Ale tady nikdo nepisal ze kdys odlechcis auto tak to vice toci.ja_ma píše:To mi chcete rict, ze kdyz je auto lehci (celkova vaha vozu) tak jde motor vice vytacet? Co to je za blbost? Vzdyt otacky motoru jsou dane programem v ridici jednotce, ne? A zadrzi je elektronicky omezovac, ne? Nebo jsem zase neco nepochopil?![]()
kdy vam vadnou otacky?
ex. Celica 2.0 GTI, 5.gen, r.v. 90
setrim na Celicu 5.gen GT-Four
- ja_ma
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nj, ale taky jsi nenapsal co mas odlehceny!Dubac260 píše:Ale tady nikdo nepisal ze kdys odlechcis auto tak to vice toci.ja_ma píše:To mi chcete rict, ze kdyz je auto lehci (celkova vaha vozu) tak jde motor vice vytacet? Co to je za blbost? Vzdyt otacky motoru jsou dane programem v ridici jednotce, ne? A zadrzi je elektronicky omezovac, ne? Nebo jsem zase neco nepochopil?![]()

sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nechci ti kazit radost, ale pokud vim tak 4AGE nemá nic jako proměnou délku sání(ACIS)Tonda píše:áhá tak to mám taky,akorát čoveče tam mám o hodně víc hadiček a dalšík blbostí.Děkuju za vysvětlení.
na S3GE(5.gen) to vypadá takhle

je to vlastně taková boule na sání (ovládaná podtlakem)s klapkou která se po překročení určitejch otáček uzavře a zkrátí tak sání

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Celerak2.0Gti
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ja vim ze nesu nejakej odbornik, jo, ale jak sem mel rozdelanej motor, tak to spis vypadalo jak kdyby ta,jak rikas boule, byla spise zasobnik vzduchu a ten podtlak ji otevre,aby motoru poslal vic vzduchu nez tam doproudi pres sanigarfielld píše:...je to vlastně taková boule na sání (ovládaná podtlakem)s klapkou která se po překročení určitejch otáček uzavře a zkrátí tak sání

jinak sorry, ale ten motor.. takovej nejakej divnej, kabelaz nad vikem omotana paskou, trosku od oleje..

"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
- Celerak2.0Gti
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
prvni clovek kterej napsal ze ma vetsi tah, zadnej kopanec... tak to ja se pripojuju, pac mam dojem, ze mi motor tahne v celym rozmezi otacek, ale nad 5tis ma vetsi zatah, ale zadnej kopanec sem zatim nepozoroval, zitra na srazu to otestujemLeňulka píše:... ja proste citim razem vetsi tah thats all

"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
když sem to viděl poprvé taxem si myslel to samí co ty, ale na ty fotce je ta klapka(boule) v klidový poloze a v tu chvíli ty její 4 klapky zasahujou do sácího potrubí a část vzduchu musí právě projít tou bolí a tim se prodlužuje dýlka sání, když na tim zapřemejšlíš, tak k čemu by ti valstně byla vůbec dobrá ta "zásobárna" vzduchu když její obsah by sotva stačil na 2otáčky motoruCelerak2.0Gti píše:ja vim ze nesu nejakej odbornik, jo, ale jak sem mel rozdelanej motor, tak to spis vypadalo jak kdyby ta,jak rikas boule, byla spise zasobnik vzduchu a ten podtlak ji otevre,aby motoru poslal vic vzduchu nez tam doproudi pres saniale jak rikam, stopro to netvrdim
jinak sorry, ale ten motor.. takovej nejakej divnej, kabelaz nad vikem omotana paskou, trosku od oleje..;)
btw ten motor můžeš hanit jak chceš, to je ten 2,0 co sem rozebíral na díly

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Jejeje, jako kdybych to tady už jednou nepopisoval
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... light=acis
2 Tonda: 4A-GE má T-VIS.

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... light=acis
2 Tonda: 4A-GE má T-VIS.
Takže to tam mám.Konečně vím k čemu to je.Ještě to chce nastudovat ty podtlaky a další hovadiny na tom navěšené.Je zajímavý,že jich tam je víc než na těch vašich fotkách.To nemohly trochu zjednodušit "soudruzi z JPN"?Asi se řídily hesla "proč dělat věci jednoduše,když to jde složitě"
http://292371.ukazto.com/

Naposledy upravil(a) Tonda dne ned 17.06.2007, 11:27, celkem upraveno 1 x.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
odlehcil sem to tak ze sem vyhadzal komplet zadek(sedacky, plasty) a este stredovy panel a koberec a komplet repro. auto je lahsi priblizne o 65kg.ja_ma píše:Nj, ale taky jsi nenapsal co mas odlehceny!Dubac260 píše:Ale tady nikdo nepisal ze kdys odlechcis auto tak to vice toci.ja_ma píše:To mi chcete rict, ze kdyz je auto lehci (celkova vaha vozu) tak jde motor vice vytacet? Co to je za blbost? Vzdyt otacky motoru jsou dane programem v ridici jednotce, ne? A zadrzi je elektronicky omezovac, ne? Nebo jsem zase neco nepochopil?![]()

no jo taky sem to vazil ale spolujezcove. ma to kolem 20kg. mas pravdu ze se da usetrit dalsich 20kg. este sem vazil rezervu keru mam na al. disku a vazi 15kg.RaW007 píše:to Dubac260:
o víkendu sem měl vytažený sedadlo řidiče a váží odhadem min. 20kg takže výměnou předních sedadel za sportovní si myslím že se ušetří dalších 20kg

kua, z tech mych 43 kilo uz asi radsi nic shazovat nebudu, bo by to moje auto nemel kdo riditTonda píše:No a až nebude co odlehčovat tak zhobněte na šedesát kilo a zas to lepší pojede.

..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..