kontrolka

vše ohledně modelové řady Carina
Kubajz-CarinaE
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajz-CarinaE »

Kluci potřebuju pomoc...Jde napíchnout Carina E na diagnostiku,nebo jde jen blikací kod?
Opel Corsa B 1.7 D
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Jde,ale málo kdo má tuto diagnostiku.Mě ji napichovali v Toyotě.Myslí ,že jsem platil 0,5 hodinovky.
j.
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Kubajz-CarinaE píše:Kluci potřebuju pomoc...Jde napíchnout Carina E na diagnostiku,nebo jde jen blikací kod?
Vzhledem k tomu ze carinky jeste nemaji "moderni" obd, tak jestli si kody vyblikas nebo zaplatis 5kil za napojeni je jedno, to napojeni udela totiz uplne to same, a doporucuji si blikani nahrat nakym videozaznamem, pokud samozrejmne dojde k nakemu vyblikavani chyboveho kodu, ve vetsine pripadu tam totiz neni nic :)
ale uz sem tu jednou psal, v programu (neznam jmeno - ale kazdy lepsi automechanik ho zna) kde sou rozkresy snad vsech moznych vozidel (a k nim i prislusne navody) je u cariny popsan kromne vyblikavani tzv "TEST MOD" kdy se testuje z nastartovanym motorem v ruznych otackach a popojizdenim, pak by mnelo to vyblikavani urcite vetsi smysl!!!!!

BTW Najit dneska v autoservise osciloskop je umneni, mechanici si bez manualu uz ani neprdnou xD 8)

PS:Nejsem mechanik, ale kamarad z cech (ja sem z ov) dela auta protoze ho to bavi, je vyuceny opravar televizi ma znalosti vetsi nez lecktery technik v autorizovanem servise, jeho navsteva byla velmi plodna, po letme prohlidce mi rekl kde to bylo vsude bourane, zablikali sme si, odhalil prasacky udelanou elektriku ktera nebyla ukostrena, poladili par veci a to vse v rozmezi asi 35 minut u auta :) , nicmene toho ukostreni si nevsiml ani technik z toy ktery mi tam cumnel a ani jiny vyuceny automechanik :) ,a co z toho vyplyva???

KDYZ TO NEKDO DELA PRO ZABAVU, CASEM SE STANE MISTREM V OBORU (pokud k tomu ma samo nake predpoklady co se inteligence tyce xD)
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

PS: az s nim budu(z tim chytrym klukem), tak si ofotim ten navod na tzv "TEST MOD" a hodim ho zde na forum, je ale zajimave, usmnevne a spis i zarazejici, ze tuto metodu neznaji ani v toy servisech :?
Budu s nim ale az v srpnu
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
s.swen
Člen Týmu

Příspěvek od s.swen »

tekiler píše:PS: az s nim budu(z tim chytrym klukem), tak si ofotim ten navod na tzv "TEST MOD" a hodim ho zde na forum, je ale zajimave, usmnevne a spis i zarazejici, ze tuto metodu neznaji ani v toy servisech :?
Ahojky a to by neslo ze by ni to naskenoval a poslal on?
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Kubajz-CarinaE píše:Kluci potřebuju pomoc...Jde napíchnout Carina E na diagnostiku,nebo jde jen blikací kod?

na diagnostiku jde napíchnout - proč by neměla jít :roll:

Ten blikací kód by měl být stejný jako u Corolly-máš taky vstřikovací systém EFI ne? Něco jsem sepsal-je tam i testování poruch které dělají za jízdy
zapojení http://toyoty.nolimit.cz/zapojeni-diagnosticke-zastrcky
poruchy http://toyoty.nolimit.cz/ecu-diagnostic ... pro-motory
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

s.swen píše:
tekiler píše:PS: az s nim budu(z tim chytrym klukem), tak si ofotim ten navod na tzv "TEST MOD" a hodim ho zde na forum, je ale zajimave, usmnevne a spis i zarazejici, ze tuto metodu neznaji ani v toy servisech :?
Ahojky a to by neslo ze by ni to naskenoval a poslal on?
šlo ale nemám na něj mobil ani jiný kontakt, už sem se o to pokoušel nminule, bohužel nás dělí 400km
7a-Fe
Cobra
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: kontrolka

Příspěvek od Cobra »

hoser píše:Chtěl jsem se zeptat.Když zapnu klíček u cariny 2td rožne se mi nahoře oranžová kontrolka ve tvaru nádobky s kapkou dole. Nevím co to je. Po nastartování zhasne. Dík.

Zjistils tu kontrolku co je to zač??? Mě se to rožlo taky,už ani neshasíná,rožlo mi to před týdnem při projetí větších děr na našich překrásných silnicích,a nevím co to je.2.0TD,61kw.Díkec Cobra
odlitky
DUF
Člen Týmu

kontrolka

Příspěvek od DUF »

Zdarec, dle brožury rozsvícení této kontrolky signalizuje přítomnost vody v palivovém filtru. Do filtru totiž vede zespodu kablík, a to bude asi to čidlo. Myslím, že když ho odpojíš, tak kontrolka zhasne - není to samozřejmě vyřešení problému :shock: , ale jen kontrola, že je to ono.Je potřeba se zamyslet, jak je tam ten filtr dlouho, a jestli nebude vhodné ho vyměnit, nebo ho aspoň vyndat a vypláchnout. 8)
Carina 2.0TD combi
Cobra
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: kontrolka

Příspěvek od Cobra »

Je to kontrolka obsahu vody v palivovém filtru.Mám taky 2.0 TD,61kw. Že ti svítí když zapneš klíček a po nastartování zhasne je normální,a až ti zůstane svítit,tak máš nadpovolený množství vody v něm.Pak stačí jen pumpovat a z dolní strany povolit výpušťák tak o 2 až 2,5 otáčky,než ti bude vytékat opět zas jen čistá nafta a zas to rukou tzv. na citovku utáhneš.Po tom co toto provedeš,ti kontrolka zase bude opět fungovat správně.Mám to z vlastní zkušenosti.Cobra

A za to vděčím borcovi z Brna přezdívané Bobr8 ,poslal mi manuál v Češtině,a dle toho se mi to podařilo,a hlavně i pro to že su už tak nějak kutil asi po tatovi od narození,nejsu sice vyučené Automechanik,ale před Carinkó sem měl Camry 2.0Gli,79kw,r.v.85 Lieftback,a na té sem si udělal párkráte tzv. rozborku aj sborku,a pokaždé ńa výbornou,ale každej na to nemáme to dávat do drahých značkových servisů,i když si ten sevis říká Toyota,ale ještě sem se nesetkal krom dvou případů,že mi poradil mechanik zadarmo,i když věděl m=o=o=oc dobře,že pokud si to spravím sám,uteče mu kšeft,ale naštěstí i takový sou mezi náma.Díky Bohu :wink:
odlitky
carina e
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carina e »

je vobec v carine e ´97, 4A-FE, 1,6l cidlo HLADINY oleja v motore???
celych 10 000km mi svieti od poslednej vymeny oleja a rad by som ho pri terajsej vymene spravil...len mi prosim niekto poradte kde ho mam hladat...Ď
TOYOTA Carina E 1,6 xli 4A-FE sedan ´97
6,5l/100km
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Myslim čidlo,že je na vaně motoru,ale už si to moc nepamatuji
J.
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

carina e píše:je vobec v carine e ´97, 4A-FE, 1,6l cidlo HLADINY oleja v motore???
celych 10 000km mi svieti od poslednej vymeny oleja a rad by som ho pri terajsej vymene spravil...len mi prosim niekto poradte kde ho mam hladat...Ď
Je ve vaně, je až skoro dole, myslím že musí vana dolů, ale nejsem si jistej.
Toyota Carina E 2.0 GLI
carina e
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carina e »

akoze mam zhodit celu vanu?
TOYOTA Carina E 1,6 xli 4A-FE sedan ´97
6,5l/100km
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

carina e píše:akoze mam zhodit celu vanu?
Nejsem si tím jistej, ale někdo mi to tak říkal.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Odpovědět

Zpět na „Carina“