Kdyby zvlhnul nebo plesnivěl, nebo se potila okna dám vědět, ale horší než ten lapač velkých much a listí (originál toyota za 400kč) to snad nebude...
Filter klimatizacie/vzduchu
Takže: vybral jsem si dva filtry do vysavačů (relace 60-80kč) nemají varhánky a dají se zastřinhout, a jeden jsem tam hned šoupnul (má to několik vrstev, ty vrchní dírkované). První dojem dobrý, subjektivně mám pocit méně smradu zvenčí, uvidíme..
Kdyby zvlhnul nebo plesnivěl, nebo se potila okna dám vědět, ale horší než ten lapač velkých much a listí (originál toyota za 400kč) to snad nebude...
V podstate nic nepokazite ked tam date nieco ine,len to moze mat inu tlakovu stratu na ventilatore a bud to bude aj tak tahat prach alebo nebude dostatocne ofukovat,co sa prejavi zahmlievanim skla zvnutra.Peto píše:Ja som filter takisto nemal, predajca mi povedal, že mi ho tam dajú keď budem chcieť pri garančke. Tak som si kúpil fábiový a trošku upravil. Snáď som nič nepokazil
Dlhodoba zataz ventilatora silnym filtrom,resp zanesenym,vam znizuje jeho zivotnost a zvysuje hlucnost.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Zdravím,som majiteľom nového Yarisa asi rok.Bol som na ročnej prehliadke,najazdené 15 000 km.Filter klimatizácie tam nebol,mohol som si ho dokúpiť tak som aj urobil stál 389 kč.Prišiel som domov,rád že do interiéru nebude vnikať prach-pozriem sa na ten filter a nechcelo sa mi veriť čo som uvidel.Filter skrútený do vrtule,
Tak som hneď volal do toyoty v čom je problém-povedali mi že mechanika pokárajú a dajú mi new filter.Ten mechanik čo ho tam dával ho tam nedal po šírke jak tam má byť ale po dlžke a filter trčal von 1,5 cm a dal tam dvierka a tím sa filter zdeformoval.Keď som ho vybral a rovnal tak nedržal tvar,takže vzuch bol nasávaný mimo filter.Takže moja skúsenosť zo servisom Pardubice,+ Hradec Králové nič moc.
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Nešlo mu to zavřít silou, tak to zkusil ještě větší silou.
Měl jsi se ozvat trochu víc. Podívej se do historie tohoto vlákna u uvidíš co se dalo dělat s filtrem.
Měl jsi se ozvat trochu víc. Podívej se do historie tohoto vlákna u uvidíš co se dalo dělat s filtrem.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Něco jsem tu do vlákna o pokusech s fitry psal, takže můj závěr po dvou měsících a zhruba 3500km:
Měl jsem tam filtr bez varhánků, rovný (určený pro vysavače), který i když ne dokonale těsnil u krajů, tak je úplně černý. Materiál je podobný jako originál, jen asi 2x možná 3x tlustší. Žádné mlžení oken ani při plném autě se nekonalo a pocitově skutečně méně smradu zvenčí při zavřených oknech. Po dvou měsísích to vyhazuju a dávám jiný.
Můj závěr je ten, že toyota tam nemůže dávat silnější (a tedy lépe fitrující) vložku ne proto, že by to málo ventilovalo, ale proto, že by prostě nevydržel ten rok nebo 15000 mezi prohlídkami. Proto dávají ten fitr řídčí.
Sumasumárum: vidím, že moc neušetřím, protože těch silnějších filtrů spotřebuju za rok šest!
O něco lepší je pocit, že to černý co ted vyhodím s fitrem jsme nedýchali.. i když ??..!!
tož tak
Měl jsem tam filtr bez varhánků, rovný (určený pro vysavače), který i když ne dokonale těsnil u krajů, tak je úplně černý. Materiál je podobný jako originál, jen asi 2x možná 3x tlustší. Žádné mlžení oken ani při plném autě se nekonalo a pocitově skutečně méně smradu zvenčí při zavřených oknech. Po dvou měsísích to vyhazuju a dávám jiný.
Můj závěr je ten, že toyota tam nemůže dávat silnější (a tedy lépe fitrující) vložku ne proto, že by to málo ventilovalo, ale proto, že by prostě nevydržel ten rok nebo 15000 mezi prohlídkami. Proto dávají ten fitr řídčí.
Sumasumárum: vidím, že moc neušetřím, protože těch silnějších filtrů spotřebuju za rok šest!
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Přesně tak, já jsem si filtr taky zaplatil i když za nákupku a navíc mám voucher na příští výměnu zdarma.borland píše:Keď si toto vlákno študoval pozorne, určite ti neuniklo, že Toyota ČR rieši filter dodatočným zaslaním. Spravil to asi každý, kto číta vlákno na Yaris. Ak ti je ľúto peňazí, napíš do Toyoty.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Onedlho by som mala ist na garancku po 30tisicoch.. Filter klimatizacie mi do auta osadili az po slavnej filtrovej akcii spustenej vdaka tomuto foru. Takze filter mam od jula. Otazka znie, po 30 tisic sa meni filter..mam si ho nechat vymenit teraz? ..ak ano, je lepsie si kupit filter mimo toyotackeho servisu a doniest si ho tam, alebo to vsetko nechat na servis?
Spominali ste, ze ktovie aka trvacnost filtra nie je..
Vdaka za rady.

Spominali ste, ze ktovie aka trvacnost filtra nie je..
Vdaka za rady.
No,záleží na tom,ako často si mala klimu zapnutú od júla. ja by som ale ešte nemenil ... Najskôr tak okolo toho júla-čiže bežným používaním pri najazdení cca 15000km-čiže po roku. To vymeníš aj ty potom.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
No,nezalezi ako casto si mal klimu pustenu v lete,ale ako casto mas pusteny ventilator vseobecne. Od jula este filter nemen na tej prehliadke.Resp.si pozri navod,ako sa jednoducho vybera a ked je zaneseny trosku,tak ho otrep,povysavaj doma,a zaloz naspat.Mal si si zaznacit v july stav tachometra a priratat nejakych 25tisic km k tomu a vtedy pozries ten filter a pripadne vymenis ho. Ale ked chces vyssi komfort kup si aj castejsie,nestoji to az tak vela. filter kupis v ELIT original na Yaris za cca 400sk..ale to vsetko je na fore ...mil píše:...filter mam od jula. Otazka znie, po 30 tisic sa meni filter..mam si ho nechat vymenit teraz? ..ak ano, je lepsie si kupit filter mimo toyotackeho servisu a doniest si ho tam, ...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Ked mi totiz filter montovali, chcela som, aby mi v servise namontovanie filtru zaznacili do servisnej knizky, aby bol prehlad ako dlho tam je. No odmietli. Argumentovali, ze je to zbytocne, lebo ze filter sa opotrebuje velmi rychlo a treba ho menit castejsie, nie po 30 tisic km. Takze ocakavam, ze mi ho budu chciet teraz vymenit.
Ventilator samozrjeme pouzivam casto. Ved kto by nepouzival. A klima v lete tiez..
Od leta som najazdila cca..6-7 tisic km? Viac urcite nie.
Ventilator samozrjeme pouzivam casto. Ved kto by nepouzival. A klima v lete tiez..
Od leta som najazdila cca..6-7 tisic km? Viac urcite nie.