O Kie bych už vůbec neuvažoval... Kolega po 8 letech nějaký přeskok válce nebo něco, tak tak zachráněno, ale hrozilo, že to bude na výměnu motoru (tj. na sešrotování), mojí mamce po 7 letech přestala fungovat klimatizace a odešla přístrojová deska, musela se měnit a brala auto ze servisu s nájezdem 0 km, už hodně let při couvání vrže (spíš hučí, ale takovým vyšším tónem) spojka, což jsem slyšel i na jiném Cee'du stejného roku výroby, dokonce i stejné barvy.LeBron20 píše:Riesim dilemu. V toyote su teraz akcie takisto viem mat kiu za velmi slusne peniaze. Vyber som zuzil na auris ts 1.6 manualna prevodovka vybava active trend + ( alebo selection ), corollu 1.6 v automate vybava active trend a kia ceed sw 1.6 gdi v manuale vybava strieborna edicia. Kia mi vychadza po rodinnej zlave s metalizou a manualom na 15000€, auris s metalizou a manualom na cca 16700€ a corolla s automatom 17300€. Kia ma ale horsiu vybavu ale 7r zaruku... planujeme zalozit rodinu ani s jednym autom by problem byt nemal aj ked corolla je sedan.. viac sa nam pozdava ten automat kvoli zene ake tiez som cital nazory ze vraj su toyotacke aitomate slabe a radsej ist do manualu, tak teraz neviem.
Těžko říct, jak na tom bude nová Corolla za 7 let, ale o Kie podle mě má smysl uvažovat tak maximálně na 5 let a pak prodat, dokud to auto má hodnotu tak 100 tisíc. A pokud se ukáže, že ani Corolla už nic nevydrží... Tak už to bude asi fakt úplně jedno, co si člověk koupí. Třeba octávku, co má kolega - po 5 letech a 120 tisících najeto rezavějící 5. dveře, protékající voda do kabiny přes těsnění dveří, výměna vstřiků paliva, nefunkční zamykání zadních dveří... Drbky, ale od Corolly neočekávám nic z toho ani po 7 letech.