yaris a xenóny

vše ohledně modelové řady Yaris
mr.neo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.neo »

Tak dneska po 2 hodinach montaze (byly problemy s upevnovacima svorkama) se nainstalovala prvni sada Xeonu H1 6000K na prvni auto saab 9000. Rorzdil ve svetlu fakt obrovsky, clovek pak vidi uplne vsechno. Zatim fakt bomba.

Hned v pondeli letim pro dalsi sadu H4 xenon + halogen dalkovky do dalsiho saabu a pak nakonec yariska. Tato sada me byla doporucena kvuli problemu s xenonama na dalkovych svetlech, vysuvne nejsou uplne nejlepsi, bi-xenon pry totlani blbost a tohle asi nejlepsi varinta.

Jen co udelam par fotek hodim zde.
Yariska 1,0 Blue - 51 kW - sportovni vzduchovy filtr - sportovni a kozeny packet - LED parkovacky - H4 65W Blue - 185/60 R14 Hankook K416- 175/65 R14 Goodyear UG6 -
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

ja zas poznam chlapca,ktory ma stretavacie xenon a dialkove obycajne ziarovky :) povedal,ze radsej chodi na xenone,lebo hodi dialkove a vidi menej,ako ked ma stretavacky :lol: :lol: :lol:
ale kolko ludi,tolko nazorov 8)
podstatne je,ze rozdiel je znatelny :twisted:
mio
Věčnej rejpal

H4 xenon

Příspěvek od mio »

Nevie niekto dobry typ na H4 ktore by mali nadych ladovo biele az slabo modre svetlo, a kde by som to mohol kupit bud KOSICE-PRESOV alebo nejaky online shop? Hlavne ci tie 6000K H4 neposkodia vnutornu parabolu svetlometu? Co vravite na tie nove Philips Xtremepower s 80% svietivostou? neviem ci to svieti na ladovo bielo alebo zase tak obycajne...
Naposledy upravil(a) mio dne stř 14.11.2007, 10:00, celkem upraveno 1 x.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

no ja som z kosic a objednaval som ich z netu,poznam sraca,co to montuje aj tu v KE a ma lepsie ceny,ako ine firmy...
ak chces len ziarovky,tak mam oskusane osram cool blue a svietili nejako takto :wink: pokial sa pametam,stali okolo 800 sk Obrázek
a parabolu to v ziadnom priapade neposkodi...
mne bolo povedane,vraj bezna ziarovka robi 80% tepla a 20% svetla a xenon robi vraj viac svetla,pri mensom teple... Obrázek
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Cauko Ico, no tie CoolBlue som daval kamosovi a ja mam teraz OSram Silverstar, a co ja viem velmi nebola ta farba Coolova modra ani velmi biele to nieje oproti tym s xenonovym plynom dnu. Stale je to oproti nim do zlta... prave mi ide o znacku/typ tych cca 6000K co vacsina odporuca,ze kde sa to da kupit a zakolko...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

no u nas v ke co som zistoval od 14 vyssie aj s montazou ... xenon samotny zozenies hockde,maju ho dokonca aj v optime,ale tam je tusim cena az 18 za bixenon... ja odporucam objednat z netu za nejaku prijatelnu cenu a domontovat to tu :D a na nete je toho teda na vyber... od 4300k az po 16000k...
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ičo píše:no u nas v ke co som zistoval od 14 vyssie aj s montazou ... xenon samotny zozenies hockde,
Ico len ja xenony ako take nechcem, zatial mi staci len ziarovka H4 co je plnena vraj xenon.plynom,vies a ma tiez farbu 6000k.a prave to hladam uz konkretne znacku niekoho kto uz taku ma a povie ze mu to svieti na bielomodro ma to napr 6000K a kupil to tam a tam...
INac ta Optima je super draha,vsetky tie veci tam sa daju kupit aj o tretinu lacnejsie.Prakticky priklad mam disky zn. MAM, ale to je ina tema. :P
tomko
Věčnej rejpal

to mio

Příspěvek od tomko »

ked budes zhanat xenony alebo bixenony, tak sa ozvi-vedel by som. Napr. bixenony za 13000,-sk a xenony tušim 8000,-sk (original xenony, žiadny šunt, a svietia parádne-mam xenony a je to parada).
mr.neo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.neo »

Uff tak to je docela palka, ja jsem koupil 6000K HID kit, velmi dobry, teleskopicky H4 za 3500 Kc. Prodava firma uz delsi dobu, koupil jsem uz 3 sady a v pohode namontoval.

Musim uznat ze oproti klasickym zarovkam je to fakt velky pokrok, uz bych auto bez xenonu nechtel. Vim ze v novem aute uz bych rad je rovnou z vyroby, tady to jinak neslo.

Vrele vsem doporucuji nepremyslet a montovat :-D.
Yariska 1,0 Blue - 51 kW - sportovni vzduchovy filtr - sportovni a kozeny packet - LED parkovacky - H4 65W Blue - 185/60 R14 Hankook K416- 175/65 R14 Goodyear UG6 -
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

to tých 8000,-je za obe svetla, čiže jedny za 4000,-ale to ti nikto nepredá len jedny. tých 3500,-je za jedno alebo za obe svetla? moja cena je v Sk a tvoja cena je Kč.
mr.neo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.neo »

Moje cena je samozrejme za obe dve svetla, proste cely kit K4 teleskpicky, bixenony (2x vybojky v kazdym svetle) stoji 4300. Proto cena 8000Sk je fakt husta.
mio
Věčnej rejpal

H4 xenon

Příspěvek od mio »

Kupil som H4 so xenon.plynom 5800K no bol som sklamany a co viac vyplaseny jak....ked som skoro nic nevidel pred seba. Chlapci neviem,ale toho svetla bolo tak malo ze som to hned vymenil za povodne OSramy.strasne slaba hustota svetla pred vami.zapol som dialkove znizil som sklon svetla na zem a aj tak to svietilo na prd. Svetlo bolo prijemne bielo-modre,ziadne zlte odtiene, ale ten svetlomet bol poloprazdny ...
len som sa chcel podelit. asi nasetrim na HID sadu. len ci moze ta vybojka len tak ist do holej paraboly bez projekcnej sosovky???
tomko
Věčnej rejpal

to mio

Příspěvek od tomko »

a preco by nemohla?
mio
Věčnej rejpal

Re: to mio

Příspěvek od mio »

tomko píše:a preco by nemohla?
nevravim zeby nemohla len sa pytam, lebo nemam skusenost prakticku s osadenim len samotnej vybojky do svetlometu bez sosovky. tie nove reflektory su lomene a to svetlo je inac emitovane ako u halogenky,ci nie?
ty to mas takto?bez sosovky?
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

ja to napr mam v aute normalne bez sosovky,yaris ma plastovu parabolu a ciru optiku a svieti to super,predvcerom som to dal do druheho auta,ktore nema ani ciru optiku a ma sklenene sklo na parabole a tiez svietia super :)
inac keby si velmi chcel viem zohnat sadu bixenonov za dobru cenu...
samozrejme ak si z ke :D
Odpovědět

Zpět na „Yaris“