kdy vam vadnou otacky?

vše ohledně modelové řady Celica
Dubac260
Navigátor

Příspěvek od Dubac260 »

ja_ma píše:To mi chcete rict, ze kdyz je auto lehci (celkova vaha vozu) tak jde motor vice vytacet? Co to je za blbost? Vzdyt otacky motoru jsou dane programem v ridici jednotce, ne? A zadrzi je elektronicky omezovac, ne? Nebo jsem zase neco nepochopil? :roll: :oops:
Ale tady nikdo nepisal ze kdys odlechcis auto tak to vice toci.
ex. Celica 2.0 GTI, 5.gen, r.v. 90
setrim na Celicu 5.gen GT-Four
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Obrázek
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

áhá tak to mám taky,akorát čoveče tam mám o hodně víc hadiček a dalšík blbostí.Děkuju za vysvětlení.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Dubac260 píše:
ja_ma píše:To mi chcete rict, ze kdyz je auto lehci (celkova vaha vozu) tak jde motor vice vytacet? Co to je za blbost? Vzdyt otacky motoru jsou dane programem v ridici jednotce, ne? A zadrzi je elektronicky omezovac, ne? Nebo jsem zase neco nepochopil? :roll: :oops:
Nj, ale taky jsi nenapsal co mas odlehceny!
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Tonda píše:áhá tak to mám taky,akorát čoveče tam mám o hodně víc hadiček a dalšík blbostí.Děkuju za vysvětlení.
nechci ti kazit radost, ale pokud vim tak 4AGE nemá nic jako proměnou délku sání(ACIS)
na S3GE(5.gen) to vypadá takhle
Obrázek
Obrázek
je to vlastně taková boule na sání (ovládaná podtlakem)s klapkou která se po překročení určitejch otáček uzavře a zkrátí tak sání
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

garfielld píše:...je to vlastně taková boule na sání (ovládaná podtlakem)s klapkou která se po překročení určitejch otáček uzavře a zkrátí tak sání
ja vim ze nesu nejakej odbornik, jo, ale jak sem mel rozdelanej motor, tak to spis vypadalo jak kdyby ta,jak rikas boule, byla spise zasobnik vzduchu a ten podtlak ji otevre,aby motoru poslal vic vzduchu nez tam doproudi pres sani ;) ale jak rikam, stopro to netvrdim :)

jinak sorry, ale ten motor.. takovej nejakej divnej, kabelaz nad vikem omotana paskou, trosku od oleje.. ;);)
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

Leňulka píše:... ja proste citim razem vetsi tah thats all :P
prvni clovek kterej napsal ze ma vetsi tah, zadnej kopanec... tak to ja se pripojuju, pac mam dojem, ze mi motor tahne v celym rozmezi otacek, ale nad 5tis ma vetsi zatah, ale zadnej kopanec sem zatim nepozoroval, zitra na srazu to otestujem ;)
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Celerak2.0Gti píše:ja vim ze nesu nejakej odbornik, jo, ale jak sem mel rozdelanej motor, tak to spis vypadalo jak kdyby ta,jak rikas boule, byla spise zasobnik vzduchu a ten podtlak ji otevre,aby motoru poslal vic vzduchu nez tam doproudi pres sani ;) ale jak rikam, stopro to netvrdim :)

jinak sorry, ale ten motor.. takovej nejakej divnej, kabelaz nad vikem omotana paskou, trosku od oleje.. ;);)
když sem to viděl poprvé taxem si myslel to samí co ty, ale na ty fotce je ta klapka(boule) v klidový poloze a v tu chvíli ty její 4 klapky zasahujou do sácího potrubí a část vzduchu musí právě projít tou bolí a tim se prodlužuje dýlka sání, když na tim zapřemejšlíš, tak k čemu by ti valstně byla vůbec dobrá ta "zásobárna" vzduchu když její obsah by sotva stačil na 2otáčky motoru
btw ten motor můžeš hanit jak chceš, to je ten 2,0 co sem rozebíral na díly :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Jejeje, jako kdybych to tady už jednou nepopisoval :oha:

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... light=acis

2 Tonda: 4A-GE má T-VIS.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Takže to tam mám.Konečně vím k čemu to je.Ještě to chce nastudovat ty podtlaky a další hovadiny na tom navěšené.Je zajímavý,že jich tam je víc než na těch vašich fotkách.To nemohly trochu zjednodušit "soudruzi z JPN"?Asi se řídily hesla "proč dělat věci jednoduše,když to jde složitě" :twisted: http://292371.ukazto.com/
Naposledy upravil(a) Tonda dne ned 17.06.2007, 11:27, celkem upraveno 1 x.
Dubac260
Navigátor

Příspěvek od Dubac260 »

ja_ma píše:
Dubac260 píše:
Nj, ale taky jsi nenapsal co mas odlehceny!
odlehcil sem to tak ze sem vyhadzal komplet zadek(sedacky, plasty) a este stredovy panel a koberec a komplet repro. auto je lahsi priblizne o 65kg. :lol:
RaW007
Řidič

Příspěvek od RaW007 »

to Dubac260:

o víkendu sem měl vytažený sedadlo řidiče a váží odhadem min. 20kg takže výměnou předních sedadel za sportovní si myslím že se ušetří dalších 20kg :wink:
Celica r.v.91, motor 3S-GE r.v.93 po úpravě 2023ccm
Dubac260
Navigátor

Příspěvek od Dubac260 »

RaW007 píše:to Dubac260:

o víkendu sem měl vytažený sedadlo řidiče a váží odhadem min. 20kg takže výměnou předních sedadel za sportovní si myslím že se ušetří dalších 20kg :wink:
no jo taky sem to vazil ale spolujezcove. ma to kolem 20kg. mas pravdu ze se da usetrit dalsich 20kg. este sem vazil rezervu keru mam na al. disku a vazi 15kg. :lol:
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

No a až nebude co odlehčovat tak zhobněte na šedesát kilo a zas to lepší pojede. :lol:
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Tonda píše:No a až nebude co odlehčovat tak zhobněte na šedesát kilo a zas to lepší pojede. :lol:
kua, z tech mych 43 kilo uz asi radsi nic shazovat nebudu, bo by to moje auto nemel kdo ridit :lol:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Odpovědět

Zpět na „Celica“