Teplotní čidlo

vše ohledně modelové řady Celica
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Beaver píše:Tak jsem to hledal a nenašel, jedinej snímač je tam při pohledu do motorového prostoru vpravo, zapíchnutej do motoru a posílá signál do ECU.
souhlas. Ted jsem neco hledal v epc toy,tak jsem se na to dival. Ten zpusob mereni je zajimavy. :D priznam se take jsem ho tak delal :D Pak mi byl porazen jiny. Staci ohmetr a zmerit odpor. Koupis ho v kazdem baumarktu elektro cca 200,a vyuzijes ho ke spouste jinych veci.
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Tak píšu jen tak pro informaci.Dneska teda přišla vhodná chvíle mrknout na to čidlo teploty a nalezeno.Je přesně za sáním.Dostat se k němu je nutnost sundat celé sání.Tak čelikám čest.
Obrázek
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Tak po zjištění situace.Já jsem člověk,který uzná,když má pravdu někdo jiný a podle zjištění je Beaver pravdu.To čidlo má jiný charakter odporu,než bych potřeboval.Tak a td mi porad tě kde bych sehnal rozbočku(T kus),který bych našrouboval místo toho čidla do bloku a do něj pak s jedné strany to čidlo orig. a s druhé strany na ten budík????
Díky za rady. :)
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tkus s metrickym závitem se používají u chlazení a vzduchotechniky. Vrtat to asi nikam nechceš? Ale tím že budou obě čidla mimo motor,nevím nakolik to ovlivní přesnost měření. Přece jen teď je origo čidlo v kontaktu s cirkulujíci chladicí kapalinou. Když tam našroubuješ tkus,voda do něj sice nateče,asi se to celé ohřeje od motoru ale nevím jestli to bude natolik přesné.
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

No ono to je podle mého dost o hubu vrtat do bloku.Jednak se ti do vody dostanou piliny a sekne se termostat a měl bych s toho docela luft.Ta rozbočka bude lepší.
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No nemyslel jsem přímo do bloku. Najít něco třeba housing termostatu,jestli by nešel odšroubovat a dat ho tam. Tím že origo čidlo posílá signál do ecu a bude rozdíl teploty tím že ho dáš vlastně ten a nebude tak ohřáte nebo se ohřeje za delší dobu mohlo by to mít vliv na bohatost směsi. Já bych origo nechal tam kde je a pokud máš tu vložku která se vrtá a osazuje čidlo do ní,snažil bych se pro ní někde najít místo.
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

No jak jsem na to koukal,tak kdyby to bylo s hliníku,ten hosting kde je termostat,tak není problém,já hliník vařím tak bych si nechal udělat závit a přivařil,jenže ono to je s plastu a s tím mám špatné zkušenosti.Vždycky to teče atd.
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

A co vyřiznout závit přímo do toho plastu? To by nešlo? Určitě to bude termoset takže bude tvrdý. Nebo ještě instaláteri používají takové objimky které se utáhnou kolem trubky a vyvrtá díra aby si udělali odbočku. Ale tam bude asi palcový závit. To tvoje čidlo má jaký rozměr? Problém u toho tkusu co se používají ve vzduchotechnice a chladírenství mají všechno vnitřní závity a jsou stejně na všech stranách. Jestli třeba bude origo a nové rozdílné tak bude o další problém víc.
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

no do toho plastu by to šlo,ale zase jsi před termostetem nebo za????Před že,no tak tam by to možná šlo.To jsou problémy,to jsou problémy.Já chtěl původně vacuum metr ale nebyl a ani mi nebyl schopen říct kdy bude.A nebo ještě mě napadlo,že jsi nechaám vyrobit takový mezikus a rozřežu nekde hadici a tam to fláknu.
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To jsi za termostatem. Ale tam se dávají čidla normálně,ne před něj. I když budeš dělat mezikus tak už bude také za ne? Alespoň budeš vědět že má správnou funkci. Myslíš dat to někam mezi chladičem a výstupem z motoru? To by mělo být správně. Rozhodně by ale kvůli přesností čidla mělo být v cirkulujíci kapaline.
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

No mezikus je ve výrobě,ale nevím sakra kterou hadici můžu rozdělit,kde ta voda bude cirkulovat.A nebo mě napadla jedna věc,ted jsem v manuálu našel,že v chladiči dole je vypouštěcí šroub.Že bych ho zrušil a tam dal ten snímač?????Bude tam cirkulovat voda????
Obrázek
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Tak pokud by někdo někdy hledal čidlo teploty vody na 7,tak je tady(viz.foto)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Mezikus bych osadil na vrchní přívod do chladiče. Na místě vypustneho šroubu právě díky chladící už bude voda o nějaký ten stupeň nižší. Řádově se dá mluvit o nějaký 30st méně.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Vodo-topo-plyn - hromě nějaký Téčko s vhodným závitem se určitě musí dát sehnat...
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Tak a je to vyřešeno.Udělal jsem si mezikus na hadice a do něj to čidlo co má být a hodím to na hadici na topení.Vývod je přímo s hlavy a voda tam cirkuluje pořád,tak tam bude taková teplota jaká je v celém okruhu.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“