Benzin
-
- Navigátor
Já mám psáno "...bezolovnatý benzín s oktanovým číslem 95 nebo vyšším." Citováno z Auris příručka pro uživatele, str.583.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
2 Joshuaboy
Doporučuji manuálek pozorně přečíst. Je tam napsáno hodně zajímavých věcí. Jinak někdo taky dával manuál na Auris v elektronické podobě, stáhni si ho a nemusíš do auta.
Doporučuji manuálek pozorně přečíst. Je tam napsáno hodně zajímavých věcí. Jinak někdo taky dával manuál na Auris v elektronické podobě, stáhni si ho a nemusíš do auta.
Naposledy upravil(a) Čepo dne sob 22.10.2011, 22:31, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Reakcia k Ukrajine
Občas beriem OMV, Shell je drahy, ale v podstate jazdím iba na Ukrajinskom benzine. A musím poovedať, že nepociťujem žiadny rozdiel. Známy majú najazdené aj cez 200 tis. km len na ukrajinskom benzíne a nikdy s tým spojený žiadny problém. Môžem iba potvrdíť. Veď si treba uvedomiť, že aj na ukrajine jazdia drahe luxusné autá, ake ste u nás ani "nevideli" a tankuju to iste. To myslite, že s preto aj kazia?.......
Jestli vyssi oktanove cislo bude poznat zalezi na nastevni ridici jednotky na motce s karbecem je to pekne poznat, tam to nema co k..... Saxo s tim nechtelo ani jet. Do Aurisu jsem to radsi ani nezkousel.
Dokud cojka nebude zverejnovat kompletni zaznamy z testovani paliva, tak si clovek nemuze byt jist kvalitou ani na shellce, ale rozhodne lepsi nez brat na nejakem Takonu
Dokud cojka nebude zverejnovat kompletni zaznamy z testovani paliva, tak si clovek nemuze byt jist kvalitou ani na shellce, ale rozhodne lepsi nez brat na nejakem Takonu
Auris 1,6 Valmetic Luna
- Joshuaboy
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
!!!
Po téměř 30.000 km sleduji, že nejvíce mému Aurisu chutná OMV Maxxmotion 100, nejvyšší dojezd (cca 720 km na jednu nádrž).
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
Re: Benzin
Zdrávim pánové a odborníci, má zkušenost je taká že na vyšší oktanové číslo při dlouhodobé jízdě mám nižší spotřebu ( po dvou celých nádržích minimálně o půl litru aj ) ale zase na druhou stranu v peněžence to cítím víc, jinak Shell pumpy to jsou v čr propadák...např závod Hyundai v ČR bral jednu dobu od shellu ale pak s nima vypověděl smlouvu anechává si to vozit přímo z tech krapup nad vltavou nebo co..nevím teď protože jim nevycházely testy na spotřebu paliva a shell je prej "ojebávala" nebyl to tak čistý benzin jak byli dohodnuti od te rafinerky z kralup nebo co žádnej problém, jinak tam berou prej všichni tam jsou zásoby aj státní nebo co nevim,
Nejlepší benzín má BENZINA a to hlavně ty vervy na disly prej jsou bezkonkurenční......
JÁ BERU NORMÁLNÍ BENZÍN A LIJU TAM TU ADITIVACI VIF SUPER BENZIN ( www.vif.cz) a sem tam naberu nádrž z vyšším oktanovým číslem když jedu dalkovou trasu a chci vypálit trochu víc karbon v hlavách válcu
Ještě kk tomu shellu může bejt dobrej ale ne tak jak v německu nebo rakousku....a mimochodem skončili ted předposlední s kvalitou benzínu Shellka....z 10 testovaných pump a Benzina byla vítěz bezkonkurenčně.... a pak dobřče dopadlo čepro ale to všichi očekávali ta patří benzině nebo tomu orlenu nebo co ( Benzina patří nějakému koncernu polskému a ten zase patří rusákum nebo tak nějak nevim přesně)
Nejlepší benzín má BENZINA a to hlavně ty vervy na disly prej jsou bezkonkurenční......
JÁ BERU NORMÁLNÍ BENZÍN A LIJU TAM TU ADITIVACI VIF SUPER BENZIN ( www.vif.cz) a sem tam naberu nádrž z vyšším oktanovým číslem když jedu dalkovou trasu a chci vypálit trochu víc karbon v hlavách válcu
Ještě kk tomu shellu může bejt dobrej ale ne tak jak v německu nebo rakousku....a mimochodem skončili ted předposlední s kvalitou benzínu Shellka....z 10 testovaných pump a Benzina byla vítěz bezkonkurenčně.... a pak dobřče dopadlo čepro ale to všichi očekávali ta patří benzině nebo tomu orlenu nebo co ( Benzina patří nějakému koncernu polskému a ten zase patří rusákum nebo tak nějak nevim přesně)