Na jaře jsem popisoval v tomto příspěvku (
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ht=#255357), co všechno jsem kvůli kouření mojí Toyoty všechno absolvoval. Dneska bych k tomu mohl dodat ještě, že jsem v Diesel Servisu Hale, zaplatil za výměnu SCV ventilu. V létě auto nezakouřilo ani jednou a tak jsem se nechal "ukolébat" a auto neprodal. Venku se nám zatím pomalu, ale jistě ochladilo a ejhle, co se neobjevilo: kouření. Ano, auto kouří zase jako Liazka. Zkusil jsem tedy zavolat zde "vychvalovaného" automechanika p. Ladru, domluvil se v pondělí na středu 11:00, přijel radší o 20 minut dřív, když už jsem si udělal volno, ale jaksi se pana Ladry nedočkal ani v 11:30 a už mi ani nebral telefon. To jen ale na okraj. Dal jsem auto tedy do Tsusha, kde provedli diagnostiku = všechno v naprostém pořádku (EGR, vstřiky, trubičky se snímači k filtru pevných částic a provedli nucenou regeneraci filtru + dolití 1,5l oleje (nový motor mi "papá" 1,5l oleje na 8000km (105000 s výměnou oleje na konci září a nyní 113500). Vyjel jsem ven a auto kouří stále, nejdřív více "domodra" teď už zase po najetí 100km "dobíla". Dneska jsem zároveň natankoval Maxx Motion (teď jsem bral Vervu), tak uvidím co se bude dít. Nicméně můj závěr je takový: tím, že na tomhle autě po najetí 90tkm neustále něco řeším a tankuju jen "prémiové" nafty vyšlo by levněji koupit benzín, ať žere klidně 10l a budu mít klid (mimochodem mám ještě 11let starou Fabii 2.0 benzín, jezdím s ní většinou jenom po městě a je to na servis neskutečně zlatý auto). P.S. Omlouvám se všem, že píšu takový "litanie"...