Klepani 4E-FE pri pusteni plynu
Taky mám kovové cvakání, mizí a zase se objevuje podle otáček (nepravidelně). Kamarád (servismen v Hondě) říká, že jde o vstřikovače, prý nejsou vadné, ale cvakají. Ventily prý zní více dunivě.
Toto, ale podle mně není případ klepání u Pety.
A klepání se mi ozývá taky, nejvíc slyšitelné na volnoběh. Já si myslím, že klepe stále, jen když se zvýší otáčky = zvýšení hluku = zvýšení frekvence klepání - už to nejde postřehnout.
Mechanici mají strašně rádi zákazníky co z motoru něco slyší. Až mi něco v motoru klekne, tak je všechny navštívím a pořádně jim naklepu, aby to taky slyšeli.
Toto, ale podle mně není případ klepání u Pety.
A klepání se mi ozývá taky, nejvíc slyšitelné na volnoběh. Já si myslím, že klepe stále, jen když se zvýší otáčky = zvýšení hluku = zvýšení frekvence klepání - už to nejde postřehnout.
Mechanici mají strašně rádi zákazníky co z motoru něco slyší. Až mi něco v motoru klekne, tak je všechny navštívím a pořádně jim naklepu, aby to taky slyšeli.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
pleskanie
mne zase plieska klinovy remen (ako ked niekoho fackujrtr :-), robi to kusok remenice, ktory tam vlastne ani nie je - je odlomeny a pretot o plieska a derie klinovy remen.
tiez mi tam nieco vrci, to bude asi vyfuk v smrtelnych krcoch.
a tiez som vcera pocuval zozadu iduci plechovy cinkot. netusil som co to moze byt, az kym som si nespomenul, ze mam v kufri cisnky wok s takou drotenou mriezkou, ktora na nom veselo nadskakovala a cinkotala :-)
drgi
tiez mi tam nieco vrci, to bude asi vyfuk v smrtelnych krcoch.
a tiez som vcera pocuval zozadu iduci plechovy cinkot. netusil som co to moze byt, az kym som si nespomenul, ze mam v kufri cisnky wok s takou drotenou mriezkou, ktora na nom veselo nadskakovala a cinkotala :-)
drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
- Bruni
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
budete sa mozno cudovat,ale moze to byt spojkove lozisko.aj ja som mal pocit,ze v motore mi nieco klepka,ale na Pezinskej Babe mi JJtom predviedol ten klepot spojkoveho loziska.TO BOLO TO CO MI KLEPKALO!!!
)))
pri zatazeni ho nepocut,pri vymacknutej spojke detto...len na volnobeh ked sa skludnia decibely,alebo ked auto stoji...;o)))

pri zatazeni ho nepocut,pri vymacknutej spojke detto...len na volnobeh ked sa skludnia decibely,alebo ked auto stoji...;o)))
To bych se Bruni možná hádal. Už v autoškole nám říkali, že nemáme na křižovatce stát "na spojce", protože v tomto režimu je spojkové ložisko aktivní a ničí se. Bane.... teď si uvědomuju, že to je vypínací ložisko, Ty máš asi na mysli nějaké ložisko hlavní. Ale hluk dělá většinou to vypínací, právě při sešlápnuté spojce....
Mluvíte oba o stejném ložisku. V autoškole ti to říkali dobře a Bruni má také pravdu:-).Jimmi píše:To bych se Bruni možná hádal. Už v autoškole nám říkali, že nemáme na křižovatce stát "na spojce", protože v tomto režimu je spojkové ložisko aktivní a ničí se. Bane.... teď si uvědomuju, že to je vypínací ložisko, Ty máš asi na mysli nějaké ložisko hlavní. Ale hluk dělá většinou to vypínací, právě při sešlápnuté spojce....
Ložisko je po čase slyšet, hlavně když někdo často stojí na spojkovém pedálu. Ložisko se vyběhá, a začne mít vůli. Protože je pevně připevněno pouze na hřídeli spojky, tak se při vyšlápnuté spojce začne po obvodu chvět, tedy kuličky, boční a vnější pouzdro ložiska, které mohou rezonovat o vidličku. Pokud se pedál sešlápne, vidlička zatlačí na boční, potažmo i vnější pouzdro, chvění ustane a ložisko ztichne. Jestli ne, a je slyšet i po sešlápnutí spojky, tak je nejspíš před smrtí.