E9 - poškubávání při cca 2000rpm
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jsou dvě možnosti. Respektive 3. První sice jsi vyčistil karburator,ale mohly se tam opět dostat nečistoty. Druhá,zkontroluj ten elektromagnetický ventil jestli je funkční. Třetí,se šroubem na bohatost směsi si hýbal?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Čau, se šroubem na bohatost jsem nehýbal. Zkontroluji ty elektromagnety, ty jsem ještě nekontroloval. Já jsem teď akorát otočil doprava se šroubem, co je pod štelováním volnoběhu (v návodu označen jako "fast idle speed"). Tím jsem dosáhl toho, že volnoběh drží, sice kolem 1500, ale drží. Ale zas to začalo protestovat při akceleraci a to občas dost brutálně, vibruje to občas tak, že mám dojem, že motor vyskočí z auta ven. Mám dojem, jak kdyby tam nešlo palivo a pak se něco přeplo a jelo to normálně. Akorát se ta hranice přepnutí posunuje stále do vyšších otáček, teď to jede normálně tak nad 3500 což je na ježdění už docela moc. Zkontroluji ty elektromagnety. Případně byl by jsi ochotný se na to podívat?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To co popisuješ vypadá na vadný elektromagnetický ventil. Mají funkci takovou. Jeden uzavírá palivo a pouští ho do volnoběžné trysky a druhý je volnoběžný přechodovy při otevírání 1komory. Podívat se na něj samozřejmě můžu.
nebo myslíš i opravit?

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
news
Tak jsem vcera testnul elektromagnety a jsou OK, cvakaji, chodi. Prostrikal jsem vsechny kontaktky kontoxem co vedou ke karbecu a stav je takovy: studeny motor: naskoci v poho, nezvysi otacky, ale tak po pul minute udrzi otacky a jede v poradku, normalne akceleruje a subjektivne je normalni. Jakmile se zahreje, tak motor zacne mit pri nizsich otackach "traktorovy zvuk" a hodne vibruje a nema tah. To trva tak do +/- 3500 a pak je citit jak se chytne, ma normalni zvuk a jede v poho. Volnobeh udrzi v poho, dokonce prestal kolisat. Vypinat se uz taky vypina normalne, nedobiha. Jeste me napada vymenit svicky, mozna kabely, ale nevim. Podivat myslim klidne i opravit
akorat odkud jsi?

jeste jeden postreh
Kdyz jsem mel sundany vzduchovy filtr, tak to na teplym motoru bylo lepsi, nemelo to tak traktorovy zvuk a prechod na vyssi otacky byl taky lepsi. Jak se nasadil filtr, tak se takhle zhorsilo.
VYŘEŠENO
Závada konečně vyřešena. Při výměně svíček jsem zjistil, že kabel ke k poslednímu válci je pěkně brutálně propálený těsně u svíčky. Po provizorním "zafačování" jede Rolka jak nová. Takže to vypadá, že s karbecem asi nic nebylo. Akorát mě teda mátlo, že když jsem s tím povrtal, tak to bylo chvílu lepší. Na svou obhajobu dodávám, že jsem to měl na podzim u servisáka, který tvrdil, že svíčky a kabely kontroloval a vše je OK, takže jsem hledal závadu jinde. Holt co si člověk neudělá sám to nemá
BTW dá se někde koupit pouze jeden kabel ke svíčce, potřebuji pouze ten nejdelší, zatím mi všude nabízeli komplet sadu, což je zbytečné.

BTW dá se někde koupit pouze jeden kabel ke svíčce, potřebuji pouze ten nejdelší, zatím mi všude nabízeli komplet sadu, což je zbytečné.