Vaše první zkušenosti

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Kamila
Člen Týmu

To Pavko

Příspěvek od Kamila »

Děkuji za přání, zatím jsem aspoň vyklidila garáž a vymetla pavouky :D
machrr
Člen Týmu

Toyota Auris 1.4 D4D 5 dveř,MM,barva šedá met.,výbava SOL

Příspěvek od machrr »

Tak jsem konečně po probděných nocí převzal novou Toyotu a jsem móc spokojenej.Mám prvního diesela-je vevnitř neslyšitelný,převodovka paráda-nebojím se, že zhasne motor,žádné drchání zubů,vevnitř místa habaků, přístrojovka pěkná-jedna maličkost - stříbrný lesklý povrch přístrojovky a rukojetí se lehce odře,už mám na rukojeti dveří černou skobu,při jízdě do kopce doporučuji s robotizovanou převodovkou pádlem podřadit,aby se nenamáhal motor,maximální rychlost jsem nezkoušel-jistě pochopíte proč,ale zátah má,do zatáček to není stoprocentní-nezlobím se,jiné kvality to vyváží.Nevím,co dál Vám napsat,klidně se ptejte.Každopádně rozbijte prasátko(spíše prase) a kupujte.
Josef
Pavko
Člen Týmu

Příspěvek od Pavko »

Tak to Ti gratuluji a hned se zeptám jakou máš výbavu a jaký diesel a piš první zkušenosti co a jak, klidně přeháněj, taky čekám až do konce června, rád si počtu informace. Dostal jsi k vozidlu nějakou literaturu? Dík za odpovědi. :wink:
tomassmekal
Člen Týmu

Příspěvek od tomassmekal »

Ja taktez cekam jako Pavko na Aurise v dieselu. Me by napriklad zajimalo, jestli uz mas nejakou zkusenost se spotrebou? diky za odpovedi
Kamila
Člen Týmu

Příspěvek od Kamila »

Na netu je jen pár obrázků Aurisů v ledově modré barvě, tak přidávám foto našeho 3 dny starého. Je to 1,6 benzín MM a kamarád, který mi ho přivezl z prodejny, byl nadšený z jízdy. Začínám se opatrně učit jezdit, naštěstí se boční zrcátka dají sklopit, takže jsem se pak strefila do garáže. Návod má 420 stran a je pro všechny výbavy a motory.

http://www.ukazto.com/?img=modrledov.jpg
machrr
Člen Týmu

Příspěvek od machrr »

Mám 1.4 D4D MM Sol,tedy 9 airbacků,ele.okna všechny,klima,vyhřívaná zrcátka,audio na volantu,dostal jsem manuál-podrobný,přední kotouče,zadní kotouče,dálkový centrál s imobilizérem,s automatem řadím řadící pákou,kdy + je dolů a - je nahoru.Aspoň mi to připomíná manuální řazení se spojkou.Spotřebu mám zatím 6,6 l nafty na 100-je to nový a tak je větší.Prostě jsem se zamiloval,Josef
Pavko
Člen Týmu

Příspěvek od Pavko »

Kamilo děkuji za obrázek, moc pěkný, tak si to užívej a ve volných chvílích nás nedočkavé informuj jak Ti to šlape a jaké máš zážitky. :wink:
Machrr úplně si dovedu představit, jak jsi nadšený a přeju Ti to, hlavně lidičky pište ať to čekání není tak dlouhý. :cry:
tomassmekal
Člen Týmu

Příspěvek od tomassmekal »

Taktez prosim vsechny, co maji jiz Aurise, aby se podelili o sve zazitky a zkusenosti, protoze informaci o Aurisech je malo. Diky moc vsem.
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Tak koukam ze tady pise kazdej jenom kdyz neco potrebuje a jak uz to ma tak uz nic nezdeli to uz nema cas !!!!!!!!!!!!!!!!!
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Pavko
Člen Týmu

Příspěvek od Pavko »

Tak to se nedivím, každý si užívá svého Aurise a nemá čas sem psát, ale až nás bude víc, tak se to tady určitě rozjede, věřím. :wink:
machrr
Člen Týmu

Příspěvek od machrr »

No já se nedivím, Aurise má zatím málokdo, já jsem ten šťastnější.Už jsem ale své poznatky psal.Přidám další-spotřeba u mého Aurise 1.4 D4D MM Sol je nyní 5.5 l, ale spíš jezdím po Praze.Do zatáček to moc nešvihejte,špatně se potom vybírají,jinak mě překvapilo,protože to je můj první diesel,jaký to má zátah,bál jsem se vyššího hluku motoru,ale je menší,než jsem měl u Corroly 1,4 benzín r.výr.2003.Také si musím zvykat na to, že když si nedám pás,začne to na mě víc a víc pípat,než si ho dám-on mě snad naučí si ho dát automaticky-no nedivím se, když jen u řidiče mám 4 airbacky.Svižnou jízdu ještě nezkouším.Josef
Pavko
Člen Týmu

Příspěvek od Pavko »

Pěkně napsaný, taky čekám na ropáka, tak mě moc potěšila ta spotřeba. Díky za informace, Josef jsi machrr :wink:
Kamila
Člen Týmu

Příspěvek od Kamila »

Automat a parkovací senzory jsou bezva, rozjíždím se a couvám jako profesionál. Úmyslně jezdím do města třeba jen na poštu, abych se naučila řídit, a začínám se za volantem cítit volněji. Křižovatky celkem zvládám, mimo město jsem zatím jela nejrychleji osmdesátkou. Hezky se mi sedí, dobře vidím dopředu i dozadu, hlavně přes boční zrcátka. U zpětného zrcátka mi vadí, že je zadní okno daleko, ale už jsem si zvykla (a pak, co je za mnou mě nezajímá 8) ). Dveře jdou doširoka otevřít, takže se rodině dobře nastupuje a do kufru se nám krásně vejdou nákupy. Řadit jsem ještě nezkoušela, ale jako řidič už poznám, když si automat přeřazuje (jako spolujezdec to necítím). Manžel se zřejmě zamiloval do „mého" Aurise, naštěstí je přes den v práci, ale pokud má volno, tak má tendence mě vozit a já pak pociťuji abstinenční příznaky z nedostatku řízení auta :wacko: .
Pavko
Člen Týmu

Příspěvek od Pavko »

Děkuji za další poznatky a zkušenosti, mě už se to čekání překulilo do května, to uteče jako voda a už bude červen a .... No zatím se těším a hltám informace na netu. :wink: Dcera mi oznámila, že se bude 16.6. vdávat a auto bude o týden později, taky mohli počkat, jenže není jiný termín, nedá se nic dělat, takže další radostná událost, červen bude nabitý. :roll: :D
Odpovědět

Zpět na „Auris“