Výměna těsnění pod hlavou
Idaho píše:kup tvrzenej ořech a nech ho na soustruhu sjet na minimální vnejsí prumer. Já když to videl tak sem si říkal - tím makovici na 130-150Nm nikdy neutáhnu a ejhle vydržel už 4 suprywarrior píše:presne,taky jsem na to cucel jak blbej.Orech na to nemuzu nikde sehnat,tak se koupi normalni prstinek a trosku se serizne,navari,..Tonda píše:Nevím jak u tvé Rollky ale na té mé je hlava přišroubovaná šrouby s torxovou hlavou (nebo jak se tomu říká) prostě ten tisícihran.Hleděl jsem na to jako kreténTak ať nejsi taky zaskočenej a nesháníš to na rychlo.
Dobrej nápad.

MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Tak těsnění jsem vyměnil, nicméně původní prasklé nebylo a přestože hlava skřivená také nebyla, tak se voda strácí dál, je tam tedy pravděpodobně někde prasklina, případně je prasklina v bloku. Ten motor údajně jezdil několik km bez řemenu k alternátoru, tím pádem i bez vodní pumpy, motor byl uvařen a tak bych se ani nedivil, kdyby to byl blok. Blok je z litiny a nalil-li tam bývalý majitel studenou vodu, jak tvrdil, hned po uvaření, tak bych se tomu ani nedivil. Dá se bez demontáže podle nějakých indicií poznat, zda je v háji hlava nebo blok??? Jestli tam dám jinou hlavu a voda bude stále mizet, tak už to se mnou asi fakt sekne.
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1.3 1986 Prodáno
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1,4 1994 Prodáno
Mám náhradní hlavu, která je určitě dobrá, asi jí zkusím vyměnit a uvidím.Idaho píše:primárne natlakuj hlavu a potom řeš blok, pokud hlava projde tlakovou zkouškou bude to blok ale nejčasteji praskaj ty makovice..
Možná to bude zbytečná práce, ale jiné řešení není. Když se to nezlepší, budu mít jistotu, že je to blok.
Je divný, že to někdy uniká a někdy ne. Pára jde ze studenýho motoru na volnoběh, ze zahřátýho jde jen při přidání plynu. V oleji myslím voda moc není, na měrce je pouze olej, ale na víčku pěna je. Na volnoběh to trochu kolísá a cuká a z výfuku občas jakoby víc bafne, ale za jízdy vše OK.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Byl nektery z pistu nebo pripadne nektera ze svicek cistsi nez ostatni ? Pokud voda neunika ve stopovem mnozstvi, cisti parni efekt spalovaci prostory a elektrody svicek, takze lze identifikovat, do ktereho valce se dostava.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
Svíčky i písty byly naprosto stejné - žádný rozdíl.Beaver píše:Byl nektery z pistu nebo pripadne nektera ze svicek cistsi nez ostatni ? Pokud voda neunika ve stopovem mnozstvi, cisti parni efekt spalovaci prostory a elektrody svicek, takze lze identifikovat, do ktereho valce se dostava.
Ta hlava, co tam chci dát, je z mého starého motoru a byla v pohodě. Vyměním na ní gufera dříků ventilů, zabrousím sedla a šup s ní na motor.Tonda píše:ojojoj to je další záserNo tu hlvu jsi mněl nechat natlakovat když byla dole.........to je zásadní chyba.A jestli máš náhradní,tak bych ji tam taky hnet nedával,ale raději ji nejdřív nechal natlakovat.Nikdy nevíš
S tím natlakováním ještě uvidím, ale asi by to nebylo špatný...
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, ona ta voda muze mizet i tak, ze zza studena nikde nic netece a jakmile se motor ohreje a system se natlakuje, tak prochazi malinkyma netestnostma v chladici nebo nekde kde je volnejsi hadicova spona.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
Petrr píše:Ještě mě napadlo, jestli se do motoru nemůže dostat voda skrze karburátor, když vypadají všechny svíčky i válce stejně a voda jde do výfuku, ale to je asi blbost...
Známímu jsem teť rozdělával a přetěsňoval karbec na Formanu a přez něj voda jde.Ale u Toyot netuším jak to je,takže neporadím
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Mě právě připadá, že do karburátoru jde voda kvůli sytiči, ale jistý si nejsem.Tonda píše:Petrr píše:Ještě mě napadlo, jestli se do motoru nemůže dostat voda skrze karburátor, když vypadají všechny svíčky i válce stejně a voda jde do výfuku, ale to je asi blbost...
Známímu jsem teť rozdělával a přetěsňoval karbec na Formanu a přez něj voda jde.Ale u Toyot netuším jak to je,takže neporadím