Koupe Corolly - vseobecne info pred nakupem :-)

vše ohledně modelové řady Corolla
saab
Věčnej rejpal

Re: Prozatimni vysledek hledani

Příspěvek od saab »

mysak001 píše:Tak jsem zatim nasel Corollu 2003 1,6 SOL verze - 8 (opravdu osm) airbagu, automatická klima atd.. 3DV.. 50000 km. Přivezena z Německa, v Čechách 2. majitel. Německé i české dokumenty k dispozici - včetně techničáků. Cena 195000 kč, což mi připadá moc :-(

Druhý "favorit" Corolla 1,4 Basic 5DV - s poloautomatickou klimatizaci. Jinak teda okynka na klicku :-) Najeto 70000 km, jeden majitel.. Silny kurak - tzn. auto by se muselo uplne vycistit - myslite, ze to vubec jde? :-) Opravovany blatnik a trochu predek - 2 tukance ve meste - vzdy opravovano u Toyoty - pry nic, co by slo do hloubi vozu. Cena 140000 kc, mozna o neco malo jeste min.

Co vy na to?

Michal
8 airbagů u 3dv. je zřejmě nesmysl. Pokud to auto uvidíš "naživo" tak si je můžeš spočítat sám. Přední poznáš lehce, boční jsou dole vedle sedadla jak je nastavování sklonu apod. (SIDE AIRBAG) a pokud obsahuje hlavové, tak na tapecírungu A a C sloupku to bude napsáno.
Dovoz z Německa, 2. majitelé v ČR a jen 50tis. km ? Řekl bych, že na 90 % je tachometr stočený.

ad 2 favorit:
tu klimu si ověř, pokud vím, tak Base byla bez klimy, poznáš to jednoduše, na palubce u otočných ovladačů musí být tlačítko "AC".
Možná to vyčistit půjde, ale bude to stát peníze a hodně času.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tady máte pár tipů:

http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=1759

http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=1737

http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=1092

http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=336

Jinak ikdyž je to u dealera Toyoty, tak si zkontrolujte rok výroby, už se mi stalo, že rozdíl mezi výrobou a uvedením do provozu byl 8 měsíců :shock:
Obrázek
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Tip

Příspěvek od PerryCZ »

Venca píše:Co říkáte na: Corolla Combi, 1.6, 81KW, 10/2003, aut. klima, firemní (ježděno jednou osobou), 150 tis. km, vyměněna spojka a brzdy, cena 150 tis. Dík!
Firemni nikdy nebrat, vite co se rika "nejlepsi offroad je firemak" . A do tech 190 tis mi to neprijde moc jak ste tam nekdo psal... Ta cena je docela nizko. Jinac znami prodavaj cervenou 1,4VVT-i 5dv za 170tis najeto 38 tis. el. okna klima. Maji ji rok a nic na ni nenajeli jelikos to auto dostali za nahradu jineho auta... ma to servisku atd.... kdyz by nekdo mel zajem muzu se zeptat zda to jeste prodava asi 2 mesice sem snima o tom nemluvil.
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

saab píše:
Nicméně zpočátku výroby (2002-2003) bych šel nejspíš do kombíku (možná nejen z počátku), protože ten se dělal v Japonsku (pak se výroba přesunula do Turecka), což lze poznat podle prvních písmen VIN kódu (JT = Japonsko, SB = Velká Británie a NM = Turecko).
To jako fakt? Jde to někde dohledat? Já jsem měl totiž za to, že poslední Corolla co se dělala v JPN byla ta moje E11 3D (99) před faceliftem. Dokonce jsem slyšel, že i stejné ročníky 5D verze už byly z Evropy. Tak teď nevím co je na tom pravdy.

Ještě se tady neustále zmiňuje olej jako problém u E11. Předpokládám, že se to týká pouze VVT-i, protože např. u sebe mám spotřebu neměřitelnou.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Venca
Člen Týmu

Re: Tip

Příspěvek od Venca »

PerryCZ píše:
Venca píše:Co říkáte na: Corolla Combi, 1.6, 81KW, 10/2003, aut. klima, firemní (ježděno jednou osobou), 150 tis. km, vyměněna spojka a brzdy, cena 150 tis. Dík!
Firemni nikdy nebrat, vite co se rika "nejlepsi offroad je firemak" . A do tech 190 tis mi to neprijde moc jak ste tam nekdo psal... Ta cena je docela nizko. Jinac znami prodavaj cervenou 1,4VVT-i 5dv za 170tis najeto 38 tis. el. okna klima. Maji ji rok a nic na ni nenajeli jelikos to auto dostali za nahradu jineho auta... ma to servisku atd.... kdyz by nekdo mel zajem muzu se zeptat zda to jeste prodava asi 2 mesice sem snima o tom nemluvil.
Co se týče firemních aut, traduje se jejich offroadové použití, ale nemusí to být pravidlem. A za 150 tis. combi 03 ve výbavě Sol neseženeš nikde, normálně se pohybují o 50-70 tis. výš. V autobazaru taky nevíš původ, takže to neřešíš :-). A firemáky mají servisky, což je další plus. Borci se tě nesnaží natáhnout, prostě jen omlazují park a snaží se auta i pod cenou zbavit.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Michal_F6 píše: To jako fakt? Jde to někde dohledat? Já jsem měl totiž za to, že poslední Corolla co se dělala v JPN byla ta moje E11 3D (99) před faceliftem. Dokonce jsem slyšel, že i stejné ročníky 5D verze už byly z Evropy. Tak teď nevím co je na tom pravdy.

Ještě se tady neustále zmiňuje olej jako problém u E11. Předpokládám, že se to týká pouze VVT-i, protože např. u sebe mám spotřebu neměřitelnou.
Ano, je to tak resp. 3dv. a 5dv. hatchback se vyráběl a vyrábí v Anglii, sedan v Turecku, ale kombík a Verso se zpočátku vyráběl v Japonsku, pak se i jejich výroba přesunula do Turecka.
http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... rticle=960

Ikdyž i u hatchbacku existují vyjímky, jeden borec měl 5dv. hatchback 1.4 D-4D MMT s výrobou v Japonsku. Jestli to bylo tím, že by Angláni nestíhali nebo jestli kombinaci 1.4 D-4D s MMT dělali japonci nevím, ale VIN mu začínal JT....
Kamarád má E12 Combi 1.4 ročník 2002 a ta je Made in Japan určitě.

Ano, problém s olejem se týkal až modelů s VVTi (2000 - 2005).

P.S.: a současná Corolla sedan je taky Made in Japan :)
Obrázek
Pandy
Řidič

Příspěvek od Pandy »

No, já mám VIN taky začínající na JT, ale v techničáku je uvedena země výroby Belgie??? Tak z toho chytrej nejsem. A co se týká úniku oleje, tak mám E11 po faceliftu a zatím asi 1litr/10000 km (prý najeto 135 tis. km - nejsem první majitel). Tak to zaťukávám :D
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

saab píše:
Michal_F6 píše: To jako fakt? Jde to někde dohledat? Já jsem měl totiž za to, že poslední Corolla co se dělala v JPN byla ta moje E11 3D (99) před faceliftem. Dokonce jsem slyšel, že i stejné ročníky 5D verze už byly z Evropy. Tak teď nevím co je na tom pravdy.

Ano, je to tak resp. 3dv. a 5dv. hatchback se vyráběl a vyrábí v Anglii, sedan v Turecku, ale kombík a Verso se zpočátku vyráběl v Japonsku, pak se i jejich výroba přesunula do Turecka.
http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... rticle=960

Ikdyž i u hatchbacku existují vyjímky, jeden borec měl 5dv. hatchback 1.4 D-4D MMT s výrobou v Japonsku. Jestli to bylo tím, že by Angláni nestíhali nebo jestli kombinaci 1.4 D-4D s MMT dělali japonci nevím, ale VIN mu začínal JT....
Kamarád má E12 Combi 1.4 ročník 2002 a ta je Made in Japan určitě.

Ano, problém s olejem se týkal až modelů s VVTi (2000 - 2005).

P.S.: a současná Corolla sedan je taky Made in Japan :)
tak to čumím, protože co jsem viděl corollu E11 po faceliftu (většinou 5D),tak z JPN nebyla ani jedna a měl jsem za to, že se výroba z5 do JPN určitě nepřesunovala, protože by to z hlediska celního zatížení nebyli v Evropě schopni prodávat za rozumnou cenu.
Ducati Monster 821 - fun
cimik
Člen Týmu

Příspěvek od cimik »

Moje 1.6 VVT-i r. 2003 olej prakticky nežere, dolévám maximálně dva decilitry mezi pravidelnými výměnami. A to jen spíše doplňuji olej k rysce max, kdybych to neudělal, tak se bude hladina držet ještě nad ryskou min. Takže myslím že tento problém byl od r. 2002 vyřešen.
Pandy
Řidič

Příspěvek od Pandy »

To Michal_F6: No já mám 3D HB VVTi a skutečně VIN začíná JT. Oleje opravdu spotřebuje málo (opět ťukám...). Snad ještě dodám jednu zajímavost: Když jsem nechal měnit přední sklo (kamínek...), tak se v servise divili, že vnitřní zpětný zrcátko nebylo lepeno na sklo, ale je přiděláno ke stropu. Že prý je standartně lepeno. To by taky asi mohlo ukazovat na nějaký atyp.
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Moje E11 3D 1997 je z Japanu, ex-E11 5D 1999 byla dle VIN z Anglie a taky země původu Belgie v TP.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Pandy píše:To Michal_F6: No já mám 3D HB VVTi a skutečně VIN začíná JT. Oleje opravdu spotřebuje málo (opět ťukám...). Snad ještě dodám jednu zajímavost: Když jsem nechal měnit přední sklo (kamínek...), tak se v servise divili, že vnitřní zpětný zrcátko nebylo lepeno na sklo, ale je přiděláno ke stropu. Že prý je standartně lepeno. To by taky asi mohlo ukazovat na nějaký atyp.
tak jo u E11 ještě možná bylo nějaké překlenovací období, ale opravdu jsem neslyšel o tom, že by se E12 vozili do Evropy z JPN. Je to někde dohledatelné? Protože právě tahle skutečnost mě od případné koupě další Toyo trošku odrazuje. Otec má AVENSIS 2.2D4D, který se dělal v Anglii, motor myslím v polsku a je fakt, že je to znát. Hlavně zpracování interiéru je na některých místech takové, že by si klasický japonec raději uřezal ruku než by to pustil ven z fabriky.
Ducati Monster 821 - fun
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Michal_F6 píše: tak jo u E11 ještě možná bylo nějaké překlenovací období, ale opravdu jsem neslyšel o tom, že by se E12 vozili do Evropy z JPN. Je to někde dohledatelné? Protože právě tahle skutečnost mě od případné koupě další Toyo trošku odrazuje. Otec má AVENSIS 2.2D4D, který se dělal v Anglii, motor myslím v polsku a je fakt, že je to znát. Hlavně zpracování interiéru je na některých místech takové, že by si klasický japonec raději uřezal ruku než by to pustil ven z fabriky.
Tak před cca měsícem jsem se v Toyotě Tsusho dotazoval na tuto Corollu:
http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=1581

Mailem mi poslali její VIN a výsledek je tento:
http://uloz.to/1042039/toyota1.jpg
http://uloz.to/1042038/toyota2.jpg

Je taky made in Japan. Takže to vypadá, že těsně po faceliftu se z Japonska vozil i 5dv. hatchback s dieselovou 1.4 D-4D. Jinak před měsícem ta Corolla stála 265.000,- Kč :D
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Pandy píše:No, já mám VIN taky začínající na JT, ale v techničáku je uvedena země výroby Belgie??? Tak z toho chytrej nejsem.
Toyota Europe měla sídlo v Belgii, takže se do techničáku psala Belgie, ale výroba je v Japonsku :) V Belgii Toyota žádnou továrnu nikdy neměla.
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

cimik píše:Moje 1.6 VVT-i r. 2003 olej prakticky nežere, dolévám maximálně dva decilitry mezi pravidelnými výměnami. A to jen spíše doplňuji olej k rysce max, kdybych to neudělal, tak se bude hladina držet ještě nad ryskou min. Takže myslím že tento problém byl od r. 2002 vyřešen.
Problém se zvýšenou spotřebou oleje se může projevit, ale u většiny motorů se vůbec neprojeví. Ta vada se může projevit pokud s tím majitel jezdí dlouhodobě na maximum, tedy stylem brzda-plyn.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“