E9 - poškubávání při cca 2000rpm

vše ohledně modelové řady Corolla
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jsou dvě možnosti. Respektive 3. První sice jsi vyčistil karburator,ale mohly se tam opět dostat nečistoty. Druhá,zkontroluj ten elektromagnetický ventil jestli je funkční. Třetí,se šroubem na bohatost směsi si hýbal?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
ondra310
Člen Týmu

Příspěvek od ondra310 »

Čau, se šroubem na bohatost jsem nehýbal. Zkontroluji ty elektromagnety, ty jsem ještě nekontroloval. Já jsem teď akorát otočil doprava se šroubem, co je pod štelováním volnoběhu (v návodu označen jako "fast idle speed"). Tím jsem dosáhl toho, že volnoběh drží, sice kolem 1500, ale drží. Ale zas to začalo protestovat při akceleraci a to občas dost brutálně, vibruje to občas tak, že mám dojem, že motor vyskočí z auta ven. Mám dojem, jak kdyby tam nešlo palivo a pak se něco přeplo a jelo to normálně. Akorát se ta hranice přepnutí posunuje stále do vyšších otáček, teď to jede normálně tak nad 3500 což je na ježdění už docela moc. Zkontroluji ty elektromagnety. Případně byl by jsi ochotný se na to podívat?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To co popisuješ vypadá na vadný elektromagnetický ventil. Mají funkci takovou. Jeden uzavírá palivo a pouští ho do volnoběžné trysky a druhý je volnoběžný přechodovy při otevírání 1komory. Podívat se na něj samozřejmě můžu. :D nebo myslíš i opravit?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
ondra310
Člen Týmu

news

Příspěvek od ondra310 »

Tak jsem vcera testnul elektromagnety a jsou OK, cvakaji, chodi. Prostrikal jsem vsechny kontaktky kontoxem co vedou ke karbecu a stav je takovy: studeny motor: naskoci v poho, nezvysi otacky, ale tak po pul minute udrzi otacky a jede v poradku, normalne akceleruje a subjektivne je normalni. Jakmile se zahreje, tak motor zacne mit pri nizsich otackach "traktorovy zvuk" a hodne vibruje a nema tah. To trva tak do +/- 3500 a pak je citit jak se chytne, ma normalni zvuk a jede v poho. Volnobeh udrzi v poho, dokonce prestal kolisat. Vypinat se uz taky vypina normalne, nedobiha. Jeste me napada vymenit svicky, mozna kabely, ale nevim. Podivat myslim klidne i opravit :P akorat odkud jsi?
ondra310
Člen Týmu

jeste jeden postreh

Příspěvek od ondra310 »

Kdyz jsem mel sundany vzduchovy filtr, tak to na teplym motoru bylo lepsi, nemelo to tak traktorovy zvuk a prechod na vyssi otacky byl taky lepsi. Jak se nasadil filtr, tak se takhle zhorsilo.
ondra310
Člen Týmu

VYŘEŠENO

Příspěvek od ondra310 »

Závada konečně vyřešena. Při výměně svíček jsem zjistil, že kabel ke k poslednímu válci je pěkně brutálně propálený těsně u svíčky. Po provizorním "zafačování" jede Rolka jak nová. Takže to vypadá, že s karbecem asi nic nebylo. Akorát mě teda mátlo, že když jsem s tím povrtal, tak to bylo chvílu lepší. Na svou obhajobu dodávám, že jsem to měl na podzim u servisáka, který tvrdil, že svíčky a kabely kontroloval a vše je OK, takže jsem hledal závadu jinde. Holt co si člověk neudělá sám to nemá :twisted:
BTW dá se někde koupit pouze jeden kabel ke svíčce, potřebuji pouze ten nejdelší, zatím mi všude nabízeli komplet sadu, což je zbytečné.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Stejný problém jsem měl taky, rozdíl byl jen v tom, že jsem servisu (na rozdíl od Tebe stanovili diagnózu správně) nevěřil. Výměna kabelů pomohla, předtím jsem ale dostal při jejich kontrole brutální ránu do ruky. Doporučil bych vyměnit sadu, nebo to budeš za chvíli řešit zase.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Taky doporucuju celou sadu, jinak v toyote jsem kupoval kabely po jednom ( co nam kuna prekousala )

jimmy - me taky uz kabel kopnul - sem se malem pos..
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pavo.B. píše:...jimmi - me taky uz kabel kopnul - sem se malem pos..
:D
Já nemoh' tři hodiny hejbat rukou....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Ježišmarjá, proč to nezkoušíte jazykem? Jako nabítí baterek? :D :twisted:
Holomek!
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

To bych pak nemohl lízat :wink: ja nevedel ze je neco v neporadku , zkousel jsem svoje druhy kable co mam na vic a takhle to dopadlo , Vyděržaj maladěc :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Corolla“