Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Intri
Manager Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od Intri »

LeBron20 píše:Riesim dilemu. V toyote su teraz akcie takisto viem mat kiu za velmi slusne peniaze. Vyber som zuzil na auris ts 1.6 manualna prevodovka vybava active trend + ( alebo selection ), corollu 1.6 v automate vybava active trend a kia ceed sw 1.6 gdi v manuale vybava strieborna edicia. Kia mi vychadza po rodinnej zlave s metalizou a manualom na 15000€, auris s metalizou a manualom na cca 16700€ a corolla s automatom 17300€. Kia ma ale horsiu vybavu ale 7r zaruku... planujeme zalozit rodinu ani s jednym autom by problem byt nemal aj ked corolla je sedan.. viac sa nam pozdava ten automat kvoli zene ake tiez som cital nazory ze vraj su toyotacke aitomate slabe a radsej ist do manualu, tak teraz neviem.
O Kie bych už vůbec neuvažoval... Kolega po 8 letech nějaký přeskok válce nebo něco, tak tak zachráněno, ale hrozilo, že to bude na výměnu motoru (tj. na sešrotování), mojí mamce po 7 letech přestala fungovat klimatizace a odešla přístrojová deska, musela se měnit a brala auto ze servisu s nájezdem 0 km, už hodně let při couvání vrže (spíš hučí, ale takovým vyšším tónem) spojka, což jsem slyšel i na jiném Cee'du stejného roku výroby, dokonce i stejné barvy.

Těžko říct, jak na tom bude nová Corolla za 7 let, ale o Kie podle mě má smysl uvažovat tak maximálně na 5 let a pak prodat, dokud to auto má hodnotu tak 100 tisíc. A pokud se ukáže, že ani Corolla už nic nevydrží... Tak už to bude asi fakt úplně jedno, co si člověk koupí. Třeba octávku, co má kolega - po 5 letech a 120 tisících najeto rezavějící 5. dveře, protékající voda do kabiny přes těsnění dveří, výměna vstřiků paliva, nefunkční zamykání zadních dveří... Drbky, ale od Corolly neočekávám nic z toho ani po 7 letech.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
LeBron20
Člen Týmu

Příspěvek od LeBron20 »

Tak nad kiou som uvazoval len lvoli cene. Este tak porovnanie aurisu/ corolly s mazdou 3 ta je drahsia a ma vo vybave challenge dost veci co jej chyba oproti corolle/ auris (Mazda miesto vzadu oproti corolle na kolena o dost horsia, na sirku cca to iste na hlavu u 3cm lepsia ako corolla a kufor mensi o 35l sedan, hatch o cca 90l horsi- Navyse horsia vybava a vyssia cena. Corolla manual biela 15890€/ automat 16700€, mazda 16300€ S prednymi senzormi ale nema ( zadnu kameru, predne senzory, vyhrievane sedadla, led svietenie , tmave zadne okna) a ma mozno v priemere o 1l lepsiu spotrebu) ale pri nej sa asi najmenej obavam o nasledny predaj povedzme o 8-10 rokov, pri corolle sa trochu obavam predsa sedany u nas moc ludi nechce
Toyota Corolla (2017) 1.6 Multidrive S Active Trend + led
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

To ano, Mazda se za 10 let asi prodá snadněji, zvlášť, pokud bude dobře udržovaná. Naproti tomu, Corolly nejsou známé tím, že by při správné péči nějak výrazně rezly. Mazdy jsou tím docela pověstné. Ale o tomto asi nemá moc smysl uvažovat, za 10 let se toho může změnit strašně moc a hádat stav auta v té době je věštění z koule.

Já se v podstatě rozhodoval právě kolem těchto tří aut: Auris, Corolla a Mazda 3. Auris to prohrál kvůli obavám z kvality, Mazda 3 proto, že ač je to skvělé auto, hraje si na sporťák, kterým není. Corolla si na nic nehraje, ta má být pohodlná a to plní na výbornou. Plus mi jde taky o tu trvanlivost auta - pokud ani Corolla, která je svojí nesmrtelností pověstná, za 10 let nebude nic moc, už na světě nebude auto, které by stálo za to upřednostnit pro úspory na servisu.
LeBron20
Člen Týmu

Příspěvek od LeBron20 »

A v com je auris horsi kvalitou ako corolla? Pridu mi ako takmer identicke az na zadnu napravu. V podstate alěas pravdu, ze na auris som cital akosi casto v diskusiach staznosti naproti tomu na corollu je ich menej, nezda sa mi ale zeby to boli odlisne auta co sa tyka kvality vyhotovenia. Co je inak lepsie manual alebo cvt v corolle? Auto by chcela pouzivat aj zena a ta ma s manualom ( zatial) problem..
Toyota Corolla (2017) 1.6 Multidrive S Active Trend + led
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Dal bych si práci a pročetl bych toto téma, chápu je toho dost (127 stránek), ale uděláš si sám obrázek a na hodně otázek dostaneš odpověď. Obzvláště, když pořizuješ nové auto.

Ale dobrá, rád odpovím na otázku, jestli CVT ano, či ne. Měl jsem rok manuál a jeho prodleva na reakci elektronického plynu mě opravdu štvala. Dá se na to samozřejmě zvyknout, jít tomu naproti, ale...Do toho manželka, která kvůli tomu začala jezdit víc sockou, než a autem. Tak jsem holku, myšleno corollku :-), prodal a koupil opět corollku s CVT. Přátelé, zodpovědně musím napsat, že tohle auto s tímto motorem (1.6 Valvematic) začalo dávat smysl. Nejlepší investice! Nebýt CVT, už bych znova toto autíčko nekoupil. A manželka? Nechce mi autíčko půjčovat, jak říká, jako se sušičkou prádla....proč jsem jí už neměla dávno!!! A i já si užívám automatu, obzvláště v každodenních kolonách. Manželka bude nadšená, uvidíš. Okamžitá reakce na změnu rychlosti, tlačítka sport, prostě paráda. Zkus zajít to autosalonu a zkus si jízdu s CVT a uvidíš.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:47, celkem upraveno 1 x.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

hanes73 píše:Nejlepší investice!
Tím jsi mi připomněl: na kolik tě ta změna vlastně vyšla? Myšleno rozdíl mezi nákupní cenou manuálu, prodejní cenou manuálu a nákupní cenou automatu. Když jsem se informoval, jak by to dopadlo, kdybych chtěl měnit, spočítal jsem to tak na 100 až 150 tisíc ztrátu (podle toho, za kolik bych prodal stávající auto - pořizovací cena půl mega, dneska bych ho prodal asi tak za 400, za cca 520 bych měl ekvivalent v automatu).

Mimochodem, určitě nepůjdu proti proudu tím, že bych brojil proti automatu, naopak, určitě doporučuji vyzkoušet a rozhodnout se, ale já začínám s tím manuálem už nakonec i spokojený. Ta prodleva na plynový pedál je strašná, ale teď jsem na pár týdnů půjčil starou Corollu našim (měli svá auta v servisech), takže jsem jezdil výhradně jen novou a hodně se mi ovládání auta zlepšilo. Je to fakt o zvyku a když to člověk dostane do nohy, dají se z motoru dostat přesně ty zvuky, které člověk chce.

Jediné, co moje Corolla nemá ráda, jsou vyšší otáčky, než začnu pouštět spojku. Nevím, jestli je to vlastnost, nebo závada, ale vytočit ji třeba na 3 až 4 tisíce otáček a pak pouštět spojku (prostě pro větší zátah) způsobuje hluboké zadrnčení, jako kdybych ten motor hodně dusil až na pokraj zhasnutí - přitom otáček je habaděj. Ustojí to a rozjíždí se, ale je to hodně nepříjemné (ani ne tak pocitově jako spíš strachem z toho, že tomu autu dělám něco, co se mu opravdu nelíbí). Něco, co s automatem člověk neřeší.

V podstatě jediný objektivní důvod, proč jsem si nevzal automat, byly obavy z životnosti a nákladů na opravu. Chci své auto co nejspolehlivější a ono je na manuálu přece jen méně věcí, které se můžou pokazit. Subjektivně pak do toho vstupuje to, že mě prostě baví řadit. A kupodivu ta prodleva na plynový pedál do té zábavy ještě přidala, byla to taková hra na kočku a myš, kdy Corolla dělala netýkavku, nedostupnou, až jsme se nakonec poznali a teď se máme rádi. :)
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Ano, investice. Můžeme tady spekulovat o pravém významu tohoto pojmu, ale.... Samozřejmě jde člověk do mínusu, avšak u mě díky určitým okolnostem to nebylo až tak moc. A proč tedy investice? Tohle autíčko jsem si od první chvíle zamiloval. Po dlouhé době se mi stalo, že když jsem jí poprvé uviděl na parkovišti, otočil jsem se, šel k ní a jak malý Jarda si jí prohlížel. Když následně přišlo rozhodování ohledně nového autíčka, vzpomněl jsem si na ni a tudíž padla volba na toy. Po nasednutí a ujetí prvních kilometrů bylo rozhodnuto! Vzácná shoda s manželkou, včetně bílé barvy s černými elektrony :-) Moc mě mrzelo během prvního roku, že takový prešlap, jaká je špatná reakce na elektronický akcelerátor, zapříčinil, že jsem musel autíčko prodat. Ale touha po výborné Corrollce byla veliká, a tak jsem se k ní vrátil, ale už s CVT. Dostávám se k jádru věci. Pro mě to byla opravdu investice ve smyslu, že si mohu opět užívat výborné autíčko! CVT to zachránilo. Ty peníze na víc prostě za to stály. Nesmím opomenout fakt, že poměr cena/výkon je naprosto výborný. Corollka má samozřejmě i nějaké ty neduhy, nechci, aby to vypadalo, že si vozím zadek v naprostém cool, ale je to na každém, co si zvolí. Mě toto auto sedlo a naplňuje mě...
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ber CVT. V kombinácii s 1.6litrovým atmosférickým benzínovom motorom a jazdením po meste s občasnými výletmi von aspoň mne dáva hodne zmysel. Hlavne v corolle s jej komótnym podvozkom a fakt na pohodlné cestovanie robeným interiérom.
Viem čo vravím, mám manuál aj automat. Občas manuál rád preženiem, vie očariť zvukom ako cvt nie. Ale mestské zápchy tento automat zvláda proste s ťažkým prehľadom. A častejšie mám cestu cez ne ako cez vlásenky na Pezinskej Babe.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

Intri píše:
Tím jsi mi připomněl: na kolik tě ta změna vlastně vyšla? Myšleno rozdíl mezi nákupní cenou manuálu, prodejní cenou manuálu a nákupní cenou automatu. Když jsem se informoval, jak by to dopadlo, kdybych chtěl měnit, spočítal jsem to tak na 100 až 150 tisíc ztrátu (podle toho, za kolik bych prodal stávající auto - pořizovací cena půl mega, dneska bych ho prodal asi tak za 400, za cca 520 bych měl ekvivalent v automatu).

Mimochodem, určitě nepůjdu proti proudu tím, že bych brojil proti automatu, naopak, určitě doporučuji vyzkoušet a rozhodnout se, ale já začínám s tím manuálem už nakonec i spokojený. Ta prodleva na plynový pedál je strašná, ale teď jsem na pár týdnů půjčil starou Corollu našim (měli svá auta v servisech), takže jsem jezdil výhradně jen novou a hodně se mi ovládání auta zlepšilo. Je to fakt o zvyku a když to člověk dostane do nohy, dají se z motoru dostat přesně ty zvuky, které člověk chce.

Jediné, co moje Corolla nemá ráda, jsou vyšší otáčky, než začnu pouštět spojku. Nevím, jestli je to vlastnost, nebo závada, ale vytočit ji třeba na 3 až 4 tisíce otáček a pak pouštět spojku (prostě pro větší zátah) způsobuje hluboké zadrnčení, jako kdybych ten motor hodně dusil až na pokraj zhasnutí - přitom otáček je habaděj. Ustojí to a rozjíždí se, ale je to hodně nepříjemné (ani ne tak pocitově jako spíš strachem z toho, že tomu autu dělám něco, co se mu opravdu nelíbí). Něco, co s automatem člověk neřeší.

V podstatě jediný objektivní důvod, proč jsem si nevzal automat, byly obavy z životnosti a nákladů na opravu. Chci své auto co nejspolehlivější a ono je na manuálu přece jen méně věcí, které se můžou pokazit. Subjektivně pak do toho vstupuje to, že mě prostě baví řadit. A kupodivu ta prodleva na plynový pedál do té zábavy ještě přidala, byla to taková hra na kočku a myš, kdy Corolla dělala netýkavku, nedostupnou, až jsme se nakonec poznali a teď se máme rádi. :)
Také si přihodím svou trochou do mlýna... mám najeto cca 5500 km a musím řízi, že jsem se to naučil... také jsem hodně řešil, že vůz prodám a koupím to samé s CVT, ale skvěle jsem se naučil s motorem pracovat...v celém spektru otáček a převodových stupnních...jak nahoru tak dolů, už žádné cukání a ani prodleva akcelerátoru - záměrně píšu, že jsem si na nic nezvykal, ale naučil jsem se s tím pracovat - chce to opravdu velmi individuální přistup a když bude pečlivě naslouchat, tak motor vám sám řekne, co se mu líbí a co né!! U CVT je to jiné, vy si můžete s motorem dělat co chcete skrze akcelerátor a CVT prevodovka pak udělá vše za vás i za motor společně - proto ta nádhera a plynulost a výkon. Jistě že automat je lepší, ale ten 100 tisícový úlet, mi za to nestál!!! Spíše uvažuji, že až příjde nová corolla a bude po faceliftu, pak o ní s CVT budu reálně uvažovat! Ale že bych těď uletěl od 100 tisíc abych si koupil tu samou a pak za cca 5 let o dalších 200 000, abych si koupil novou modelovou řadu Corolly, tak takový šílenec nejsem :-)
Otázka je spíše jiná... to jak reaguje 1,6 skrze plynový akcelerátor za posledních X let jsem jinde nezažil... tak nevím, co to má od soudruhů z JPN znamenat!! 1,8 taková vůbec není. A dále pak ...nyní jezdím průměrnou jízdou za 7,2 L/100 km. Jakto, že mazda 3 s motorem 2,0 jezdí do 5,5L/100km a CX5 se nepřehoupne přes 6litrů. Tady se právem domnívám, že světová jednička dosti zaspala!
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

to chci !!!

Obrázek
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Jo no, je pár věcí, které by mohli dodělat... Dotykové čudly byl z ergonomického pohledu hrozný krok vedle. Sice to vypadá suprově, ale používá se to blbě. Když mladá chce ztišit hudbu, holt používá hlasové ovládání (řekne mi a já to ztlumím na volantu), ta dotyková tlačítka jsou k ničemu.

Taky by bylo super, kdyby, když už se auto umí připojit k internetu, dodělali webový prohlížeč. K tomu přidat schopnost přehrávat video a infotainment by byl úplně, ale úplně na jiné úrovni. Přitom by to podle mě ani nebylo nijak drahé.

A co teprve, kdyby Toyota vydala nějaké API, aby mohla vzniknout komunita tvořící aplikace pro jejich auta... Ale na to si asi netroufne žádná automobilka, to je bezpečnostní risk jak řemen.
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

tak ja myslim ze kdyz by sis tam poridil nejakej ten android system tak ti bude slapat youtube apod.
Ja chci ale ten panel viz. výše...asi to budou davat do coroll v usa takze to pak bude urcite k sehnani :-)

Hlasovy ovladani (ne pres ridice ale pres tlacitko na volantu) taky nefunguje a taky nevim proc :( Listovani telefonnim seznamem tlacitkem na volantu taky nefunguje (podle manualy by melo?)

A proc se mi nektery kontakty ukazuji jako telefonni cisla? S predvolbou zeme to podle me nesouvisi
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

vibam píše:
Intri píše:
Otázka je spíše jiná... to jak reaguje 1,6 skrze plynový akcelerátor za posledních X let jsem jinde nezažil... tak nevím, co to má od soudruhů z JPN znamenat!! 1,8 taková vůbec není. A dále pak ...nyní jezdím průměrnou jízdou za 7,2 L/100 km. Jakto, že mazda 3 s motorem 2,0 jezdí do 5,5L/100km a CX5 se nepřehoupne přes 6litrů. Tady se právem domnívám, že světová jednička dosti zaspala!
Toto sa myslím dá riešiť povedzme Pedalboxom, aspoň to tvrdia na webe. Nemám ale vlastnú skúsenosť:

http://www.dtechiptuning.sk/chiptuning-pedalbox-info
http://www.auto-ksport.cz/cz4254--pedalbox.html
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

Mel jsem movy avensis 1.8 manual a reaguje to uplne stejne blbe. Podelne parkovat do kopce couvanim byl horor,plyn nesel presne davkovat bud se palila spojka nebo to chcipalo,dalo se na to nejak zvyknout ale nebylo to ono. Kdyznjsě testoval corollu manual prislo mi to uplne stejny resp vubec me nenapadlo ze by se to chovalo jinak mez avensisovka 1.8. Nastesti cvt tohle vyresilo
Odpovědět

Zpět na „Corolla“