem a mnohem vice nez v moji rollce :lol: , ale snad prijdu na to co je co :wink:

Nevite nekdo kde vypustit kapalinu z klimatizace? A z posilovače řízení? :wink: docela by se mi to hodilo =D at to nemam celý zachaný od tech kravin :wink:
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Tak:
Pohled z dnesniho dne:
Obrázek
Natřené tlumiče:
Obrázek
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Ha, super pane, fakt závidím. Na podzim jsem s tím dost zaváhal :) ale zahučel jsem do toho s převodovkou a spojkou, tohle holt bude muset chvilku ještě počkat.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Marty: Diky :wink: , no zavahal jsi, ale diky tomu to mam ja :lol: , tak prevodovka a spojka jsou super :wink: to me ceka taky , ale je to uz hodne penez :( ,doufam ze se u tebe jednou dockam neceho podobneho, ne-li lepsiho (takovej 3SGTE by byl slusnej :lol: a do corolly se vejde :lol: ).

Tak dneska jsem uz vsechno poodpojoval, podle predchozi pripominky od Idaha, jsem nechal kabelaz pripojenou na motoru a vsechno ostatni jsem odpojil :wink: a hadice jsou taky vsechny odpojeny, vsechny silentbloky povoleny(az na ten zadni, tam se zas nemuzu dostat, ale zitra sundam vyfuk, tak to pujde :wink: ).
Takze uz jen:
0) vyndat prvni cast vyfuku a oddelat zadni silentblok
1) vytahnout poloosy
2) sundat prevodovku(s tou se mi to opravdu ven tahat nechce, podle rozmeru vypada ze bude tak 2x tezsi nez co byla u 4EFE)
3) vyndat motor
4) vycistit motor a nalakovat co bude odrene/zrezle
5) usadit motor do kastle
6) zapojit vse co bude treba
7) zkusit ozivit :wink:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“