Ahoj, vezmu to postupně, jak je to u mě. Na větších nerovnostech tu a tam něco vrzne, zvlášť v zimě. Je to daň za tvrdé ekologické plasty a asi nejsem sám, protože to na zahraničních webech dost kritizují. Na dobrém povrchu je to v pohodě. Tohle se Toyotě zrovna moc nepovedlo, pokud u vás nic nevrže, tím lépe. Jinak pro klidnějšího řidiče ideální auto, akcelerace je podle mě dostatečná. HUD je návykový, bezklíčový vstup a zapínání / vypínání auta je paráda.
Vepředu je to nízký, už jsem taky jednou "dřel" obrubník, naštěstí to není vidět. Zavazadlový prostor, na nákupy super, když tam ale dáme golfáče, už je skoro plnej.

Na dovolenou máme střešní box Thule, koupené originál příčníky na Priuse. Drží perfektně, střechu absolutně nepoškozuje, nehučí za jízdy a místa habaděj. Chorvatsko bez problémů v pěti lidech, spotřebu to zvýší cca o půl litru.
Až na výjimky nepoužívám žádný mód. EV si dělá co chce a pokud budete popojíždět v koloně, udržíte elektro jízdu hravě plynem. ECO mód je taková lenora, moc mi to nevyhovuje. PWR sem jednou zapnul, když vedle mě stál borec s Octavií a strašně se těšil, jak mi dá "za uši" až padne zelená.

Nedal. Ale jinak, na ECO jsem menší spotřebu nezaznamenal a mít trvale PWR, to se zase hůř udržuje elektro jízda, hned se chytá spalovák.
Spotřebu má jak kdo a rozdíly jsou obrovský. V létě není problém se držet trvale pod 4 litry, nejvyšší spotřebu jsem měl na cestě do Chorvatska, to bylo 5,5 litru v obsazení 4 dospělí, dítě v sedačce, plný kufr, box na střeše a šílený podmínky v ČR (vítr proti a déšť.) Takže 7 litrů určitě ne. Když je člověk trochu blázen jako já, vyšší hodnotu než 4,5 na displayi neuvidí, což je v reálu pořád do pěti (HSI display trošku milosrdně kecá a malinko ubírá) a tahle hodnota ještě připadá v úvahu jedině v zimě.

Miluju to ticho na křižovatce.