Max8888 píše:No mechanik nejsem, ale nezda se mi ze by se prevodovka nebo olej v ni prehrivali, prece olej je na mazani a ne na chlazeni.

Good luck Beavere

To mi takhle jednou u poláka vytek' olej z diferáku. To byl hukot, panečku. Naštěstí jsem hned zabočil na polňačku u silnice, ale už jsem nemusel brzdit a zastavil jsem krásným elegantním smykem se zablokovanou zadní nápravou. Naštěstí když to zase vystydlo a dal se novej olej, šlo dojet domů, pak stačila výměna gufera a zase to jezdilo. Nicméně zahřáté to určitě byloBeaver píše:...to bys jinak koukal jak by se to zhavilo na sucho...
Taky nejsem automechanik, ale při tření koleček v převodovce zákonitě musí vznikat teplo, musí ho chladit nějaké medium+automatická spojka předává podle mého spoustu tepla oleji. Prostě se musí chladit. Na přístrojové desce se sice objevili ozubená kolečka, ale to neznamená že to nemuselo být kvůli teplu! Prostě čidlo vyhodnotilo teplotu vysokou a vyhodilo chybu.Max8888 píše:1. Nikde jsem nenapsal ze prevodovka nema olej, uved jsem ze je urcen vic na mazani nez na chlazeni. Olej v prevodovce ma vymezenu min a max provozni teplotu, a maxima pri beznem provozu s autem ktere je technicky v poradku dosahnut praktycky nemozne.
2. Pokud by se olej v prevodovce (jak aut. tak man.) prehrival na tolik ze by to melo vliv na provoz a jeho bezpecnost, tak by urcite TOYOTA namontovala kontrolku nebo cidlo teploty oleje PREVODOVKY jak je to u motoru. Mam 3 toyotu a ani jedna to nemela.
3. Pokud se dostaneme k problematice tohoto tema, tak urcite budete souhlasit s tim ze jak horky olej v prevodovce by nebyl tak to nema vliv na razeni. A muj nazor je ze prevodovka u MMT nezaradi proto ze muze byt prehrata spojka, a nebo chyba na ridici jednotce.
Vsem Věčnym rejpalum zdar
Jasně, kup si Fiata, ser na Toyotu...u Itala najdeš chybu v skoro každém díle. Chápu tvoje rozhořčení, ale koupit si starší automat je risk.Ondra N. píše:Dobrý večer, tak dávám info k dobru co se týče automatu... Je špatná řídící jednotka.... Cena opravy 40.000 až 80.000kč. Takže to byla moje první a poslední toyotka...
ahojte - jedná sa o robotizovanú prevodovku , čo je ako klasická len ju obsluhujú servá. Mal som ten istý problém- výmena spojky -hrozne opotrebovaná a auto ide v pohode .newmann píše:Pozdravujem vsetkych, mam podobny problem, na Corolle Verso 1,8 VVT-i a s automatom (najazdenych 130000km) sa mi stalo ze nechcelo hodit rychlost, dalo neutral a rozsvietila sa cervena kontrola -vykricnik v ozubenom kruzku, po vypnuti motora a chvilke cakania zacalo radit rychlosti, no po prejdeni par metrov sa to znovu zopakovalo, do servisu som auto dostal pomocou odtahovky. Na druhy den sa auto chovalo rovanko, preslo par km a rovnaky problem. Ako ste to vyriesli? Autorizovany servis "ponuka" opravu za 2.500,- Euro + praca, vraj treba vymenit prevodovku, riadiacku jednotku a este jeden diel. Viete odporucit servis kde nieco podobne riesili a vedie vyriesit za prijatelnejsiu cenu?
Vdaka.