Prosím moudřejší

vše ohledně modelové řady Corolla
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SolidSnake »

Kruci já sem udělal fotku ale nechal sem paměťovou kartu doma a teď jsem v práci :? Dodám:)
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Nebylo by lepší koupit podobný filtr.ale s přívodní hadicí zpoza nárazníku? Vždyť takhle vám to saje teplej vzduch.Co to má za výhody?Zvuk?Pro vás není důležitější výkon? :?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Tondo tak hadici si muzou dokoupit :) .. myslim ze u nich to bude zvuk :) vis proc? :) asik nemaj sportovne ladenej motor jako ty :) u trebe to ma i vykonovy plus :) .. teda ono je to hlavne jako performance :)
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Petan
Řidič

Příspěvek od Petan »

To: rebelka.pet : vypadá to dobře, ale stejně bych to odstínil od toho teplýho vzduchu od motoru ono to bude znát a pro ten motor to bude jenom lepší :wink:
Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
rebelka.pet
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rebelka.pet »

Je tam už přívod od série,takže saje chladnější vzduch.
Ono z 1.3 a 63kW neuděláš pilu,pokud do toho nepustíš tolik peněz,že se ti raději vyplatí vyplatí koupit jiný vůz pro výkon.
Já jsem spokojená,jede to na 1.3 výborně se spotřebou +- 6,5l/100km
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Takovýhle filtr chci. http://www.autodoplnky.cz/montaze/sportovni-filtr/ Jak budu moci,tak ho tam hodím.Kamoš to má /Alfa 33 1,7 16V 4*4/ a je to opravdu rozdíl.Ten motor je fakt o dost klidnější a má lepší zátah.Je zajímavý jak takováhle blbůstka dokáže pomoci. Nevím,jestli je to tak........při větším množství vzduchu si řídící jednotka upraví množství paliva.Tím pádem se zvedne spotřeba.Je to tak?Já mám za to,že jo. :twisted:
Naposledy upravil(a) Tonda dne ned 24.06.2007, 22:04, celkem upraveno 1 x.
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Koukněte na ,,Tuning srazy" a Hradec 2007.Ta černá Corolla má přímé sání ,tak ho skuste kontaktovat at Vám pošle foto nebo kontakt na toho co ji dělal.S obrázku co mám to není jasné.At vám taky řekne jak to takhle udělané jede.Jo a pokud Corollku chcete provozovat dýl tak pozor na kvalitu filtru.Hračky za 3-4stovky jsou dost rizikové.Jinak souhlasím že to má nádhernej zvuk a není nutný ani ladák co týrá okolí hlavně večer a vnoci.Já ho provozuji pět roků a super.Tady foto moje a tej černej krásky.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Omlouvám se nepoved se mne dostat obrázek do příspěvku tak to skouší takhle http://www.ukazto.com/img/300b-54o1.jpg : http://www.ukazto.com/img/IMG_0002-0d31.jpg
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
dr.knedlo
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dr.knedlo »

Kde je to foto taky bych se rad podival.Kdysik jsem cetl ze kezda uprava sani na Corollce je krok vzad.. Tak jsem se chtel zeptat jestli ti japoncici to tak v serii presne vypocitali, nebo jsem cetl hlod....
Corolla E12 1,6 16V 3ZZ-FE 81Kw 2002
Corolla E10 1,6 16V 4A-FE 84Kw 1996
Corolla E9 1,3 12V 2E-E 55Kw 1989 - RIP 2019
Corolla E9 1,6 16V 4A-FE 77kw 1990 - RIP 2019
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SolidSnake »

Heleeeeeee..... já myslel že teplej vzduch je pro spalování lepší?? Teda aspoň mě to někdo řikal a i třebas starej passat má oddech od motoru vedenj zpět do sání aby to sálo teplej vzduch..... tak jak to je??? Dík:)
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Nevím jak Prassák ale u Škodovky bylo přisávání teplýho vzduchu od výfukových svodů přez klapku,která se zavírala a otvíralo podle okolní teploty.To znamená,že když mrzlo,klapka byla otevřená a sálo to pěkně prohřátej vzdoušek od motoru a když byla zavřená,tak to sálo taky od motoru...........................sice delší rourou ale ne přímo od svodů.........jinak nejsu nějakej odborník,ale základ je že chladnější vzduch podporuje hoření jako takový.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

SolidSnake píše:Heleeeeeee..... já myslel že teplej vzduch je pro spalování lepší?? Teda aspoň mě to někdo řikal a i třebas starej passat má oddech od motoru vedenj zpět do sání aby to sálo teplej vzduch..... tak jak to je??? Dík:)
Uff. Oddech z motoru mají všechny spalovací motory, a většina z nich ústí do sání (ano, včetně toyot), a rozhodně to není kvůlivá sání teplého vzduchu.
Čím je vzduch chladnější, tím má vyšší hustotu = motor hmotnostně nasaje více studeného vzduchu než teplého. K určení teploty slouží právě ten teploměr v airboxu.

Probůh, radit někomu a používat při tom pojmy pro teploměr, jako lambdasonda na vážení vzduchu ... výstup napětí měří hustotu vzduchu, nebo taknějak, To sorry, ale to neomlouvá ani noční směna, ani somnambulie.
Až ti někdo odepíše, že díky tvé cenné radě zničil motor, tak taky odpovíš, že se ti to vždycky "taknějak pletlo?"
Pokud to nejde z vlastní kapsy, tak se vždy radí snadno.
Obrázek
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

No tak teda u karbeca to znamená,že nasaje teplý /řitší/ vzduch a množství paliva zůstane stejná.Tím pádem je směs bohatší.Ale stříkačka si přece směs upraví /přidá paliva/ takže jen v hustotě vzduchu to asi taky není.Co? :?: A nebo si to doupraví do ideálu vrámci možností a to stačí? No a další věc,co je divný je že se zmenší podtlak v sání.Můžou s tím být problémy? Prodává se i filtr,který má lopatky jako ventilátor a ten žene vzduch do sání.Tam je potom spíš tlak a ne podtlak?????? :shock:
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

ta cerna corolla :) je taky z pardubic :) .. majitel ji ma tedka chvili od mojeho kamose,takze nevim jak hodne by vam poradil :) ale reknete co potrebujete do sz a ja vam to zjistim :)
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

este kdyz sme u uprav sani v corollkach :) co je lepci

a) dat tam konus

b)dat do origo. airboxu sportovni vlozku(treba KN)

dik za odpoved :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“