Material

vše ohledně modelové řady Celica

Tvuj preferenční material je:

Kůže
5
24%
hlavně NE kůže
16
76%

Celkem hlasů: 21

Leo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leo »

Ahojky , ja mel vzdy rad ten semis jak je v 5g. Tet mam 6g. atam uz je takovi hadr :( . Kuzi moc nemusim .
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Ona asi taky není kůže jako kůže. Já jsem dal kožené sedačky z auta taky pryč.
Ono záleží, co je to za kůži, jak je vyčiněná, jaký má podklad...

Třeba ve veluru se sedí dobře, je měkký, neklouže, je vcelku proddyšný, ale když už se zpotíte, tak na něm zůstane mapa, takže to po čase vypadá trochu nechutně. Navíc moc nedrží tvar a za čas se vytáhne jako kšanda.
Jinak mi vadí lesklá černá kůže. je poměrně tuhá, takže anatomicky nic moc, často bídné boční vedení, navíc klouže. V létě pálí, v zimě se na tom nedá sedět, když je -20°C, tak je to jako sedět v mrazicím boxu. Kolegyně z toho dostala těžký zánět ledvin, tak je dala taky pryč.

Ale třeba volvo umí vyrobit takové kožené sedačky, které nekloužou, jsou proddyšné a nevytahají se.
Obrázek
Ado
Řidič

Příspěvek od Ado »

ja klimu nemam(budúci týžden sa mi ide montovať :lol: ) a je to v pohode aj s kožou,a vobec sa na nej nešmýka
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Lexus RX400h,rv.2008
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

muj názor

Příspěvek od micron »

Kůže je akorát pro ty, co jí obdivujou z estetickýho hlediska... ti co jí už na vlastní vlhkej zadek okusili, už jí chtít nebudou. Zvláště v 5G+6G, japonci když vyráběly tyhle kož-sesle tak tu "kůži" nebo koženku nebo co to je za šmejd material- brali buhví odkaď. Trhá se, křupe, praská, a na sedáku je špatně prošitá- takže se tam u 5G po čase udělá celkem tvrdá Boule, nebo se protrhne-opravovat nemá smysl... rupne to znova do 1/2 roku.
Pamatuju si jak sem xkrát zařval bolestí v šortkách- když se mi připekly a přilepily stehna... Kua, dopr.... :lol: jau dopi.. sado maso.
Navíc Kožený 5G jsou těžší- nechápu, ale je to tak + užší! což taky nechápu, ale jen tak tak se mi tam vešel muj podotýkám ultra štíhlej zadek.

PS: víte proč jeden z nejimportovanějších materialů pro Japonsko je Kůže? Japonci jí zbožňujou, ale neuměj jí udělat pořádně-tak proto. Kvalitní kůži uměj třeba korejci, amíci, němci-maj lepší zdroje. Hyundai Coupe např, nebo Audi atd, ameriky. Kůže by neměla nikdy praskat a trhat se! + když sem tu poničenou kůži ukázal dědovi- tak ten prohlásil: "no tohle neni kůže, ale nějaká sra.ka."
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Dubac260
Navigátor

Příspěvek od Dubac260 »

Ja mam taky kuzi, ale mam v predu potahy lebo ty sedanky su v horsim stavu. :lol: :lol: :lol:
ex. Celica 2.0 GTI, 5.gen, r.v. 90
setrim na Celicu 5.gen GT-Four
Leon*cz
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon*cz »

No já mám v té mojí klasiku, ale kůži bych moc chtěl, ale ne ta co se do celik dávala, spíš jsem uvažoval, že bych si nechal ty moje hezky očalounit, takže by vypadali, přesně tak jak bych si je představoval...Jenomže, ted řeším jiné věci na autíčku, takže sedačky z finančních důvodů odloženy na neurčito.... :cry:
Obrázek
Celica 6.gen 1.8 [7A-FE] My life, My love, My destiny
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

nový slovo

Příspěvek od micron »

Dubac260> Sedánky! to je nádherný slovo, to by se mělo zařadit i do český, nejen slovenský mluvnice (jestli existuje v SK, to teda nevim nevim)... fakt dobrý :wink: aaha už viem čo mi to pripomiena... Zpievanky! večerníček
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

ja kůži nemusím klouže to v létě se lepí pálí atd.jak tu bylo řečeno
v mojí čeldě mám semiš a jsem rád
nevím jestli dobře vidíte ale to co se dávalo do celic prává kůže nebyla jen nějaká umělotina takže co se týče vlastností tak to nemůžete z opravdovou kůží srovnávat kámoš má v supře taky černou kůži ale taKY JE TO NAPODOBENINA
takže bych to tu neřešil když není co a dnešní kožená sedadla jsou už někde jinde to se nedá srovnávat
to máte jak s koženýma kalhotama viz.motořkáři někdo má origo přírodní drahou a nemůže si to vynachválit a někdo má tu lesklou černou a nemůže se z toho v létě vyslíct jak to má přilepený no prostě to nesaje protože to není pravá kůže ale syntetická náhražka...how
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

koukam profik na textil Obrázek
gagor
Člen Týmu

Příspěvek od gagor »

No tak já tam mam obyč potahy ale něci s tim musím udělat pač se mi po stranach prodíraj.mate to někdo nejak vykuceny,i esteticky? dik za připadne rady
Celica 6g 1.8 16v black
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

greddy píše:koukam profik na textil Obrázek
ne jen zámečník ale všímÁm si věcí a taky si to ošahám když někde sedím
ale všeználek nejsem neboj ještě toho o celice spousty nevím
ale vím kdo to ví akorád se s tím člověkem nemůžu setkat když jedu do brna tak on tam většinou není a OBRÁCENE
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Já jsem se svýma koženýma sedačkama celkem spokojenej. Pravda, v létě to bylo peklo, sedačky přeci jen trochu kloužou a nemám klimu, takže mám tu nejhorší kombinaci, ale že bych se jí chtěl zbavit, to se říct nedá. Jednak to vypadá luxusně i když ji mám bohužel poškozenou a jednak mi nikdy neklouala nebo se potila tak brutálně abych na ni nadával. Nevýhoda - sedačky jsou nehorázně těžký. Nicméně, v rámci unifikace bych případné sportovní sedačky ve finále stejně asi hodil do kůže. Zvyk je zvyk :wink:
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

Petr píše:
ale vím kdo to ví akorád se s tím člověkem nemůžu setkat když jedu do brna tak on tam většinou není a OBRÁCENE
no ja nevim mame doma gauc za 30 tis a ta kuze mi prisla uplne stejna...
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

greddy píše:
Petr píše:
no ja nevim mame doma gauc za 30 tis a ta kuze mi prisla uplne stejna...
asi si jistý že je to pravá kůže a je to stejný jo?no kámoš má taky udajně koženou sedačku a po 7 letech se to drolí jak kdyby to byl papír
ale to už je jiný téma
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

v tom pripade ten gauc je taky falesnej :D...no ja ted menil sedacky 17 let stary a az na urvany kusy ktery musel udelat nakej dobytek jsou celkem v pohode a nic se nedroli...je to mekky takovy zivocisny. :D neprijde mi to jako nahrazka...
Odpovědět

Zpět na „Celica“