Ombreho finta nefunguje?

zdokumentovali jste nějaký postup? tady je ten pravý prostor pro zveřejnění
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Ahá, 5 vteřin, na proplacovací olej se se starými škodovkami muselo najet několik desítek km, což dávalo motoru celkem za uši.
Obrázek
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Neboj, takovej ras opravu nejsem :D :D ... jenom v simsonovi sem si to dovolil nechat asi 30 km, a to jenom v převodovce. Myslím, že najet s dnešníma motorama na vyplachovací olej je snad nemožný, dyť to by bylo jako nalít tam vodu...
Holomek!
vind.o
Navigátor

Příspěvek od vind.o »

Zbývá mi cca 6 tis. km, tak ověřím. Rollka má najeto přes 200 tis., tak už by tam mělo něco být.
Olej měním při teplém stavu motoru (jako každý :P ), tak ze stržení olejového filmu nemám strach.
Dám pak vědět.
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme :o), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Včera jsem měnil olej (4E-FE), tak sem dal jak ten vyplachovák (tentokrát sem to nechal asi 4 minuty na volnoběh, jak radil prodejce) a pak ještě tu petku u filtru a je pravda že to tam ještě vyhodilo slušnou špínu. Novej olej krásně čistej.

Jinak ale už sem zkoušel tu petku na coltovi (4G13), a tam to mají asi líp udělaný, protože filtr je namontovanej pod čerpadlem vedle vany, jako směrem dolů, takže po jeho oddělání vytekl aji ten sajrajt z toho vedení a i když sem to natočil a pak vypl tak to už nic nevyhodilo.
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

A jak dlouho jsi to nechal běžet?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Jak to chytlo - co jsem pustil klíč tak jenom jednadvacet, dvaadvacet (taky sem z toho neměl zrovna nejlepší pocit :D ). Vyplyvnulo to zhruba 3 dcl. No ale po celé té procedůře teď i za studena kontrolka oleje zhasne okamžitě jak motor chytne (předešlou výměnu svítila asi tak 1-1,5 vteřiny po startu) a když se podívám přes víko ventilů, tak to aspoň tam vypadá pěkně čistě.
Holomek!
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Jaké máte kdo zkušenosti s dekarbonizací pomocí vstřikování vody do sání?

Sám sem to nikdy neměl potřebu zkoušet, ale nedávno sem si na to díky jednomu rozhovoru vzpoměl, tak by mě zajímalo, jaký na to kdo má názor.
Holomek!
aczasa
Věčnej rejpal

to jsou věci...

Příspěvek od aczasa »

Když to tady tak čtu, tak musím moc pochválit kamaráda co mi mění olej zcela normálně v 15k až 18k km a bez propláchnutí a bez točení naprázdno. A jak ten motor vydržel těch přes 500k km, to mi teda není jasný. :-DDDDD Jen to točte a experimentujte, ale foukáním cigaretového kouře do odpadu umyvadla opravdu zlato nevzniká. :-DDDDD
Back in Czech.
vind.o
Navigátor

Příspěvek od vind.o »

Tak s jistým zpožděním, ale přeci. Vyzkoušel jsem a musím říct, že jsem čekal něco horšího. Bordel (hustší olej) to vyfluslo. Ale nebylo to nic tak strašného.
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme :o), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: to jsou věci...

Příspěvek od Beaver »

aczasa píše:Když to tady tak čtu, tak musím moc pochválit kamaráda co mi mění olej zcela normálně v 15k až 18k km a bez propláchnutí a bez točení naprázdno. A jak ten motor vydržel těch přes 500k km, to mi teda není jasný. :-DDDDD Jen to točte a experimentujte, ale foukáním cigaretového kouře do odpadu umyvadla opravdu zlato nevzniká. :-DDDDD
Nevyrábíme zlato, jen prostě tu a tam zkoušíme odstranit z motoru bordel co tam nepatří. Při stálém používání kvalitního oleje a bez přetáčení a podtáčení motoru bude toho svinstva v motoru minimum. Potom není nutné vyplachovat, profukovat, čistit nebo odkalovat a motor jezdí a jezdí bez problémů mnoho kilometrů. Což může být i tvůj případ.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
David.306
Řidič

Příspěvek od David.306 »

a nebylo by lepsi Aspon obcas(ne pri kazde vymene oleje) sundat a vycistit olejovou vanu?myslim ze tam bude nejvetsi nanos bordelu a zrovna i vycistit saci koš...kdyz uz teda :wink:
aczasa
Věčnej rejpal

vana..

Příspěvek od aczasa »

No a to si myslím, že klidně super věc, ale opět zbytečná práce. Na tuhá svinstva je filtr a gravitace. Opravdu je dobré mít jednu jedinou specifikaci a značku oleje a dávat jí tam pořád. Motor točit jen do omezovače a lejt správný palivo. Ale to je jen názor na 4A-FE v 98 avikovi. Teď s 1AZ-FE je to vlastně stejný. :-) a 1ZZ-FE není o moc jiný... a v jardovi na 1.3ka nevím co je, ale taky nic jinýho. :-)
Back in Czech.
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

Nechci zakládat novej topic, tak píšu sem.....budu měnit olej koupil jsem liqui moly a dostal k tomu 300ml nádobku na proplach motoru, která se před výměnou naleje do starého zahřátého oleje (nevim jestli počítají s tím, když to překročí rysku) a motor se nechá běžet 10-15 min na volnoběh. Přísada pro vyčištění vnitřku motoru :) rozpouští a odstranuje nečistoty atd. Pak se olej vymění i s filtrem samozřejmě. Na netu jsem se dočetl, že je vhodný pro motory do 200.000 km .....já mám nějakejch 175.000 (ale kdoby tomu věřil :roll: ) Tak mě zajímá: zkusit, či nezkusit.......osobně se mi do toho nechce. Co vy na to?

http://www.liqui-moly.cz/detail/proplach-motoru
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

nedelej to. Pokud to v motoru nikdy nebylo tak si z 99% začni shánet nekoho kdo ti udela go protoze motor skoro jednoznacne zaklepe
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

na svoji ex. 1,8 jsem to po koupi radeji udelal, protoze olej nevypadal nic moc a nevedel jsem co tam bylo... taky jsem pouzil pripravek od LM a u nich uz jsem potom zustal i s oleji a naprosto bez problisu :wink:
no mit tam toho nad rysku asi neni moc dobry, ale tak zas jen par minut na volnobeh by tomu nemuselo uskodit, co rikate... :?:
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
Odpovědět

Zpět na „Návody, příručky, manuály“