No prave som pozrel cennik novej RAV4. Vidim, ze nova Lux je vlastne stara Sol (minus rezerva, plus lepsie calunenie). Stara Lux mala navyse rezervu, kozene sedadla a bezklucove nastupovanie...VonSatrapold píše:Je lacnejsia. Vybava lux je v podstate v cene byvalej sol. Ale zato tie trúby fakt zobrali rezervu zo zadných dverí. Namiesto nej je sada na opravu kolesa (kompresor+nejaky sajrajt čo sa pusti do kolesa) Na opravu bežného defektu stačí ale keď si na poľnej ceste rozdrapím celé koleso tak neviem ako to budem riešiť. Nechápem prečo to spravili, tam je asi to zníženie ceny. No radšej by som dal rovnakú cenu ako pri starej a mal rezervu. No čo, budem musieť jazdiť opatrne na ostrých kameňoch. Namiesto kože na sedačkách je kombinácia koža (boky) + alcantara (sedáky a operadlá) čo sa mi páči. Proste niečo zlepšili a niečo zbytočne dodrbali. Oficiálne ju asi zavesia na stránku až od 1.5.
Nová cvt 2009.
-
- Navigátor
Skôr by som povedal že je to stará lux bez rezervy a start tlačitka (a mimochodom aj bez strešných lyžín - čo som sa ešte dozvedel). Stará mala kožu, nová má kombináciu koža+alcantara čo je podľa mňa lepšie ako koža samotná. Solka nemala vyhrievanie sedačky a myslím že ani elektriku v sedačke vodiča, takže skôr je vhodnejšie povedať že je to akási okresaná luxka. Ostatné veci mi nevadia ale tej rezervy je mi ľúto. Koncom mesiaca ju budem mať v garáži, tak potom sa ozvem. Celkovo sa mi vidí, že to spravili na efekt aby bol pocit že cena išla dolu, ale keď si človek spočíta čo všetko zobrali tak vlastne tá cena sa relatívne neznížila.
Aj tak sa to da povedat;)VonSatrapold píše:Skôr by som povedal že je to stará lux bez rezervy a start tlačitka (a mimochodom aj bez strešných lyžín - čo som sa ešte dozvedel). Stará mala kožu, nová má kombináciu koža+alcantara čo je podľa mňa lepšie ako koža samotná. Solka nemala vyhrievanie sedačky a myslím že ani elektriku v sedačke vodiča, takže skôr je vhodnejšie povedať že je to akási okresaná luxka. Ostatné veci mi nevadia ale tej rezervy je mi ľúto. Koncom mesiaca ju budem mať v garáži, tak potom sa ozvem. Celkovo sa mi vidí, že to spravili na efekt aby bol pocit že cena išla dolu, ale keď si človek spočíta čo všetko zobrali tak vlastne tá cena sa relatívne neznížila.
Ja som povodne chcel Sol (lebo nie som fanda kozenych sedaciek), ale Sol nemala bezklucove nastupovanie (a to som chcel). Tak som potom zobral Lux, ktora bola o 700 EUR drahsia a oproti Sol mala koz. vyhrievane sedacky a bezkluc. nastupovanie.
teraz to vyzera tak, ze bezkluc. nastupovanie s benzinom proste nie je. Este, ze som kupil minuly rok
-
- Navigátor
Zdravím Ritchie. Na novej kRavka mám už cca 2500 km a porovnával som svoje zistené údaje (spotreba a otáčky pri rôznych rýchlostiach) a pozerám, že je to prakticky to isté, čo píšeš Ty. Sedia aj otáčky a v podstate aj spotreba. Celkovo som veľmi spokojný, myslím že od 2 l benzínu s automatom a bez turba nemožno ani lepšie údaje čakať. Väčšina ľudí mi dokonca nechce veriť že mi dlhodobo vychádza taká spotreba (8,6 l) - a to ešte dosť jazdím po meste. Ak by som jazdil viac po okrskách, išlo by to hlboko pod 8.
Včera som jej dal dosť zabrať na zabahnenej ceste v kopcoch na Javorníkoch. Jazda v takom náročnom teréne s Ravkou je možná, ale je limitovaná svetlou výškou (tých 19-20 cm nie je príliš veľa hlavne keď je rozbahnená cesta s hlbšímy koľajami od traktorov) a v niektorých situáciách by sa pýtala redukcia a možno trochu väčí kruťák. Vyslovene moc neodporúčam jazdu v takých podmienkach ako som skúšal - síce sa mi nič nestalo a zvládol som to, ale bolo vidieť, že autu sa to moc nepáčilo. Takže s čistokrvným tereňákom si ju naozaj netreba zamieňať, má svoje limity, ale väčšina poľných ciest ak človek rozmýšľa a nevhupne do každej hlbokej kaluže a močiar, je s ňou pohodlne priechodná. Celkovo som veľmi spokojný aj s jazdou po normálnej ceste aj po nespevnenej.
Včera som jej dal dosť zabrať na zabahnenej ceste v kopcoch na Javorníkoch. Jazda v takom náročnom teréne s Ravkou je možná, ale je limitovaná svetlou výškou (tých 19-20 cm nie je príliš veľa hlavne keď je rozbahnená cesta s hlbšímy koľajami od traktorov) a v niektorých situáciách by sa pýtala redukcia a možno trochu väčí kruťák. Vyslovene moc neodporúčam jazdu v takých podmienkach ako som skúšal - síce sa mi nič nestalo a zvládol som to, ale bolo vidieť, že autu sa to moc nepáčilo. Takže s čistokrvným tereňákom si ju naozaj netreba zamieňať, má svoje limity, ale väčšina poľných ciest ak človek rozmýšľa a nevhupne do každej hlbokej kaluže a močiar, je s ňou pohodlne priechodná. Celkovo som veľmi spokojný aj s jazdou po normálnej ceste aj po nespevnenej.
CVT problem
Hodim len tak do plena, ze moja CVT prevodovka zacala mat problemy (nahle bez varovania). A to mam len 18 tisic km.
Diagnostika:
PO746 Pressure control solenoid "A" performance or stuck OFF
PO776 Pressure control solenoid "B" performance or stuck OFF
Auto je strasne lenive. Rozbehnut sa je problem. Manualne preradovanie nefunguje.
Takze uvidime, ze co zistia v servise.
Diagnostika:
PO746 Pressure control solenoid "A" performance or stuck OFF
PO776 Pressure control solenoid "B" performance or stuck OFF
Auto je strasne lenive. Rozbehnut sa je problem. Manualne preradovanie nefunguje.
Takze uvidime, ze co zistia v servise.
Naposledy upravil(a) ritchie12 dne stř 15.06.2011, 15:20, celkem upraveno 1 x.
-
- Navigátor
Nemam. Zevraj opravu musi odsuhlasit importer, ktory si vyziadal dodatocne merania. Zjavne sa im do toho nechce!VonSatrapold píše:fúha to nerád počujem (čítam) Ja mám 26.000 a zatiaľ šlape ako hodinky. Už to máš opravené?
Stiahol som si servisny manual ku tej prevodovke K111F z www.toyota-tech.eu. A cuduj sa svete, ak su P0746 a P0776 sucasne (a nieje ziadna ina chyba), tak sa meni cela prevodovka.
Tie chyby signalizuju, ze nefunguju el. ventily, ktore reguluju tlak oleja do primarneho valca. Na klasickych automatoch sa tieto ventily dali menit (a ze vraj sa u starych 4st automatoch zvykli aj kazit), pri tejto CVT su zabudovane v prevodovke (spolu s dalsimi troma) !
Inak povedane trivialna chyba, ze odide cievka alebo ventil (alebo sa ventil upcha) a meni sa cela prevdovka. Hrozim sa predstavy, ze sa to stane po vyprsani zaruky. Par dni musim pockat, ale aj tak mam pocit, ze importer bude skusat sa z toho vyzut...
Takze auto uz mam doma a aj s novou prevodovkou (nakoniec to vymenili bez akychkolvek namietok). Nemozem si pomoct, ale mam pocit, ze je tichsia ako ta predchadzajuca a lepsie reaguje na plyn (ale to si mozno len namyslam), cas ukaze.
A cena novej prevodovky: 11.892,47 € (bez DPH)
Part no.: 3040042030
Supplier TOYOTA/LEXUS: TRANSAXLE ASSY. CONT
Inak znacenie na prevodovke je:
K112
81
Takze asi je naozaj ina ...
R.
A cena novej prevodovky: 11.892,47 € (bez DPH)
Part no.: 3040042030
Supplier TOYOTA/LEXUS: TRANSAXLE ASSY. CONT
Inak znacenie na prevodovke je:
K112
81
Takze asi je naozaj ina ...
R.
-
- Navigátor
To je úplne škandalózna cena! K.RVA. Sú normálni? Veď to je viac ako tretina ceny auta! To keď mi urobí po 3 rokoch tak si to môžem hodiť.
Keď je značená K112, je to teda iná prevodovka, než sa dáva sériovo do Ravky? Že by to bola Lexusácka CVT, ktorá je iná než tá čo sa dáva do Avika a RAVKY? Keď som sa na to pred kúpo pýtal predajcu tak mi tvrdil, že to je tá istá čo sa dáva aj do Lexusov. Pýtal si sa v servise, či tento problém už niekto mal? Ako toto je fakt peklo, to aby som Ravku po 3 rokoch predal, alebo čo. Nezisťoval si napr v Nemeckých fórach či aj tam niekto nemal podobný problém?
Keď je značená K112, je to teda iná prevodovka, než sa dáva sériovo do Ravky? Že by to bola Lexusácka CVT, ktorá je iná než tá čo sa dáva do Avika a RAVKY? Keď som sa na to pred kúpo pýtal predajcu tak mi tvrdil, že to je tá istá čo sa dáva aj do Lexusov. Pýtal si sa v servise, či tento problém už niekto mal? Ako toto je fakt peklo, to aby som Ravku po 3 rokoch predal, alebo čo. Nezisťoval si napr v Nemeckých fórach či aj tam niekto nemal podobný problém?
Ja som to vyriesil dokupenim predlzenej zaruky, ale uz tomu autu neverim ...VonSatrapold píše:To je úplne škandalózna cena! K.RVA. Sú normálni? Veď to je viac ako tretina ceny auta! To keď mi urobí po 3 rokoch tak si to môžem hodiť.
Pytal som sa servisaka preco je tam K112 ked vsetky manualy a dokonca aj servisny manual hovoria o K111F, ale nemal ani len tusenia. Oni objednali diel podla cisla dielu a co im prislo to namontovali.
Diskutoval som to na UK forach a nic zasadne som nezistil, iba to, ze to je novinka a nikto s tym nema skusenosti. Akurat jeden servisak z UK spominal, ze je nejaky novy TSB obladne CVT prevodoviek, ale nevedel detaily. Jeden chlapik na Avensise spalil pas ked jazdil zo zatiahnutou rucnou (ak som to spravne pochopil), takze asi s CVT je lepsie nikdy nic netahal.
Akurat som zistil, co ta asi nepotesim, ze prevodovky znacene Kxxx(F) si vyraba Toyota sama a do Lexusov sa davaju prevodovky od Aisinu !!!
Nova prevodovka ide ok, akurat z motora ide taky neprijemny tichy zvuk (ako kov na kov) ked dam nohu z plynu. Je to pocutelne pri nizsich rychlostiach. Servisak to pocul tiez, ked som to bol reklamovat, povodne si myslel ze to su brzdove dosticky, ale ono to robi aj ked stlacim brzdu.
Uzavreli to tym, ze to musi byt len ta nova prevodovka (asi olejove cerpadlo), ine na tom aute nic nemenili. Takze teraz jazdim s autom a cakam ci sa to zhorsi alebo znovu lahne prevodovka !!!
Asi napisem do Toyoty Europe v Belgicku, ze preco mam iny typ prevodovky a ci ten zvuk je normalny pre K112 ...
Takze u mna to vyzera tak, ze toto bola moja prva a posledna Toyota a ked ju odpisem pojde z domu a pokorne sa vratim k Honde.
-
- Navigátor
Nazdar, včera som bol na 2. garančke, mám najazdených 33.500 km a všetko bolo v poriadku, jediný problémik ktorý som chcel aby vyriešili , ale nevedeli mi s tým pomôcť je že vždy keď naštartujem auto a je zapnutá klíma tak mi automaticky zapne vnútorný okruh, a to aj keď je vnútri 60 stupňov. Pse či mali už problém s CVT prevodovkou a tvárili sa že nie. Pozeral som aj zahraničné fóra a jediný kto to tam spomína si tuším Ty, takže asi si mal naozaj smolu na vadný kus. Ale v každom prípade aj ja si pred koncom záruky kúpim predĺženú záruku
S tym vnutornym okruhom to mam aj ja. Ak si dobre pamatam v uzivatelskom manualy to niekde je odporucene, lebo vtedy sa chladi uz predchladeny vzduch a klima sa menaj namaha a je nizsia spotreba. Ale je pravda, ze nepotesi ked je vnutorny okruh hned po nastartovani...
Ohladne prevodovky. Ja som to zacal riesit s importerom, lebo z motoroveho priestoru stale ide kovovy tichy zvuk, najlepsie pocutelni ked dam nohu z plynu a auto spomaluje, ale najnovsie to uz pocut aj pri pomalom zrychlovani do kopca. Mam pocit, ze ta nova CVT nie je uplne vporiadku. Robili to prvy krat, bohvie ci tam dali dost oleja, alebo spravny olej ...
Uz som mal stretnutie s hlavnym technikom pre SR, len on to nepocul. Pripadal som si ako blbec, nastastie to pocul uz druhy servisak Uzavreli to tak, ze to bude asi malickost, sak nech jazdim ved mam zaruku. Ja som importera poziadal o pisomne vyjadrenie k problemu, lebo jazdit a cakat s "piskajucim" autom sa mi nechce. Pozvali ma na komplexnu diagnostiku prevodovky.
Ja si stale myslim, ze je to prevodovka, lebo:
- zvuk je pocutelny, ked spomalujem s nohou z plynu (v D)
- aj pri pomalom zrychlovani (pri rychlejsom to prehlusi motor) do kopca
- pri kick down sa mi tiez nepaci zvuk
- pri volnobehu zvuk nepocut
- ked zodvyhli auto a jazdili na prazno, tak tiez nic
- najlepsie je, ze ked idem 50kmh a vyradim do N, tak zvuk zmyzne, zaradim do D a je naspat
Obavam sa ale, ze toto bude nadlhsie ...
Zistil som ale par veci, ktore ma nepotesili:
- importer mi odmietol poskytnut informacie o rozdiele medzi K111F a K112. Zevraj Toyota take info neposkytuje, uvidime co povedia v Belgicku.
- ak sa ti pokazi motor alebo prevodovka v zaruke, s najvacsou pravdepodobnostou dostanej repasovany kus, nie novy.
- zevraj som naozaj jediny s tymto problemom. Ale na druhu stranu tieto prevodovky sa montuju len 2 roky a na SR/CR sa ich vela nepredalo.
Ohladne prevodovky. Ja som to zacal riesit s importerom, lebo z motoroveho priestoru stale ide kovovy tichy zvuk, najlepsie pocutelni ked dam nohu z plynu a auto spomaluje, ale najnovsie to uz pocut aj pri pomalom zrychlovani do kopca. Mam pocit, ze ta nova CVT nie je uplne vporiadku. Robili to prvy krat, bohvie ci tam dali dost oleja, alebo spravny olej ...
Uz som mal stretnutie s hlavnym technikom pre SR, len on to nepocul. Pripadal som si ako blbec, nastastie to pocul uz druhy servisak Uzavreli to tak, ze to bude asi malickost, sak nech jazdim ved mam zaruku. Ja som importera poziadal o pisomne vyjadrenie k problemu, lebo jazdit a cakat s "piskajucim" autom sa mi nechce. Pozvali ma na komplexnu diagnostiku prevodovky.
Ja si stale myslim, ze je to prevodovka, lebo:
- zvuk je pocutelny, ked spomalujem s nohou z plynu (v D)
- aj pri pomalom zrychlovani (pri rychlejsom to prehlusi motor) do kopca
- pri kick down sa mi tiez nepaci zvuk
- pri volnobehu zvuk nepocut
- ked zodvyhli auto a jazdili na prazno, tak tiez nic
- najlepsie je, ze ked idem 50kmh a vyradim do N, tak zvuk zmyzne, zaradim do D a je naspat
Obavam sa ale, ze toto bude nadlhsie ...
Zistil som ale par veci, ktore ma nepotesili:
- importer mi odmietol poskytnut informacie o rozdiele medzi K111F a K112. Zevraj Toyota take info neposkytuje, uvidime co povedia v Belgicku.
- ak sa ti pokazi motor alebo prevodovka v zaruke, s najvacsou pravdepodobnostou dostanej repasovany kus, nie novy.
- zevraj som naozaj jediny s tymto problemom. Ale na druhu stranu tieto prevodovky sa montuju len 2 roky a na SR/CR sa ich vela nepredalo.
Obavam sa, ze mas pravdu. Trpke to zistenie, ze uz ani auto "Made in Japan" nie je zarukou nicoho ...Tib píše:obávám se že to hlavní mechanik ani slyšet nechtěl
možná by stálo zato si nechat udělat znalecký posudek případně to zkusit změřit nějakým spekrometrem zvuku
standartní postup servisu v těchto případech je vydržet po dobu záruky a pak až za to začneš platit tak ten zvuk taky neuslyšíš
Len ja sa tak lahko nevzdam, este je tu Toyota Belgicko a potom priamo Japonsko, za par mailov v anglictine nic nedam.