Vaše první zkušenosti

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
todler
Navigátor

Příspěvek od todler »

Dear Alexxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

1.To, že jezdíš na naftu jsem přehlédl, ale ta rada, že změna benzinky může vyřešit problémy byla fakt super :D :D :D :D :D
2.Yarise jsem koupil, protože to byla láska na první pohled.Vnitřní prostor, motor, spotřeba a žvásty o spolehlivosti...
3.Když jsem vyhodil cca 400000kč za nové auto tak je jasné, že ho nebudu hned měnit.To víš, že kdybych věděl co mě s Toyotou čeká, tak bych ji nebral a dneska bych s klidem koupil Hyundai nebo Kiu.Chtěl jsem jenom říct, že spolehlivost dle nějakých tabulek nic neznamená.To, že jsem byl 5x v servise a rozebrali mi 2x motor nikde zapsáno není.To, že na mojem autě zkouší něco, co ještě nikdo nemá tak to je taky super a zapsáno to opět nikde není.Dle tabulek jsem vlastně spokojený zákazník.
1,3 TERRA COOL 2006
Alexxx
Člen Týmu

Příspěvek od Alexxx »

xx
Naposledy upravil(a) Alexxx dne pon 23.06.2008, 19:08, celkem upraveno 1 x.
todler
Navigátor

Příspěvek od todler »

Já nemám chuť se do někoho navážet.Byla to pouze reakce na tvé rady jak řešit problémy s autem a taky jsem tě chtěl vyvést z omylu, že vlastnictví Toyoty neznamená klid.Ty jsi měl štěstí, ale jiní ho nemají :cry:

Jinač stále tvrdím, že je Yaris návykový a vyměnit ho za něco jiného je skoro nemožné.Nejraději bych ho vyměnil za nového Yarise :D
1,3 TERRA COOL 2006
Alexxx
Člen Týmu

Příspěvek od Alexxx »

xx
Naposledy upravil(a) Alexxx dne pon 23.06.2008, 19:20, celkem upraveno 2 x.
todler
Navigátor

servis

Příspěvek od todler »

V červenci jdu na servisní prohlídku a chystám se do jiného servisu.Uvidím, co mě tam bude čekat.Děsí mě, že moje problémy se spojkou a vibraceni řeší celkem dost lidí (Auris, Avensis..). Někteří jdou do detailů a straší s opravou za cca 50000kč.Bohužel všechny jejich příznaky u mě sedí. :( Příští rok je po záruce a dát 50000kč za opravu nezní dobře.
Jinač jestli je tady mrtvo, tak na Yarisovi to celkem žije :D

Do kterého servisu jezdíš???
1,3 TERRA COOL 2006
Alexxx
Člen Týmu

Příspěvek od Alexxx »

xx
Naposledy upravil(a) Alexxx dne pon 23.06.2008, 19:08, celkem upraveno 1 x.
kakaf
Člen Týmu

Příspěvek od kakaf »

Zdravým všetkých.
Ja mám trošku nepríjemnejšie správy. :cry:
Môj Auris už prešiel prvou kozmetickou úpravou. Pri predbiehaní jedného k..... (vietnamca) mi ten k..... oškrel pravé predné aj zadné dvere, zadný blatník a spätné zrkadlo. Keď som bol pri predbiehaní na jeho úrovni tak si zmyslel že predbehne auto pred ním a samozrejme nepozrel sa do spätného zrkadla a oprel sa o mňa. Smola. Ja som myslel že ho zavraždím. :evil: To je ta moja prehnaná starostlivosť. Keby som sa oňho nestaral tak sa to určite nestane. Mal som 6 rokov Favorita na ktorého som zvysoka kašlal a za tých 6 rokov vôbec nič. Aurisa mam pol roka stále ho umývam vysávam, voskujem atd. a bác. Chvála bohu plechy sú v poriadku takže sa nič nemuselo demontovať. Nastriekali to na aute. Je to trochu vidieť že už to nie je pôvodná farba ale kopec známych si to vôbec nevšimlo. Opravu hradila poisťovňa. Takže som s toho smutný. :cry: Dúfam že vás takéto nepríjemnosti obchádzajú.
todler
Navigátor

favorit

Příspěvek od todler »

Měl jsem taky Favoritka 6 let a nic.Pak Jsem koupil Toyotu a po měsíci mi někdo promáčknul dveře a před měsícem jsem už měnil zadní nárazník.Snad to nebude pokračovat :(
1,3 TERRA COOL 2006
Alexxx
Člen Týmu

Příspěvek od Alexxx »

xx
Naposledy upravil(a) Alexxx dne pon 23.06.2008, 19:07, celkem upraveno 1 x.
alexas
Člen Týmu

Příspěvek od alexas »

Buďte zdrávi Aurisáci!
Něco málo přes dva měsíce vlastním Auriska 1,4 benzín v černé metalíze. Najeto mám asi 3,8 t. km. Jsem maximálně spokojen a po přivyknutí (přešel jsem z Yariska) si každou jízdu doslova užívám.
Nechal jsem v záruce pouze vyměnit brzdové destičky za měkkčí, protože ukrutně pískaly a ne a ne to přejít.
Přesto, prosím, o radu. Při ukončení třeba i kratší jízdy cca 20 km a vypnutí motoru se z přední části vozidla po krátkou dobu (asi 1-2 min) ozývá takové zvláštní "plechové lupání". Bylo mi sděleno, že může jít u nového vozu o běžnou záležitost přitom, jak se ochlazuje zahřátý motorový prostor, či chladnutí výfuku či něco podobného. Nemám zkušenosti a tady na fóru jsem něco podobného nezaznamenal.
Díky za odpovědi a mějte hezké dny.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Alexxx píše:Hoši, tak pro tyhle případy mám ve dveřích kovovej teleskopickej obušek. Sice to nic nevyřeší, ale člověku se hoooooooodně uleví... :D

K novejm autům by to měla být základní výbava, případně místo teleskopa baseballka... :twisted:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

alexas píše: Při ukončení třeba i kratší jízdy cca 20 km a vypnutí motoru se z přední části vozidla po krátkou dobu (asi 1-2 min) ozývá takové zvláštní "plechové lupání".
Opravdu to muze zpusobovat chladnuti motoru, zazil jsem to u vic aut ze je slyset chladnuti motoru tim ze to ruzne "praska, tuka".
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Alexxx
Člen Týmu

Příspěvek od Alexxx »

xx
Naposledy upravil(a) Alexxx dne pon 23.06.2008, 19:06, celkem upraveno 1 x.
Alexxx
Člen Týmu

Příspěvek od Alexxx »

xx
Naposledy upravil(a) Alexxx dne pon 23.06.2008, 19:06, celkem upraveno 1 x.
kakaf
Člen Týmu

Příspěvek od kakaf »

Alexas neboj sa. Sú to normálne príznaky chladnutia motora a výfukového potrubia. Ja mám 10 500 km a roby mi to tiež (1.4 D-4D). V robote máme BMW X5 a v tej to praská omnoho viacej a už má najazdených vise 200 000 km. Takže v pohode :wink:
Odpovědět

Zpět na „Auris“