Corolla Verso 1.8VVTi - problémy s autom.převodovkou

vše ohledně modelové řady Corolla
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Max8888 píše:No mechanik nejsem, ale nezda se mi ze by se prevodovka nebo olej v ni prehrivali, prece olej je na mazani a ne na chlazeni.
:D

Good luck Beavere ;).
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Beaver píše:...to bys jinak koukal jak by se to zhavilo na sucho...
To mi takhle jednou u poláka vytek' olej z diferáku. To byl hukot, panečku. Naštěstí jsem hned zabočil na polňačku u silnice, ale už jsem nemusel brzdit a zastavil jsem krásným elegantním smykem se zablokovanou zadní nápravou. Naštěstí když to zase vystydlo a dal se novej olej, šlo dojet domů, pak stačila výměna gufera a zase to jezdilo. Nicméně zahřáté to určitě bylo 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

1. Nikde jsem nenapsal ze prevodovka nema olej, uved jsem ze je urcen vic na mazani nez na chlazeni. Olej v prevodovce ma vymezenu min a max provozni teplotu, a maxima pri beznem provozu s autem ktere je technicky v poradku dosahnut praktycky nemozne.
2. Pokud by se olej v prevodovce (jak aut. tak man.) prehrival na tolik ze by to melo vliv na provoz a jeho bezpecnost, tak by urcite TOYOTA namontovala kontrolku nebo cidlo teploty oleje PREVODOVKY jak je to u motoru. Mam 3 toyotu a ani jedna to nemela.
3. Pokud se dostaneme k problematice tohoto tema, tak urcite budete souhlasit s tim ze jak horky olej v prevodovce by nebyl tak to nema vliv na razeni. A muj nazor je ze prevodovka u MMT nezaradi proto ze muze byt prehrata spojka, a nebo chyba na ridici jednotce.

Vsem Věčnym rejpalum zdar :wink:
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

ad 1. je to pul na pul, slouzi stejne k mazani i k chlazeni. U beznych aut staci vetsinou chlazeni proudem vzduchu kolem skrine prevodovky a teplota se drzi v prijatelnych mezich, ale ze by se nedalo dosahnout maxima, to bych se tvrdit neodvazil, staic horke pocasi, velka zatez na prevodovku a teplota urcite nebude patrit k nejnizsim.

ad. 2 snimac teploty se montuje do automatu, nevim kolikatej automat a jak starej mas, ale neobvykla vec to neni

ad 3. prehratou spojku ridici jednotka nepozna, snimac teploty tam totiz urcite neni, snimac teploty naplne uz by tam byt mohl. Hlavne ovsem prehrat spojku uz docela dilo a by by potreba toho doahnout pomerne ohavnym zachazenim - pri jizde po okruhu, castem razeni a zatezi lze dosahnout rozzhaveni setrvacniku do takove miry, ze se nektere tuningove odlehcene setrvacniky skladane z nekolika druhu materialu rozpadaji, pripadne v nich vznikaji trhliny.

Jelikoz je MMT roboticka prevodovka, neni uplne nutne, aby tam ten teplomer byl a chyba samozrejme muze byt nejakeho mechanickeho charakteru, kdy se nedari servomotoru zaradit. Zahrata spojka totiz bude delat problemy pri rozjezdu (nebude plynuly), ale jinak nicemu branit nebude.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Mot@ki
Člen Týmu

Příspěvek od Mot@ki »

Max8888 píše:1. Nikde jsem nenapsal ze prevodovka nema olej, uved jsem ze je urcen vic na mazani nez na chlazeni. Olej v prevodovce ma vymezenu min a max provozni teplotu, a maxima pri beznem provozu s autem ktere je technicky v poradku dosahnut praktycky nemozne.
2. Pokud by se olej v prevodovce (jak aut. tak man.) prehrival na tolik ze by to melo vliv na provoz a jeho bezpecnost, tak by urcite TOYOTA namontovala kontrolku nebo cidlo teploty oleje PREVODOVKY jak je to u motoru. Mam 3 toyotu a ani jedna to nemela.
3. Pokud se dostaneme k problematice tohoto tema, tak urcite budete souhlasit s tim ze jak horky olej v prevodovce by nebyl tak to nema vliv na razeni. A muj nazor je ze prevodovka u MMT nezaradi proto ze muze byt prehrata spojka, a nebo chyba na ridici jednotce.

Vsem Věčnym rejpalum zdar :wink:
Taky nejsem automechanik, ale při tření koleček v převodovce zákonitě musí vznikat teplo, musí ho chladit nějaké medium+automatická spojka předává podle mého spoustu tepla oleji. Prostě se musí chladit. Na přístrojové desce se sice objevili ozubená kolečka, ale to neznamená že to nemuselo být kvůli teplu! Prostě čidlo vyhodnotilo teplotu vysokou a vyhodilo chybu.
Navíc za takové závady mohou i předchozí majtelé. Nevymění olej v čas a když ztratí mazací schopnosti, převodovka se přehřeje, zkroutí se kolečka, nebo se vyžíhají a ohýbají se pak zuby. Když se to stane, teplota převodovoky bude enormně vysoká i když s tím autem pojede moje babička.
Nemám zkušenost s automaty, ale vím že jakmile je v ní málo oleje, nebo je v ní cosi co už nemaže, zničíš ji.
U zdravé převodovky by se to stát nemělo...ale pokud se opravdu děje něco s kolečkama, můžeš na ní smažit karbanátky.
Možná semnou nebudete souhlasit, ale pokud vím tak popouštěcí teploty začínají na 250C, protože jsou ozubení z nízkouhlíkové cementované oceli. Pokud změknou, začnou se kroutit a ohýbat, pak vzniká větší tření...
Mot@ki
Člen Týmu

Příspěvek od Mot@ki »

Ondra N. píše:Dobrý večer, tak dávám info k dobru co se týče automatu... Je špatná řídící jednotka.... Cena opravy 40.000 až 80.000kč. Takže to byla moje první a poslední toyotka...
Jasně, kup si Fiata, ser na Toyotu...u Itala najdeš chybu v skoro každém díle. Chápu tvoje rozhořčení, ale koupit si starší automat je risk.
Jednotky jsou drahý, já vím:-(( To vážně nesežneš z vrakáče nějakou starší? Zkus i e-bay atd.
Ale přijde mi to stejně zvláštní. Jednotky většinou přežívají auta. Nesnažil se ji někdo "vylepšit" a udělat zní sportovní? Možná tak ji vykurvil. Měl bys to dát jako závadu a vrátit auto. V některém ze starších časopisů Světa motorů bylo popsaný jak na to. Pokud je to takováhle chyba a auto je nadále nepoužitelné, tak by ti měl vrátit peníze jak bazar tak i soukromá osoba (bývalý vlastník).
Ať už se příště rozhodneš zas pro Toyotu, nebo pro trabanty z dílny VW, přeji hodně zdaru.
Zkus to auto vrátit a uvidíš.
zabo1976
Člen Týmu

Příspěvek od zabo1976 »

Auto som chcel dat skontrolovat v autorizovanom servise lenze dostala sa mi odpoved ze je to normalne a ze v pripade takej jazdy aku som absolvoal sa mohla prehriat a prestat radit. Ze to vlastne nie je problem. Ale mne sa to nezda. Podla mna to nieje normalne. Potrebujem zistit ci uz niekto mal ten problem a ciho odstranil. A ak ano tak co tomu bolo. Ide mi tak trosku aj o to aby sa predosly majtel k tomu postavil fer. Je to predsa len skryta zavada. A mam dost velke obavi ze oprava nebude lacna.
zabo1976
Člen Týmu

Příspěvek od zabo1976 »

Inak automat som kupoval presne s tym rizikom ze to moze dopadnut velmi zle. takze s casti som s tym zmiereny ale daval som velky pozor pri vybere. A za tuto Corolu som radsej priplatil lebo som dufal ze majtel jedna ferovo. Asi to tak ale nebolo. mal som uz niekolko znaciek aut a negancujem ziadne lebo vsetky maju svoje muchy ale japocov povazujem za mimoriaden kvalitne auta. Preto som hladal aj automat radsej japonca.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Treba nikdy takovym zpusobem nejel a tak se mu to nikdy nestalo, to je docela mozny.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
zabo1976
Člen Týmu

Příspěvek od zabo1976 »

Tak už dlho nikto na túto tému nereagoval. Zhruba po najazdení cca 10 000km sa mi dnes závada znova zopakovala a mál som ten istý problém. Proste mi z ničoho nič prestala prevodovka radiť. V kopčeku pri pomalej jazde zaradila neutrál , rozsvietila sa červená kontrolka ozubeného kolečka a nepodarilo sa mi nič zaradiť. Vypol som motor a po chviľke znova naštartoval a prevodovka začala radiť. Prosím Vás mal už niekto podobný problém? ak áno čo nasledovalo aká oprava. Dosť by mi pomohli nejaké informácie. Zatím vďaka.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

A není to spojkou? Jaký je tvůj styl jízdy? Je možné, že je spojka již hodně opotřebovaná - nemusí to být jenom tím, jak s tím kdo zacházel, ale čistě konstrukcí (robotizované) - a třeba je to nějak chráněné. Stejně tak se může ta spojka přehřívat, nemusí to být nutně převodovka či její řízení, i když od té doby co do toyot se*ou každou blbost už nejsou ty auta nejsou co bývaly.

S tím olejem si něco prováděl? Jinak už je docela pozdě reklamovat to no.
Holomek!
ROMAN C.
Člen Týmu

Příspěvek od ROMAN C. »

Dobry den,myslim ze tento problem u automatu dela malo oleje v aut.prevodovce.
newmann
Člen Týmu

Re: Corolla Verso 1.8VVTi - problémy s autom.převodovkou

Příspěvek od newmann »

Pozdravujem vsetkych, mam podobny problem, na Corolle Verso 1,8 VVT-i a s automatom (najazdenych 130000km) sa mi stalo ze nechcelo hodit rychlost, dalo neutral a rozsvietila sa cervena kontrola -vykricnik v ozubenom kruzku, po vypnuti motora a chvilke cakania zacalo radit rychlosti, no po prejdeni par metrov sa to znovu zopakovalo, do servisu som auto dostal pomocou odtahovky. Na druhy den sa auto chovalo rovanko, preslo par km a rovnaky problem. Ako ste to vyriesli? Autorizovany servis "ponuka" opravu za 2.500,- Euro + praca, vraj treba vymenit spojku (alebo nejaku jej cas), riadiacku jednotku a este jeden diel. Viete odporucit servis kde nieco podobne riesili a vedie vyriesit za prijatelnejsiu cenu?
Vdaka.

UPRAVA:
auto som nakoniec dal do autorizovaneho servisu, inde sa tvarili ze mozu na to pozriet, treba im auto doviest, ale vacsina podobnych pripadov aj tak konci v autorizovanom.
Menila sa riadiaca jednotka, servo na spojke,...auto zatial ide, rychlosti sa radia, dufam ze pojde nadalej bez problemov.
Naposledy upravil(a) newmann dne pon 09.11.2015, 09:43, celkem upraveno 1 x.
bapalo
Člen Týmu

Příspěvek od bapalo »

newmann píše:Pozdravujem vsetkych, mam podobny problem, na Corolle Verso 1,8 VVT-i a s automatom (najazdenych 130000km) sa mi stalo ze nechcelo hodit rychlost, dalo neutral a rozsvietila sa cervena kontrola -vykricnik v ozubenom kruzku, po vypnuti motora a chvilke cakania zacalo radit rychlosti, no po prejdeni par metrov sa to znovu zopakovalo, do servisu som auto dostal pomocou odtahovky. Na druhy den sa auto chovalo rovanko, preslo par km a rovnaky problem. Ako ste to vyriesli? Autorizovany servis "ponuka" opravu za 2.500,- Euro + praca, vraj treba vymenit prevodovku, riadiacku jednotku a este jeden diel. Viete odporucit servis kde nieco podobne riesili a vedie vyriesit za prijatelnejsiu cenu?
Vdaka.
ahojte - jedná sa o robotizovanú prevodovku , čo je ako klasická len ju obsluhujú servá. Mal som ten istý problém- výmena spojky -hrozne opotrebovaná a auto ide v pohode .
newmann
Člen Týmu

Příspěvek od newmann »

Tak ja som nakoniec musel obsolvovat vymenu riadiacej jednotky + prislusenstva.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“