Vaše první zkušenosti
Samozreme ze do 1000km jsem auto zajizdej, tak jak jsem to uvedl: jezdil jsem tak aby otacky se menili a snazil jsem se jezdit tak aby rychlost nebyla konstantni, take motor jsem nevytacel. Je to normalni. Po ujeti 1000km jezdim normalne. Mam najeto 50t km, a zadny problem. 

VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
AURIS 1,6 MM LUX EX
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ja reagoval na dotaz, jak se zajizdi auto...je nepsal odpoved na to, jak se s nim ma jezdit, kdyz je zajete...Max8888 píše:Samozreme ze do 1000km jsem auto zajizdej, tak jak jsem to uvedl: jezdil jsem tak aby otacky se menili a snazil jsem se jezdit tak aby rychlost nebyla konstantni, take motor jsem nevytacel. Je to normalni. Po ujeti 1000km jezdim normalne. Mam najeto 50t km, a zadny problem.
Motor z fabriky nikdy nemuze byt zajety poradne...on se proste musi vybehat, zabehat...a to se docili jedine realym provozem...muj nazor a potvrdili mi to i odbornici, zavodnici

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
wow tim jsi mne docela prekvapil...to neni mozne prece?? Vsechny znacky chodi cca po 90tis +/- 30tis a Toyota vydrzi treba milion km??
Vzdyt kdyz se pretrhne rozvodak...a potka se motor...tak je vymalovano...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

Tak to je paráda. Musím říci, že jsem ani nevěděl, že tam je řetěz. To vysvětluje, že se nemusí měnit - řetěz se nepřetrhnekakaf píše:Dnes som bol na výmene klinového remeňa a dozvedel som sa že konkrétne u motora 1.4 D-4D sa rozvodová reťaz vôbec nevymieňa. To vysvetľuje prečo sa nikde nedá zistiť interval výmeny tej reťaze. Celkom ma to potešilo.

Auris 1,4 D-4D Sol
Tiež ma to prekvapilo ale prijímací technik ma uisťoval že u tohto tipu motora (1.4 D-4D) sa nevymieňa tak dúfam že ma neklam aj keď neviem prečo by to robil. Ale to že sa nikde nedá zistiť ani v servisnej knižke interval výmeny reťaze tak to len potvrdzuje to čo mi povedal.Luke_Luke píše:wow tim jsi mne docela prekvapil...to neni mozne prece?? Vsechny znacky chodi cca po 90tis +/- 30tis a Toyota vydrzi treba milion km??
1.4 D-4D Sol r.v.2007
Pozor na rozdil retez/remen. Remen je z gumy a typicky kolem 100 tkm, nebo 5 let se doporucuje vymena, protoze lze tezko odhadnout jeho stav. Retez je (prekvapive) z kovuLuke_Luke píše:wow tim jsi mne docela prekvapil...to neni mozne prece?? Vsechny znacky chodi cca po 90tis +/- 30tis a Toyota vydrzi treba milion km??

Auris 1.6 Sol
Přesně, škodovky na něj nalítávali pěkný rance km. Teď se k němu řada automobilek vrací. Hlavně diesely měly problém při přetrhnutí řemenu, ale řetěz - to je jinábingo píše:Pozor na rozdil retez/remen. Remen je z gumy a typicky kolem 100 tkm, nebo 5 let se doporucuje vymena, protoze lze tezko odhadnout jeho stav. Retez je (prekvapive) z kovuLuke_Luke píše:wow tim jsi mne docela prekvapil...to neni mozne prece?? Vsechny znacky chodi cca po 90tis +/- 30tis a Toyota vydrzi treba milion km??
Vzdyt kdyz se pretrhne rozvodak...a potka se motor...tak je vymalovano...a vydrzet by mel aspon 200 tkm a pokud se nejezdi jak hovado klidne i podstatne vic a riziko prasknuti bez varovani minimalni. Casem se retez prodluzuje (vznikaji vule) a meni se to pry v momente, kdyz uz to prestanou pobirat napinaky a zacne chrastit. Takze vyrobce zadny pevny termin vymeny neuvadi.

Auris 1,4 D-4D Sol
Takže potvrzeno, na tipcarsu v odpovědi na staršího předchůdce 2,0 D-4D doporučují právě novou 1,4 D-4D, protože má bezúdržbový řetěz a už nemá shitové vstřikovače Denso, ale Bosche
Naposledy upravil(a) holecekm1 dne stř 25.02.2009, 18:46, celkem upraveno 2 x.
Auris 1,4 D-4D Sol
Zkusil bych třeba www.nejlevnejsipneu.cz Maji asi nejlepší ceny na alu. Krásný jsou třeba: DOTZ TOUGE GRAPHITE
Auris 1.4 D4D
www.e-pneu.cz já šel do PROLINE B700. Nekupuj Alessia jsou to italský šmejdy (dle sdělení prodejců)Pj píše:Borci! Chci koupit litá kola. Doporučte mi typ a prodejce!
1,6 VVT-i . Dík!
Auris 1,4 D-4D Sol