skfree píše:
AK by som teda riesil v buducnosti LPG, tak:
- objem motora nad 2L
- obmedzovat LPG do 3000ot alebo riesit pridavanie benzinu nad 3000ot (pristrek na chladenie ventilov)
- flashlube vobec nemontovat (vyhodene peniaze) a radsej rovno montovat tvrdene sedla ventilov
ak to zhrniem, tak usetrene peniaze za benzin v podstate LPG venuju do narocnejsich oprav motora...
Jsem pouze LPG uživatel a do několika aut jsem nechal namontovat Tartarini přímý vstřik.
Jestli flashlube funguje... myslím, že moc ne a dává se to spíš jako v US samolepka na bílé spotřebiče, neperte, nesušte a neohřívejte zvířata...
1. Tři takto upravená jsem měl staré Previa I., jednu AWD mám plně funkční dodnes, používám spíš v zimě, zakže 1/2 roku stojí (za dva roky najela jen 30.000km = 2x lambda, 3x výměna oleje a jedny P+Z brzd. desky TRW, kotouče byli před 30t.km nové a měním je po 60t). To přimazávání tam je, na kontroly nejezdím, ale za dva roky ubyla jen třetina nádržky... dokud to nevybuchne, řešit to nebudu, ani filtr jsem neřešil, nová STK a kontrola, to bych vynechal... důležité je, že pořád a bez komplikací jezdí za 11-12L/LPG, 110-140km/h, do města nejezdím, jen mezi domovy CZ/DE.
2. Daší upravené auto mám Camry 2002 2,4 automat (Tartarini přímý vstřik + přimazávání), auto i 1/2 vždy stojí/přes zimu, za posledních 30.000km/rok o LPG nevím, nic neřeším, funguje dokolale za 10,5-11L LPG (provoz jako auto výše +1x týdně jezdím 150km, 200km/h mezi pobočkami v DE) odešla mi jedna lambda, ale auto bez ní v určitém režimu jezdilo snad i lépe, ale víc brzdilo motorem). Jezdím na zimácích Matador celý rok, na předních pneu ubylo 2mm, na zadních 1mm (na jaře/podzim je v Praze 10-15°C, ale přes hory, často běžně i náledí a sníh)
Montáž mi řešili v HK, ale název firmy už nevím... bude myslím stejně jediná. Jen na Camry mi dotáhli špatně hadici od nějakého kolínka co přidělávali (pouze ukapávala, ale za 3měs 3/4litru) - upozorňovali, že se musím podívat pod kapotu na hladinu expanzky, jestli se neobjeví únik.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea