Prosím o radu..NESTARTUJE!
Kolik stála netuším jelikož já jsem jí nekupoval. Ta baterka byla v autě minimápně pět let a byla zn. BOSCH SILVER Tuším 55Ah (nebo v čem se to udáváJimmi píše:Co to bylo za baterku, za kolik, a jak byla stará? Levné baterky jsou opravdu schopné odejít nenadále....

- pajec
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny, máme s rodičema podobný problém. Máme Corollu E9 a když otočím klíčkem tak se neděje vůbec nic. Když jsme ji zkusili roztlačit tak chytla a jela, ale svítí jen hlavní světlomety a výstražné jinak nic, ani blinkry samostatně, ani koncové světla, ani brzdové světla prostě nic. Když jsme pak motor vypli tak už zase nešla zpátky nastartovat. Nevíte v čem by mohl být problém? Díky
Corolla E10 1,3 XLi 16V, 55kW, 4E-FE, r.v. 1996
To tě teda asi moc neporadím. Je to divný. To že je asi baterka v čudu je jisty možná je jen nějak vyskratovaná a vybíjí se. Divné je, že po roztlačení svítí jen něco. Podívej se na pojistky. Nevím jak je to zaokruhované.Rozhodně začni u té baterky, prohlédní pojistky i ty u baterky. To udělej jako první krok.
- pajec
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Díky. Ještě jsem si vzpomněl, že neukazuje ani teplotu, ani stav paliva ani to "economy" nefunguje. Pojistky jsme zkoušeli snad všechny, ale bez úspěchu. Každopádně jsem z toho fakt mimo, že nic nesvítí jen hlavní světlomety (tlumené nesvítí) a blinkry taky nefungujou jen když dám výstražné.
No zkusíme vyměnit tu baterku a uvidíme.

Corolla E10 1,3 XLi 16V, 55kW, 4E-FE, r.v. 1996
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Asi bych to videl na problem mezi altikem a baterkou.
Kdyz sem mel kdysi straryho medoura "piano", tak ten bez baterky taky jezdil a svitil .. ale to bylo tak vsechno....
A u tebe to vypada na neco podobnyho razu..
Kdyz sem mel kdysi straryho medoura "piano", tak ten bez baterky taky jezdil a svitil .. ale to bylo tak vsechno....
A u tebe to vypada na neco podobnyho razu..
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Trosku si tu ted jen zahadam - hlavni svetlomety, predpokladam, ze jsou dalkove a nejspis tedy jen svetelne houkacka, ne?pajec píše:Díky. Ještě jsem si vzpomněl, že neukazuje ani teplotu, ani stav paliva ani to "economy" nefunguje. Pojistky jsme zkoušeli snad všechny, ale bez úspěchu. Každopádně jsem z toho fakt mimo, že nic nesvítí jen hlavní světlomety (tlumené nesvítí) a blinkry taky nefungujou jen když dám výstražné.No zkusíme vyměnit tu baterku a uvidíme.
Vystrazna svetla byvaji v elektronice v jine casti, nez bezne veci - v te bezpecnostni, ktera je trvale napajena, aby bylo mozne je kdykoli zapnout. Je mozny, ze tam je zapojena i ta svetelna houkacka.
No, z toho bych rekl, ze bud je baterka v haji, nestaci napajet nic dalsiho nebo je nekde preruseny obvod do zbytku elektroniky (ty bezne veci) - a to muze byt skrze pojisktu, rele, upadly kabel.
Trochu by to vysvetlovalo i to mozne nastartovani po roztlaceni - jde o to, ze asi bude ve voze elektronika motoru a elektronika pro to "ostatni". A tim, ze to roztlacis, tak napajena elektronika motoru naskoci a zacne ridit motor, ale upadly drat, pojistka, rele (viz vyse) neumozni napajet tu druhou elektroniku.
Nicmene opravdu jen zkousim hadat.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokud po roztlačeni zhasne kontrolka dobíjení a pojistky jsou ok tak jsou jen dvě možnosti. Start rele nebo kostra. Vzhledem ke stáří auta bych řekl že kostra. Bez potřebného vybavení přeji úspěšný lov.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
to máš sice pravdu ale i to malé napětí stačí k tomu aby správně přeplo open circuit rele a víš že máš závadu hledat v kostre nebo startovacím okruhu. Kabelový svazek má několik zemnících bodů které musí být funkční. Například odpojís li ty co kostri zadní část svazku tak při zapnutí potkávácich světel rozsvítís i blinkry. Při zapnutí výstražných blinkru rozsvítís obrysovky a tak bych mohl pokračovat. To vše za předpokladu že je ok baterie,nějakým způsobem dobíji alternator,starter je ok a všechny pojistky a rele.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
Re:
Moje zkusenost rika, jednoduse receno, deji-li se na voze zahadne veci a podivne spoustene/nespoustene funkce - je to kostralibor12 píše:to máš sice pravdu ale i to malé napětí stačí k tomu aby správně přeplo open circuit rele a víš že máš závadu hledat v kostre nebo startovacím okruhu. Kabelový svazek má několik zemnících bodů které musí být funkční. Například odpojís li ty co kostri zadní část svazku tak při zapnutí potkávácich světel rozsvítís i blinkry. Při zapnutí výstražných blinkru rozsvítís obrysovky a tak bych mohl pokračovat. To vše za předpokladu že je ok baterie,nějakým způsobem dobíji alternator,starter je ok a všechny pojistky a rele.

Re:
Ano, když mi u jednoho nejmenovaného polského auta v italské licenci šly stěrače zastavit jenom rozsvícením dálkových světel, přičemž při zapnutí čehokoli se rozsvítily zcela náhodně nějaké kontrolky na palubovce (přičemž to něco se někdy zaplo a někdy ne), byla to...... ano, kostra je vítězatilius píše: ...moje zkusenost rika, jednoduse receno, deji-li se na voze zahadne veci a podivne spoustene/nespoustene funkce - je to kostra...