Výměna těsnění pod hlavou

vše ohledně modelové řady Corolla
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

a co potom dotahovat diesla,tam ten moment vyskočí i na 30-45kg 8)
toyota corolla 4E FE 65kW
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

s tim orechem je to uz vyresene.co tedy ty ventily?
celica 1,6
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Idaho píše:
warrior píše:
Tonda píše:Nevím jak u tvé Rollky ale na té mé je hlava přišroubovaná šrouby s torxovou hlavou (nebo jak se tomu říká) prostě ten tisícihran.Hleděl jsem na to jako kretén :wink: Tak ať nejsi taky zaskočenej a nesháníš to na rychlo.
presne,taky jsem na to cucel jak blbej.Orech na to nemuzu nikde sehnat,tak se koupi normalni prstinek a trosku se serizne,navari,.. :wink:
kup tvrzenej ořech a nech ho na soustruhu sjet na minimální vnejsí prumer. Já když to videl tak sem si říkal - tím makovici na 130-150Nm nikdy neutáhnu a ejhle vydržel už 4 supry :D

Dobrej nápad. :wink:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

Tak těsnění jsem vyměnil, nicméně původní prasklé nebylo a přestože hlava skřivená také nebyla, tak se voda strácí dál, je tam tedy pravděpodobně někde prasklina, případně je prasklina v bloku. Ten motor údajně jezdil několik km bez řemenu k alternátoru, tím pádem i bez vodní pumpy, motor byl uvařen a tak bych se ani nedivil, kdyby to byl blok. Blok je z litiny a nalil-li tam bývalý majitel studenou vodu, jak tvrdil, hned po uvaření, tak bych se tomu ani nedivil. Dá se bez demontáže podle nějakých indicií poznat, zda je v háji hlava nebo blok??? Jestli tam dám jinou hlavu a voda bude stále mizet, tak už to se mnou asi fakt sekne.
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1.3 1986 Prodáno
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1,4 1994 Prodáno
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

primárne natlakuj hlavu a potom řeš blok, pokud hlava projde tlakovou zkouškou bude to blok ale nejčasteji praskaj ty makovice..
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

Idaho píše:primárne natlakuj hlavu a potom řeš blok, pokud hlava projde tlakovou zkouškou bude to blok ale nejčasteji praskaj ty makovice..
Mám náhradní hlavu, která je určitě dobrá, asi jí zkusím vyměnit a uvidím.
Možná to bude zbytečná práce, ale jiné řešení není. Když se to nezlepší, budu mít jistotu, že je to blok.
Je divný, že to někdy uniká a někdy ne. Pára jde ze studenýho motoru na volnoběh, ze zahřátýho jde jen při přidání plynu. V oleji myslím voda moc není, na měrce je pouze olej, ale na víčku pěna je. Na volnoběh to trochu kolísá a cuká a z výfuku občas jakoby víc bafne, ale za jízdy vše OK.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Byl nektery z pistu nebo pripadne nektera ze svicek cistsi nez ostatni ? Pokud voda neunika ve stopovem mnozstvi, cisti parni efekt spalovaci prostory a elektrody svicek, takze lze identifikovat, do ktereho valce se dostava.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

Beaver píše:Byl nektery z pistu nebo pripadne nektera ze svicek cistsi nez ostatni ? Pokud voda neunika ve stopovem mnozstvi, cisti parni efekt spalovaci prostory a elektrody svicek, takze lze identifikovat, do ktereho valce se dostava.
Svíčky i písty byly naprosto stejné - žádný rozdíl.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

ojojoj to je další záser :cry: No tu hlvu jsi mněl nechat natlakovat když byla dole.........to je zásadní chyba.A jestli máš náhradní,tak bych ji tam taky hnet nedával,ale raději ji nejdřív nechal natlakovat.Nikdy nevíš :wink:
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

Tonda píše:ojojoj to je další záser :cry: No tu hlvu jsi mněl nechat natlakovat když byla dole.........to je zásadní chyba.A jestli máš náhradní,tak bych ji tam taky hnet nedával,ale raději ji nejdřív nechal natlakovat.Nikdy nevíš :wink:
Ta hlava, co tam chci dát, je z mého starého motoru a byla v pohodě. Vyměním na ní gufera dříků ventilů, zabrousím sedla a šup s ní na motor.
S tím natlakováním ještě uvidím, ale asi by to nebylo špatný...
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Mimochodem, ona ta voda muze mizet i tak, ze zza studena nikde nic netece a jakmile se motor ohreje a system se natlakuje, tak prochazi malinkyma netestnostma v chladici nebo nekde kde je volnejsi hadicova spona.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

tak uz mam srovnanou hlavu (viz galerie) A ted to horsi,skladani :roll: Jen abych z toho neudelal sestivalec :lol: mno ne zeby to vadilo...
celica 1,6
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

Ještě mě napadlo, jestli se do motoru nemůže dostat voda skrze karburátor, když vypadají všechny svíčky i válce stejně a voda jde do výfuku, ale to je asi blbost...
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Petrr píše:Ještě mě napadlo, jestli se do motoru nemůže dostat voda skrze karburátor, když vypadají všechny svíčky i válce stejně a voda jde do výfuku, ale to je asi blbost...

Známímu jsem teť rozdělával a přetěsňoval karbec na Formanu a přez něj voda jde.Ale u Toyot netuším jak to je,takže neporadím
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

Tonda píše:
Petrr píše:Ještě mě napadlo, jestli se do motoru nemůže dostat voda skrze karburátor, když vypadají všechny svíčky i válce stejně a voda jde do výfuku, ale to je asi blbost...

Známímu jsem teť rozdělával a přetěsňoval karbec na Formanu a přez něj voda jde.Ale u Toyot netuším jak to je,takže neporadím
Mě právě připadá, že do karburátoru jde voda kvůli sytiči, ale jistý si nejsem.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“