Mlžení předního skla

vše ohledně modelové řady Carina
Pepa
Manager Týmu

Mlžení

Příspěvek od Pepa »

libor12 píše:Podobný problém jsem řešil u jiného auta,ale symptomy jsou stejné. Tekl vyměník. Ne moc,pár kapek a ještě ke všemu s nastartovaným motorem,jinak ne. Množství které v systému ani nepoznás. Já kvůli tomu musel vyndat celou palubní desku. Asi na tom budeš stejně.
...to by snad někde pod výparníkem mělo být vidět trošku pokapaný . Chladící směs po sobě zanechává takový bílý flíčky . :wink:
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No právě že bez motoru to neteklo a majitel v podstatě ventilátor nevypínal,popravdě já ho také zapnul po koupi auta a od té doby pouze regulují rychlost. :D a ten olezly radiátor jsem našel až když jsem vyčerpal všechny možnosti proč by to mohlo vlhnout a vyndal ho i s palubovkou ven.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No tak to jsi mne docela potěšil,... :lol: no jouž jsem se s tím pomalu taky smířil že bude muset jít ven.
:twisted: :cry:
Až se budu hodně nudit tak to asi rozeberu,...
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Mlžení předního skla

Příspěvek od tekiler »

ArnieGT píše:Jediná věc co mne na Carině štve je, že při přidání teplého vzduchu se mi začne mlžit přední sklo před řidičem, ale dost výrazně a nic nepomáhá aby to přestalo, opět a zas jen studený vzduch. Mlží se to ovšem nadměrně, nemáte náhodou někdo zkušenosti co by to mohlo způsobovat, nějaká vlhkost, netuším.
Jen vím že tam kde má být kabinový filtr je pusto prázdno, ale to asi nebude ono.

U firemního auta mi to začalo dělt jak jsem projel , spíše proplaval jednu velkou kaluž, tak předpokládám že tam někde bude voda, nebo vlhkost, ale nevím kde hledat popřípadě vysušit.

Co vy na to?... :cry: :cry:
muj dvorni mechanik rikal ze na mlzeni skla ma vyrazny vliv prave zminovany kabinovy filtr,heh daval sem koment a necetl sem diskuzi takze si to asi už vymnenil,no mlzi se mi sklo taky tak me nestraste
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Po výměně filtru je to o chlup lepší, ale jen mne zaráží že se mlží půlka skla před řidičem,...jinak jsem rozebral ten plast co je pod sklem a kapotou z venku a vyčistil neskutečný bordel který tam byl,...a taky to trošinku pomohlo, ale pořád to není ono,....snad se to stratí,...palubka se mi fakt nechce rozebírat,...obzvlášť když se s autem jezdí každý den,... :lol:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ještě mě napadlo,ale to jsi asi také kontroloval. V těch kapsách,tam co to zvenčí saje vzduch,jsou odvodnovaci kanálky. Fungují? Když do nich nalijes vodu,neobjeví se vlhkost uvnitř pod kobercem? Nahoře nad pedály? Tam jsi koukal? Nemusí to být na koberci vidět protože je vodonepropustny.
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

Sice je to na Corolle,ale ja musim mit packu prepinani cirkulace vzduchu zvenku/vnitrni cirkulace, presně uprostřed,Jak to prepnu na jednu,nebo druhou stranu,zacne se mi celni okno mlzit.A dela mi to celych deset let,co to auto mam.E9 liftback
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Ivan.66 píše:Sice je to na Corolle,ale ja musim mit packu prepinani cirkulace vzduchu zvenku/vnitrni cirkulace, presně uprostřed,Jak to prepnu na jednu,nebo druhou stranu,zacne se mi celni okno mlzit.A dela mi to celych deset let,co to auto mam.E9 liftback
:lol: zajímavé,...no každopádně to můžu zkusit :wink:
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Takže všechno zkontrolováno, pod koberci sucho, v potrubí čisto a vysáto, filtr instalovaný, v autě bez vlhkosti nikde neteče dovnitř a přesto se mi pořád mlží levá půlka předního skla,...no prostě záhada, ventilátor funguje ofuk předního skla rovnoměrný a přesto jen půka před řidičem se mlží a před spolujezcem ani prd.

Ještě mne napadlo že kdo jezdil přede mnou tak možná utíral přední sklo nějakou sračkovou hadrou,...protože se mlží i sklo ve dveřích řidiče, no už jsem to drhnul několikrát okenou,...sice je pravda že po vyčištění to bylo chvilku lepší, ale po čase se to zase docela mlžilo a to hlavně při přidání teplého vzduchu, takže asi jediná možnost že by propouštěl ten výměník,...ale že by to jen tak z ničeho nič,...no pokud to nebude ono tak už fakt nevím,...i když nevím jak na to příjdu jestli to jen sem tam pustí kapku,... :roll: :roll: :roll:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

A co jako předposlední možnost zkusit takový ten přípravek na zrcadla do koupelny proti mlžení? :D já vím,tonouci se stébla chytá. Ale pořád lepší než palubovka ven.
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No vida to není tak marný nápad i když pořád asi neodstraním onu příčinu že,...ale pro klidné nervy by to mohlo pomoct ,... :lol: :lol:
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Tak nakonec jsem rozebral přístrojovku a opravdu je v háji výparník, jen mám teď problem kde ho sehnat, na Autokelly jsem ho nenasel, nevíte někdo kde se dají sehnat? díky
Pepa
Manager Týmu

Mlžení

Příspěvek od Pepa »

ArnieGT píše:Tak nakonec jsem rozebral přístrojovku a opravdu je v háji výparník, jen mám teď problem kde ho sehnat, na Autokelly jsem ho nenasel, nevíte někdo kde se dají sehnat? díky
......vrakáč , nebo to hoď na fórum ....:?
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No já bych chtěl raději nový,...
Pepa
Manager Týmu