Olej do Yaris
Teraz som menil olej asi po 12tis. Dal som tam Mobil ESP Formula 5W-30. Predtym tam bol asi Castrol 5W-40.
Budem menit a ten isty dam max do 10tis, alebo ked sa mi bude zdat moc tmavy.
Jazdim kratke trasy v meste rano 7km tam, potom vecer naspat.
Za tie prachy to stoji menit castejsie, auto ozije.
Urcite by som ho tam nenechaval dlhsie ako rok.
Budem menit a ten isty dam max do 10tis, alebo ked sa mi bude zdat moc tmavy.
Jazdim kratke trasy v meste rano 7km tam, potom vecer naspat.
Za tie prachy to stoji menit castejsie, auto ozije.
Urcite by som ho tam nenechaval dlhsie ako rok.
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2006 TerraCool
Citroen Berlingo 1.8i, 1998
Používam Valvoline MaxLife FE 5W/30
Viskozita při 100°C, mm2/s - 10,2 (originála Toyota Fuel Economy 5W-30 - 9,95)
http://www.e-oleje.sk/valvoline-maxlife-fe-5w-30-p118/
http://www.lindoptoyota.co.uk/files/tgmo%205w30.pdf
Viskozita při 100°C, mm2/s - 10,2 (originála Toyota Fuel Economy 5W-30 - 9,95)
http://www.e-oleje.sk/valvoline-maxlife-fe-5w-30-p118/
http://www.lindoptoyota.co.uk/files/tgmo%205w30.pdf
Toyota Yaris 1.0 VVTi SOL, 2002
Ford Focus 1.8 TDCi, 2004
Ford Focus 1.8 TDCi, 2004
-
- Člen Týmu
Ahoj,
nevím proč do těch pleček daváte tak drahé oleje.Ja jezdím se třemi auty asi sedm let na Moravský Cinol 10-40,který kupuji za 275Kč 4/l a ještě jsem neměl žáden problém ani s VVTi.Na Corolle E10 -100 000Km jsem musel nechat měnit stírací pístní kroužky,které byly zavařené už při koupi a auto bralo 0.5l oleje na 1000Km,jsem na Cinol najel asi 50 000Km a při výměně byl motor perfektně čistý.Na olej se s každým autem jezdí do výměny asi 15 000Km a absolutně bez problému.
Toyota Corolla E10-do prodeje najeto 250 000Km a motor 100%O.K.
Toyota CorollaE11-138 000Km
Toyota CorollaE12-90 000Km
Škoda Felicia-130 000Km
Myslete si co chcete-tohle je má zkušenost a platí nejen pro všechny Toyoty.
nevím proč do těch pleček daváte tak drahé oleje.Ja jezdím se třemi auty asi sedm let na Moravský Cinol 10-40,který kupuji za 275Kč 4/l a ještě jsem neměl žáden problém ani s VVTi.Na Corolle E10 -100 000Km jsem musel nechat měnit stírací pístní kroužky,které byly zavařené už při koupi a auto bralo 0.5l oleje na 1000Km,jsem na Cinol najel asi 50 000Km a při výměně byl motor perfektně čistý.Na olej se s každým autem jezdí do výměny asi 15 000Km a absolutně bez problému.
Toyota Corolla E10-do prodeje najeto 250 000Km a motor 100%O.K.
Toyota CorollaE11-138 000Km
Toyota CorollaE12-90 000Km
Škoda Felicia-130 000Km
Myslete si co chcete-tohle je má zkušenost a platí nejen pro všechny Toyoty.
pridam skusenost zo servisu-menili mi olej minuly tyzden. Tri litre oleja za 55ecok. Podotykam, ze islo o neautorizovany servis.
Ked mi menili olej v toyote, tak mi uctovali tiez cca 50 ecok ale za 5litrov.
Kolko sa zmesti do yarisa? Podla toho, kolko "zozerie"?
Mam dojem, ze ma ofajcili aj v jednom aj v druhom servise..ale v toyote asi menej:-)
Ked mi menili olej v toyote, tak mi uctovali tiez cca 50 ecok ale za 5litrov.
Kolko sa zmesti do yarisa? Podla toho, kolko "zozerie"?
Mam dojem, ze ma ofajcili aj v jednom aj v druhom servise..ale v toyote asi menej:-)
Ja som menil asi mesiac dozadu , v Toyota servise , olej vlastný , mal som Ford Formula F 5w-30 , cena cca 30 Eur za 4l , vŕátili mi 0,8l , len mi vŕta v hlave že sa mi zdá že som dakde čítal že množstvo oleja pri výmene bez filtra je 3,2 , a keď sa mení aj filter tak 3,6 . Hmmm 

Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2008
Mazivářské mýty, - minerál, polosyntetika, syntetika
Zde si pročtěte jak je to s oleji do motoru
http://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-m ... -syntetika
http://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-m ... -syntetika
-
- Člen Týmu
Čaute chalani.
Potrebujem iba radu aky rozmer vypustacieho srobu ( mam na mysli imbus a velkost atd to bol iba priklad alebo ci tam je normalna matka aky rozmer)sa na vani Yaris 1,0 48kw 3/2004 1SZ .Mamka ma toto auto a už som jej menil raz olej len si nepamätam aky tam je vypustak aby som nemusel zo sebou tahat vsetko naradie..Dakujem.
PS :Inak nejaky olej vždy ostava v motore zaleži ako si ho vypustil či zohriaty lebo najdu sa experti co vypustaju uplne studeny olej a plus kolko ho nechas odkvapkat ale cca 2-3dcl ostanu vzdy.
Potrebujem iba radu aky rozmer vypustacieho srobu ( mam na mysli imbus a velkost atd to bol iba priklad alebo ci tam je normalna matka aky rozmer)sa na vani Yaris 1,0 48kw 3/2004 1SZ .Mamka ma toto auto a už som jej menil raz olej len si nepamätam aky tam je vypustak aby som nemusel zo sebou tahat vsetko naradie..Dakujem.
PS :Inak nejaky olej vždy ostava v motore zaleži ako si ho vypustil či zohriaty lebo najdu sa experti co vypustaju uplne studeny olej a plus kolko ho nechas odkvapkat ale cca 2-3dcl ostanu vzdy.
-
- Člen Týmu
Sorry cital som si tvoj clanok a musim Ti oponovat 
V olejoch sa velmi dobre vyznam a musim ta sklamat olej pri najazde aj 5000km može byt K.O ak jazdis kratke trasy + napriklad v zimnom obdobi!!Takže nato by som sa nespoliehal
A olej aj ked ma 1000km a mas vymenu napisanu na rok alebo 15 000km tak ak aj bude mat 1 rok a iba 1000 km tak ten olej tak isto degraduje a dost!Takze treba menit tak ako je napisane rok alebo 15 000km co pride skor.I ked ja zo skusenosti viem že treba menit vždy skor hlavne ked jazdis mesto a to max po 10 000km vo väcsine pripadoch je uz olej na hrane alebo už davno K.O..A to že Ti v servise predpisu 20 000km alebo dokonca 30 000km nie je znak vyroby lepsieho oleja ale iba marketing
Ten motor vydrzi ale kolko ?No zarucnu dobu určite a ked nie tak ich je tak malo že zato že sa im zdvihne predaj len kvoli tomu že tam nemusis chodit dva krat do roka na vymenu a zaplatit za kazde 300eur za vymenu oleja je pre zakaznikov dost silny argument a po 5-6 rokoch a najazde okolo 150-200 tis km pojdes kakat alebo Ti odide vacka ,turbo ,hydra atd zalezi ake auto mas!Takže pozor Longlife je len velka sracka a tažky marketing.Vsetky Longlife oleje s normou C3 ktore musia splnat normu pre DPF (bohuzial uz skoro kazdy olej ) ma menej aditiv ako bežny stary olej ktory normu ACEA C3 nesplna!Ked sa chceme bavit o adektvatnej nahrade olejov bez C3 tak riesenim je nova norma C3-10 ktora celkom pekne pokryva vlastonsti olejov acea A3/B3/B4 a pokial je mi zname tak tieto norma splna zatial iba Millers oils .Ale ten tu asi malokto pozna a pritom je to spickovy vyrobca oleja nie ako tie hrnce sračky a kam bys sel kdyz nemas ...ktore su len priemerne nie zle ale priemerne a nehovorim otom že je asi tak 50% sanca že kupis olej z polska alebo fritol vo flasi vyrobcu..Preto nekupujem tieto oleje a že som ich skusal a skusal som aj tie ozaj kvalitne menej zname a rozdiel je citit pocut a vidiet aj pri rozobratom motore .Ztych komercnych olejov možem vyzdvihnut napriklad Mobil ak kupis origo Mobil a nie Polsky
A tie menej zname ale spickove su Millers ,Fuchs,Motul napr. ale cena je samozrejme väcsia..Tak zatial..

V olejoch sa velmi dobre vyznam a musim ta sklamat olej pri najazde aj 5000km može byt K.O ak jazdis kratke trasy + napriklad v zimnom obdobi!!Takže nato by som sa nespoliehal

muco píše:Jozef Mikula píše:slx 5w40 a po 6000km byl podle kapkové skoušky olej před smrtí...Fakt je že rok od výměny už byl lehce přetáhlý.
Chlapáci-ved čo máme autá prvý rok, alebo čo..?!
Dobre vieme všetci ako je to s dnešnými olejami ...veď ruku na srdce - 6000km najazdených na oleji ani nezbadáš a motor už vôbec nie !! A to,že si neskôr vymenil olej ako presne po 12 mesiacoch tiež neznamená,že to urobí z motora KO !
Aj ked patrím medzi tích skoro najpoctivejších majitelov aut-čo sa týka údržby,musím aj cez to všetko skonštatovať, že dnešné moderné oleje sú robené na o vela viac kilometrov alebo aj mesiacov ako je to písané v múdrej knižke!
napíšem príklad -
u Peugeota (konkrétne typ 207) je prvá výmena oleja ,teda prvá servisná prehliadka až po 30 tis. najazdených kilometroch alebo 2 rokoch - čo nastane skôr. Peugeot kupoval kamoš v r. 2008 ako fungl. Preto to viem. Čumel som ako "kapor z vápna" ked mi to povedal...Tam už čo musí byť za olej ...??? Z kozmickej lode???![]()
![]()
nie,nie - viem to naprosto presne soudruzi... Od výroby naliatý 5W35
A čuduj sa svete-šlapalo mu to aj pri najazdených 30 tis.km![]()
![]()
-
- Člen Týmu
-
- Člen Týmu
Ešte jeden članok ktory však ešte neberie do uvahy novu normu ACEA C3-10 ta už pokryva všetky vlastnosti starych dobrych olejov 
http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... roby-oleju

http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... roby-oleju
ja som teraz skusil original od toyoty premium fuel economy 5w-30, menil som asi po 12 000 km, jazdim len mesto, predtym som mal mobil esp formula 5w-30. Ze vraj aj ta toyota je od mobilu, ale aspon je to presne miesane na toyota motory s VVti, zatial pohoda, cena OK.
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2006 TerraCool