Vaše první zkušenosti
Mne dnes cistili v ramci 15k garancky. Dokonca chceli nejake € za ten pripravok cim to cistili ale od toho som ich odhovoril.kakaf píše:holecekm1 píše:Tento problém nemám, motor běží vždy v pohodě bez jakýchkoli pazvuků. Pískání řemene je většinou způsobeno jeho volností či znečištěním.
Vďaka za info. Vyčistil som ten remeň navlhčenou handričkou a zatiaľ to je ticho, dúfam že aj zostane.
Auris 1,4 SOL (Urban, Style, Exterier)
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Rozvodovy remen...to bude napsano v knizce primo, ne?kakaf píše:Chlapi a kedy sa má meniť rozvodový remeň/reťaz na aurise lebo svokor na astre musí meniť tuším každých 5 rokov alebo 50 000km. Dúfam že mi to tak často nemusíme ?
mrkni tady:
http://www.toyota.cz/own/parts/cenik/auris.aspx
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Já to v knížce nemám a ani na odkazu to není, ale tuším že u 1,4 D-4D to je taky těch 105 tis.km. Na to je ještě čas, zatím mám 8000 kmLuke_Luke píše:Rozvodovy remen...to bude napsano v knizce primo, ne?kakaf píše:Chlapi a kedy sa má meniť rozvodový remeň/reťaz na aurise lebo svokor na astre musí meniť tuším každých 5 rokov alebo 50 000km. Dúfam že mi to tak často nemusíme ?
mrkni tady:
Auris 1,4 D-4D Sol
Tiež som sa to tam nedočítal ale bol som sa v servise posťažovať na ten pískajúci remeň a v stredu mi ho vymenia aj s kladkami a pokiaľ nezabudnem tak sa spýtam aj na ten interval výmeny rozvodového remeňa.holecekm1 píše:Já to v knížce nemám a ani na odkazu to není, ale tuším že u 1,4 D-4D to je taky těch 105 tis.km. Na to je ještě čas, zatím mám 8000 kmLuke_Luke píše:Rozvodovy remen...to bude napsano v knizce primo, ne?kakaf píše:Chlapi a kedy sa má meniť rozvodový remeň/reťaz na aurise lebo svokor na astre musí meniť tuším každých 5 rokov alebo 50 000km. Dúfam že mi to tak často nemusíme ?
mrkni tady:
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Co mi radili profici...tak nevytacet vice nez do 3/4 max otacek...takze pokud mas benzin, tak max 4500-4700ot.
Pokud je motor studeny(hlavne v tomto pocasi) nevytacet do vice nez 3tis otacek.
Netrapit ho v nizkych otackach...jen pri udrzovani rychlosti, ale pri akceleraci radeji podradit.
Nejet dlouho stejnyma otackama...trebas 20minut vkuse 90kmh na 5tku pri konstantnich otackach.
Dale stridat jizdni rezimy...dalnice, mesto, okresky...co nejruznejsi zatez...kopce, serpentiny, atd...
Pokud toto dodrzis, do budoucna bude slapat jako hodinky...taky zajizdim, mam ted 3100km
Pokud je motor studeny(hlavne v tomto pocasi) nevytacet do vice nez 3tis otacek.
Netrapit ho v nizkych otackach...jen pri udrzovani rychlosti, ale pri akceleraci radeji podradit.
Nejet dlouho stejnyma otackama...trebas 20minut vkuse 90kmh na 5tku pri konstantnich otackach.
Dale stridat jizdni rezimy...dalnice, mesto, okresky...co nejruznejsi zatez...kopce, serpentiny, atd...
Pokud toto dodrzis, do budoucna bude slapat jako hodinky...taky zajizdim, mam ted 3100km

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

Motor je zajety z vyrobyPj píše:Za pár dní si jdu pro nového aurise. Chtěl bych poradit jak nejlépe
zajet nový motor. V jakých otáčkách a tak... Díky
Jezdi tak jak by jsi jezdil normalne, podle prirucky se doporucuje do 1000 km stridat rychlost a otacky. To vse.
Jak auto zajedes tak ti to bude i jezdit.
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
AURIS 1,6 MM LUX EX