Kolísání otáček a výkon

vše ohledně modelové řady Celica
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ja myslim ze staci lamela, lozisko vydrzi hodne a pritlacak by musel bejt vyhratej nebo vylamanej (to nebude ) a to se uvidi az to vyndaj. nic vic uz tam neni :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

ArnieGT píše:Takže bude stačit měnit lamelu,...nebo se mám připravit i na nějaké další výměny?....jinak 3S-GE tak dík FLOKY,...
lamela 700kč repas,1200kč neorigo nova,ložisko 800kč neorigo nove,pritlacak kolem 1800kč neorigo novy.
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
RaW007
Řidič

Příspěvek od RaW007 »

taky si myslím, že bude stačit jen lamela, ložisko promaž vazelínou a je to :)
jinak blbě se mě to shánělo po dílech a protože sem to potřeboval rychle vzal sem tenkrát celou sadu od TRW a spokojenost.
Kdybys kupoval celou sadu tak si dej pozor na to, že jsou dva typy sad. Rozdíl je v ložisku, jedno má větší šířku.
Celica r.v.91, motor 3S-GE r.v.93 po úpravě 2023ccm
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Díky díky,...už jsem objednal od IDAHA komplet spojku,..tak to sand bude OK :oops:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

já když měnil spojku, taxem vzal celou sadu(lamela, přitlač, ložisko) od Idaha a spokojenost, už se konečně můžu normálně rozjet:) akorád mě tehdá ještě neprokluzovala, ale znemožnovala rychlejší rozjezd, auto skákalo jak blbý
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Jo jo taky jsem objednal všechno,...

Je tu někdo "povolaný" kdo by mi dokázal poradit kdybych si chtěl výměnu zmáknout sám? jestli je to vůbec možné v domácích podmínkách?
Díky předem za jakékoli rady,...fotodokumentace by taky nebyla marná, ale to už bych chtěl asi fakt moc že,.... :lol: :oops:
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

neboj, zvladnout se to da, ale budes holt muset vytahnout ven prevodovku, ptze jinak se k tomu nedostanes... ja to delal na svym aute na podzim, a bylo to na dva dny - jeden ven, druhej zpatky ;) snad to budes mit rychlejsi... :)
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
RaW007
Řidič

Příspěvek od RaW007 »

musíš oddělat sání, baterku, startér, poloosy, příčnej nosník co je pod motorem, pak celej motor musiš spustit dolů abys vytáhl tu převodovku ven.. výměna spojky je pak už jednoduchá.. jen si pak musíš radši pučit nebo udělat středicí trn až ji tam budeš montovat, ale dá se to i bez toho :wink:
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Díky za rady,...i když pořád přemýšlím jestli to nesvěřím servisu,..i když za to chtějí nějakých 2800,- a tak pořád nevím,...

Středící trn?,...to bude k čemu potřeba?...jsem měl představu že to všechno do sebe nějak musí pasovat na díry nebo šrouby?...nebo ne? :oops:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Za tuhle cenu bych to dal servisu :wink: , trn nevim na co, ale vim ze kdyz jsem tam daval lamelu tak nechtela drzet na svim miste, treba na to :idea:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

ArnieGT píše:Díky za rady,...i když pořád přemýšlím jestli to nesvěřím servisu,..i když za to chtějí nějakých 2800,- a tak pořád nevím,...

Středící trn?,...to bude k čemu potřeba?...jsem měl představu že to všechno do sebe nějak musí pasovat na díry nebo šrouby?...nebo ne? :oops:
mno... nejak musis lamelu vystredit pod pritlacakem tak, aby to pak sedlo na hridel z prevodovky. jakmile pritlacak utahnes, s lamelou uz nepohnes...
tady je motor - pritlacak, pod nim je lamela
Obrázek

a tato hridel tim prochazi
Obrázek

mno snad mi rozumis... da se to udelat tak, ze ten pritlacak lehce pritahnes, aby s lamelou slo zlehka hybat, nasadis prevodovku na motor, a pak opatrne rovne zase oddelas, pritlacak pritahnes a lamela by mela byt i tak vystredena...
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
RaW007
Řidič

Příspěvek od RaW007 »

to Celerak:

přesně tak, sám bych to neřekl líp :wink:

to ArnieGT:

jestli si dobře pamatuju, tak sme to dělali s kamošem asi 4-5hod..

jinak u nás si bere šikovnej mechanik asi 270kč/hod takže kdyby to dělal sám dejme tomu 7hod tak mě vychází cena 1900,- Kč
scruupp
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scruupp »

znáš to jinej kraj jinej mrav a hlavně cena
TOYOTA CELICA 4g 2.0 GTi + BMW 325i Touring (2.5->170k + špéra->radost z jízdy dveřma napřed)
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

RaW007 píše:. ..pak celej motor musiš spustit dolů abys vytáhl tu převodovku ven..
este teda... proc bys motor poustel dolu? ja ho nikam nepoustel, stejne povolis silenblok prevodovky z kastle, tudiz cela strana padne dolu, takze spis ten motor musis podlozit aby ti nespadl na zem ;) a prevodovka sla ven v poho, mista je tam dost aby jsi ji dostal dal od motoru :)

a dik ze sem to dobre popsal, aspon jednou neco ;) :D:D
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Já sem bral celou sadu,stála mě myslím 6500kč :mad: má najeto nějakejch 10tisíc km tak je na prodej kdyby někdo chtěl. Výměna zabrala 5 hodin,dělal sem to s kamošem v jeho servise,sem automechanik takže to šlo rychleji,vzal si jen 100kč na hodku takže pohoda a značka spojky je LUK prej s nima má nejlepší zkušenosti. spojka jde krásně lehoučce mačkat,měl jsem na jinym autě valeo a sachs a ty šli celkem ztuha.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Odpovědět

Zpět na „Celica“