Tomi87 píše:
OK, tak mi prosím napíš zopár objektívnych faktov, prečo by podľa teba nemal Prius patriť do strednej triedy. Pretože tebou spomínané vypracovanie, odhlučnenie a podvozok sú čisto subjektívne dojmy.
no minimalne odhlucnenie je velmi objektivna a meratelna velicina, tvrdost podvozku a jazdne vlastnosti tak isto. Keby som vsak chcel byt exaktny, tak by som ti uviedol hodnoty dlzky a razvorov beznych aut strednych tried a rozdiel by si videl ihned - to ale zvladnes aj sam.
Ako najlepsie porovnanie mi pride taketo: zober passat, avensis a mondeo a postav k nim prius.
Potom zober golf, auris a focus a postav prius k nim.
Zvonka porovnaj rozmery, zvnutra priestor, vypracovanie interieru, kufor. Pripadne sa v nich prevez.
Co myslis, ku ktorej skupine bude mat prius blizsie? Ja tvrdim, ze k druhej, ale predsa len je prius trocha vacsi a ma moznost tej "noblesnej" vybavy, preto som pisal, ze na strednu triedu dosahuje len tak-tak.
Tiež píšeš, že motoricky je Prius poddimenzovaný, no mne sa už predchádzajúca generácia zdala postačujúca a to tam je "len" 1.5 l motor, čiže zasa len subjektívny dojem.
to auto ma cca 130k, co by bolo v zasade dost, lenze fakt je ten, ze v tiahlom stupani, napr na certovicu, dojdu elektromotoru baterie a potom to vsetko, aj s vahou baterii, ostava na tej 1.8micke, ktora este navyse bezi v tom atkinsonovom cykle, takze je uplne slaba, musi ist do otacok a v interieri je ho strasne pocut - osobne mi to pripomina verso 1.8vvti, s ktorym ked ides po dialnici 130 tak ma cca 4.000ot a strasne to huci. Aj pre toto mi to pride tak, ze prius proste len ztazka dosahuje na strednu triedu.