E11-Tažné zařízení

vše ohledně modelové řady Corolla
Pandy
Řidič

Příspěvek od Pandy »

Ahoj všem. Otevřel jsem tuto problematiku a tak taky odpovídám. Na mou Corollku jsem si nechal namontovat tažný za 4760,- celý komplet i s prací. Není to sice bajonet a tak kouli vozím stále. To mě ale nevadí, protože je tak chráněna záď vozu před "umělci" za volantem. Nárazník se trochu řezat musel, ale není to skoro vidět - je to zespodu. Dělal mě to Wujčík v Brně a bylo to za pár hodin hotový (našel jsem ho na Netu). Technická byla bez problému. Mějte se.
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
Ridertommy
Člen Týmu

Příspěvek od Ridertommy »

Ahoj byl by někdo ochotný zaslat fotky tažného na E11? Chtěl bych tažné,ale vždy jsem našel tz. na pevno, kdy je na autě vydlice do které se 2 šrouby přišroubuje koule. Problém, je v tom, že jsem tento typ viděl na jiných autech,(popř. na netu na corolle) a při demontované kouly kouká pod nárazníkem nevzhledná vidlice. Je to sportovní auto a nerad bych ho nějak opticky hyzdil (a přitom kouly potřebuju).Nemáte např. někdo zkušenosti s dražším bajonetem? Ten by i po demontáži neměl být vidět. Díky moc
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

Ridertommy píše:Je to sportovní auto a nerad bych ho nějak opticky hyzdil (a přitom kouly potřebuju).Nemáte např. někdo zkušenosti s dražším bajonetem?
kouly :D

sportovní auto...no budiž :)
já to můžu nafotit, je to bosal tažné, ale je napevno, koule jde sice sundat, ale zůstanou tam ty úchyty.. mám jí tam pořád, protože si nedovedu představit, jakou silou bych měl povolit ten šroub, co jí drží :))

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Musíme taky namontovat tažný - Podle toho co tu píšete si ho můžu namontovat sám ovšem poté s tím musím na technickou........Platím cenu za plnou technickou nebo jen za kontrolu tažného zařízení?

Je tam i poplatek při zápisu do TP?

Děkuji
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

u nas chteli na technické i na magistrátu videt kdo mntoval a zda na to má "licenci" .
nevím zda to ma být nebo ne, každopadne mam od dodavatele doklad o proskolení o montáži a reg číslo jejich servisu takže sem jim to ukázal a nehádal se.Osobne ale vím že je to "kus od Kusu"

hod mi do sz kde jsi tažné kupoval a možná pomohu ( pokud ješte nekupoval poradím dke a s certifikátem pomohu :') ).
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Montoval jsem si v létě sám na jednu E10, koupeno přes jednoho polského prodejce, co na aukru prodává různé autodíly, cena 2200,- + 200,- elektrika, montáž svépomocí (celkem jsem si zanadával, přesnost výroby není silná stránka polského průmyslu), následně návštěva stk - myslel jsem, že to budou nějak víc zkoumat, ale jenom vyzkoušeli elektriku, vystavili mi protokol za nějakých 200,- a na úřadě jsem dal tento protokol + typový list od výrobce a úředník neměl co protestovat - prodejce (výrobce) byl v nějakém seznamu schválených ministerstvem dopravy, takže co jsem si zjišťoval, proto jsem si ho mohl namontovat sám. Ten seznam je někde na stránkách ministerstva, ale to se nezlob, hledat se mi to teď nechce.

Od té doby jsem za tím táhl aji 900 kg nebržděných a nebyl problém.

:D

Obrázek
Holomek!
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

Znovu oživím téma. Zanedlouho budu potřebovat tažné na corollu. Poradíte kde se dá koupit za dobrou cenu? Našel jsem třeba toto http://www.vapol.cz/cz/produkt/tazne-za ... a-corolla/
Chtěl bych oddělávací, ale našel jenom drahé...

Ještě jedna technická... Pokud je koule :) pevná (jako v odkazu) musim ji mít stále namontovanou? Neb bych mohl povolit ty dva šrouby a jezdit bez ní?
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
vind.o
Navigátor

Příspěvek od vind.o »

Pokud máš kouli na 2 šrouby, tak ji sundávat nemusíš (ale můžeš :lol: ). Pokud máš bajonet nebo podobné kostr. řešení, tak v okamžiku, kdy nevyužíváš kouli dolů.
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme :o), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

vind.o píše:Pokud máš kouli na 2 šrouby, tak ji sundávat nemusíš (ale můžeš :lol: ). Pokud máš bajonet nebo podobné kostr. řešení, tak v okamžiku, kdy nevyužíváš kouli dolů.
:thumbsup: dík za info
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

ještě tak max.14dní a budu to muset řešit. Skusím prvního Honzu a uvidí se :wink:

díky
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

Rampo pamatuješ www adresu toho eshopu? Máš přichycení zespod do nosníků? Co jsem hledal po netu tak se mi zdá, že každý výrobce má jinak vyřešený úchyty...
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

nakonec jsem koupil tady http://www.e-taznezarizeni.cz/tazne-zar ... z1515.html
celkem spokojenost. Jen každýmu doporučím vzít závitníky, a protáhnout každej závit... jinak pohododa. Zítra jedu na STK pro potvrzení typového listu a pak zajít na DI a je hotovo.

Montáž i s elektrikou cca 8h

Abych nezapomněl... Jde o výrobce/dovozce VAPOL.CZ
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Odpovědět