souhlas. Ted jsem neco hledal v epc toy,tak jsem se na to dival. Ten zpusob mereni je zajimavy.Beaver píše:Tak jsem to hledal a nenašel, jedinej snímač je tam při pohledu do motorového prostoru vpravo, zapíchnutej do motoru a posílá signál do ECU.
Teplotní čidlo
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
-
Amadeus
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak po zjištění situace.Já jsem člověk,který uzná,když má pravdu někdo jiný a podle zjištění je Beaver pravdu.To čidlo má jiný charakter odporu,než bych potřeboval.Tak a td mi porad tě kde bych sehnal rozbočku(T kus),který bych našrouboval místo toho čidla do bloku a do něj pak s jedné strany to čidlo orig. a s druhé strany na ten budík????
Díky za rady.
Díky za rady.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tkus s metrickym závitem se používají u chlazení a vzduchotechniky. Vrtat to asi nikam nechceš? Ale tím že budou obě čidla mimo motor,nevím nakolik to ovlivní přesnost měření. Přece jen teď je origo čidlo v kontaktu s cirkulujíci chladicí kapalinou. Když tam našroubuješ tkus,voda do něj sice nateče,asi se to celé ohřeje od motoru ale nevím jestli to bude natolik přesné.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No nemyslel jsem přímo do bloku. Najít něco třeba housing termostatu,jestli by nešel odšroubovat a dat ho tam. Tím že origo čidlo posílá signál do ecu a bude rozdíl teploty tím že ho dáš vlastně ten a nebude tak ohřáte nebo se ohřeje za delší dobu mohlo by to mít vliv na bohatost směsi. Já bych origo nechal tam kde je a pokud máš tu vložku která se vrtá a osazuje čidlo do ní,snažil bych se pro ní někde najít místo.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A co vyřiznout závit přímo do toho plastu? To by nešlo? Určitě to bude termoset takže bude tvrdý. Nebo ještě instaláteri používají takové objimky které se utáhnou kolem trubky a vyvrtá díra aby si udělali odbočku. Ale tam bude asi palcový závit. To tvoje čidlo má jaký rozměr? Problém u toho tkusu co se používají ve vzduchotechnice a chladírenství mají všechno vnitřní závity a jsou stejně na všech stranách. Jestli třeba bude origo a nové rozdílné tak bude o další problém víc.
-
Amadeus
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no do toho plastu by to šlo,ale zase jsi před termostetem nebo za????Před že,no tak tam by to možná šlo.To jsou problémy,to jsou problémy.Já chtěl původně vacuum metr ale nebyl a ani mi nebyl schopen říct kdy bude.A nebo ještě mě napadlo,že jsi nechaám vyrobit takový mezikus a rozřežu nekde hadici a tam to fláknu.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To jsi za termostatem. Ale tam se dávají čidla normálně,ne před něj. I když budeš dělat mezikus tak už bude také za ne? Alespoň budeš vědět že má správnou funkci. Myslíš dat to někam mezi chladičem a výstupem z motoru? To by mělo být správně. Rozhodně by ale kvůli přesností čidla mělo být v cirkulujíci kapaline.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Vodo-topo-plyn - hromě nějaký Téčko s vhodným závitem se určitě musí dát sehnat...
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz